Tirsdag den 21. december 2021

Vi vil gerne herfra ønske alle vores hvalpekøbere og følgere en
rigtig glædelig jul samt en lykkebringende nytår.

På trods af at corona stadig hærger efter 1½ år, så har vi haft et godt og roligt 2021.

Vi var så heldige at få et kuld hvalpe i foråret, desværre kom der kun 2 hvalpe, da flere var døde inden i Saga, inden de blev født. Efter 4 uger fandt vi ud af, at den ene hvalp var blind og nok også havde andre fejl, så han blev aflivet, så der var kun en hvalp tilbage, men sikke en charmetrold.
Fellow, som hvalpen hedder, har udviklet sig enestående med glad og socialt temperament og masser af energi. Han bor hos nogle dejlige mennesker i Holbæk, og han har været udstillet et par gange, hvor han har klaret sig fantastisk og er blevet bedste hanbaby og BIM hver gang.

I sommers var vi på ferie rundt i Europa, hvor vi havde Saga og Eya med, Alba blev passet hjemme, da hun nu har nået en alder, hvor hun slet ikke har lyst til at komme med på de lange ture.
Vi besøgte Potsdam, Berlin, Prag, Wien og Goslar - vi havde hedebølge med 36 grader i 2 uger.
Det er fantastiske byer og steder vi har besøgt, og hundene følger bare med uden probemer, de er så vant til hoteller, at de også bare er rolige og afslappede, når vi ankommer.

Både i foråret, efteråret og i sommers var vi på miniferier med collierne.
Vi boede på hoteller/i sommerhuse ved Skagen, Gråsten, København og Ribe, det sidste sted med Knuds børnebørn Andreas og Alexander, som vi have en rigtig dejlig ferie med sammen.
Vi har haft fantastisk vejr hver gang, vi har været afsted, så hundene har nydt de dejlige ferier ved strand og vand, hvor vi altid finder de mest fantastiske naturperler.

Her i efteråret er der ikke sket så meget på hundefronten, vi nyder at bo i Hou ved vandet, så det bliver til mange, lange ture i naturen. 

Vi har nogle meget spændende hvalpeplaner til foråret, men herom senere, vi regner med at parre både Saga og Eya.

Tak til alle vores hvalpekøbere, der er så søde til at sende hilsner, billeder og up dates til os, om de hvalpe de har købt her, og tak til jer der følger vores opdræt - I ønskes alle det bedste i 2022.

Afkom fra vores kennel - alle Ebony Moor collier.
Ebony Moor´s Fearless Fellow, Ebony Moor´s Ebullient Eya, Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel og Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Mandag den 6. december 2021

Vi har lige modtaget dette fantastiske billede af Ebony Moor´s Fearless  Fellow, han er nu blevet 8 måneder.
Fellow udvikler sig så godt, han er en glad og social dreng med masser af energi - tak for billedet til Fellows ejere!

Ebony Moor´s Fearless Fellow nu 8 måneder gammel

Tirsdag den 23. november 2021

Ebony Moor's Exceptional Eisa, kaldet Zoe, har fået hendes albuer omfotograferet, idet hun sidste år fik status 2 på den højre albue.
Bedømmelsen faldt dengang på en af vækstzonerne, hvor linjen var lidt uskarp.

Zoe har aldrig haft smerter i den albue, hun løber, leger og hopper rundt fuldstændig upåvirket, har aldrig været halt.
Derfor undrede det os lidt, at hun fik et 2 tal på den albue, så efter grundig overvejelse, så valgte ejer og jeg at få hende omfotograferet - og med SUPER resultat, hun har nemlig nu fået et flot 0 på begge albuer.

Jeg er super glad og lettet over det fantastiske resultat, nu er 10 af Sagas hvalpe HD fotograferet, og alle er fotograferet fri for HD, og 8 af hvalpene er også AD fotograferet alle med resultat 0 på albuerne - jubiiii <3

Ebony Moor's Exceptional Eisa kaldet "Zoe"

Søndag den 7. november 2021

Vi har modtaget nogle fantastiske billeder af Sagas to sønner Fellow og Duncan, og de billeder skal da på hjemmesiden.

Fellow og Duncan er halvbrødre, de har samme mor Sapphiresky Let Fate Decide (Saga)
Duncans far er Glenoak Ballroom Dancer (Marlon)
Fellows far er Wicani Sweet Talking Guy (Cooper)

De to halvbrødre har et helt fantastisk forhold, Duncan har taget så flot imod lillebror, og nu hænger de sammen som ærtehalm.

Ebony Moor´s Fearless Fellow 7 måneder og Ebony Moor´s Daredevil Duncan 3½ år

Ebony Moor´s Fearless Fellow 7 måneder gammel

Duncan og Fellow

Søndag den 16. oktober 2021

Sagas datter Ebony Moor´s Delightful Dina har deltaget ved den nordiske udstilling i Aars i dag og stillede for dommer Michael Laub, DK.

Dina deltog i åbenklasse og fik bedømmelsen Very Good og blev placeret som 2. bedste tæve.

Her er Dinas kritik:
3½ år gammel, udmærket type, korrekt kileformet hoved, velbårne og placerede ører, korrekt skalle stop og næseparti, udmærkede øjne, korrekt bid, god hals, udmærket overlinje og hale, velkroppet med for rigt huld, tilpas vinklet, er lidt hasetrang, bevæger sig lidt indfodet og svingende, gode benstammer, står på lidt flade poter, udmærket pels og farve.

Tusind tak til Dinas ejer Ilse, og handler Birgit Sørensen for at i stillede den smukke pige!

Ebony Moor´s Delightful Dina - arkiv foto, Dina 7 måneder

Søndag den 10. oktober 2021

I dag kørte vi til Bønnerup Strand på Djursland og havde en dejlig dag ved den fantastiske strand der oppe. 
Stranden er speciel, fordi der ofte er meget lavvande, og de store vidder er noget collierne elsker.
Selvom det ser lidt overskyet ud, så var vejret mildt og senere kom solen.

Ebony Moor´s Ebullient Eya forrest, Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" bagved og Ebony Moor´s Adorable Alba henne ved mig.

Lørdag den 18. september 2021

I dag deltog Sagas søn Ebony Moor´s Fearless Fellow ved den internationale udstilling i Ballerup.
Fellow stillede i babyklassen og gjorde en fin debut ved en rigtig udstilling.
Her er kritikken:

"Good size and bones for this age, a little bit long in loine, maskuline head, very nice dark eyes, very nice head line, light hocks, correct set and carriaged ear, could be more power in movement, strong feet"
 
Fellow blev bedste babyhan med "Særdeles Lovende" (SL) og BIM baby (Bedst i Modsat Køn)

Stort tillykke til Fellow og ejer Daniel med det super flotte resultat, og stor tak til Fellows ejer for at turde stille op - og til sidst igen stor tak for en hyggelig dag ved ringsiden i hyggeligt selskab, I gjorde det super godt.

Ebony Moor´s Fearless Fellow BIM baby

Onsdag den 18. august 2021

Vi er netop vendt hjem fra en fantastisk dejlig ferie sammen med to af vores collier Saga og Eya, vores gamle Alba på 11 år blev passet hjemme, hvor min søn Kristoffer flyttede ind i vores hus.
På hele turen havde vi meget flot vejr, faktisk var der meget varmt med temperaturer på 32-36 grader.

Vi har været i Potsdam udefor Berlin, hvor vi havde tre overnatninger. Vi tog ind til Berlin og gik lang tur i den kæmpestore park Tiergarten, og så herefter det vi plejer, nemlig Brandenburger Tor, mindestedet for jøderne, Rigsdagen, Siegessøjlen mm, og vi fik en hyggelig frokost i det fri.
I Potsdam, som er en meget hyggelig forstad til Berlin, genså vi Sanssoucipaladset og den smukke slotshave, vi tog ud og så Cecilienhof, der var stedet, hvor Potsdamkonferencen foregik med Churchill, Stalin og Truman - og i det hele taget hyggede vi og spiste mad ude hver dag på forskellige fortovsrestauranter, hvor collierne kunne være med.
Da vi kørte fra Potsdam kørte vi over Spionernes Bro, den bro hvor Øst og Vest udvekslede tilfangetagne spioner med hinanden.

Herefter tog vi til Prag, hvor vi havde to overnatninger på lækkert hotel, vi så også her de kendte steder - Karsbroen, det astronomiske ur og Kongeslottet. Hotellet havde lækker restaurant, hvor man sad i en flot have og spiste morgenmad ude.

Vi tog fra Prag til Wien, hvor vi boede lidt udenfor bymidten, vi så den helt utrolig smukke by, når den tager sig bedst ud i strålende sol. Vi gik ikke hele tiden pga varmen, vi kørte indimellem hen til de forskellige attraktioner.
Vi nåede at se Slottet Schönbrunn, Slottet Belvedere, Den Spanske Rideskole, Domkirken, Wiener Operaen og meget, meget mere - Wien er storslået og smuk.

Vi afsluttede i Goslar i Hartzen men nogle dage, hvor vi hyggede i de små byer Goslar og Duderstadt, virkelig smukke og gamle byer.

Vi havde det varmt, og vi tog stor hensyn til collierne. Turene blev ikke for lange, vi kørte, når det kunne lade sig gøre, så de kunne komme ind i aircondition, vi har køleboks i bilen, så de kan få iskoldt vand og ja, vi tog det hele i et behageligt tempo, det var vi nødt til pga heden.

Nu er vi hjemme igen, haven er inspiceret, Alba har haft det godt og alt er som det plejer, nu skal vi slappe lidt af, for vi har heldigvis stadig en del ferie de næste 1½ uge.

Wien - Domkirken

Wien - Mozarts hus

Prag i Tjekkiet med Karlsbroen til venstre

Potsdam -Sanssouci Slottet

Potsdam - Cecilienhof

Søndag den 8. august 2021

Fellow er jo for længst flyttet til en dejlig familie i Holbæk, hvor han bor sammen med halvbror Duncan fra vores D-kuld.
Duncan og Fellow har samme mor, vores Sapphiresky Let Fate Decide (Saga), men de har forskellig far.
Duncars far er tysk og hedder Glenoak Ballroom Dancer (Marlon) og Fellows far er engelsk og hedder Wicani Sweet Talking Guy (Cooper)

Ebony Moor´s Fearless Fellow har i dag været på Sjællandsskue i babyklassen, og hvilken flot debut han fik.
Han blev showets bedst han baby med SL (særdeles lovende) og BIM (bedst i modsat køn) og fik en stor og flot roset for den flotte præstation - super flot placering og med virkelig flot kritik, dommeren skiver om charmebassen:

Veludviklet krop. Maskulint hoved. Gode mørke øjne. Veludviklet næseparti. velborne ører. Passende stop. God hals og ryg. Velansat hale. Udmærked volume på brystparti. Velbåren hale. Udmærkede vinkler. Bevæger sig med godt drive og stabilitet for aldren.

Stort tillykke til Fellow og hans ejer og handler Daniel - tak fordi du udstillede ham!

Ebony Moor´s Fearless Fellow til Sjællandsskue i babyklassen

Mandag den 12. juli 2021

Vi er kommet hjem efter endnu en dejlig miniferie, hvor vi har været i Ribe med børnebørnene Andreas og Alexander og vores 3 collier Alba, Saga og Eya.

Vi havde en skøn tur med rigtig godt vejr, så vi tog til Rømø et par dage for at bade.
Vi var flere gange rundt i hyggelige Ribe med de gamle huse, vandstandssøjlen og Domkirken, og vi var ude på slotsruinen og så statuen af Dronning Dagmar.
Drengene var begjestret for det hele, kunne gå længe inde i Domkirken og snakke om mosaikker, Jesusfigurer, alteret mm.
Vi gik en aften med vægteren rundt og hørte drabelige historier omkring Ribe i gammel tid, det var spændende, inspirerende og vi fik en stor oplevelse ud af det.

Vi brugte også en dag på at tage ned og se Møgeltønder og Schackenborg Slot, vivar et smut over grænsen, så drengene også kom lidt til Tyskland.

På vej hjem kørte vi til Esberjg for at bade og se skulpturen "Mennesket ved havet". Der var så lavvandet, at vi ikke kunne bade, til gengæld kunne vi finde krabber og øster på den blottede sandbund.

Collierne trasker jo bare med uanset, hvor vi er, der er mange indtryk, dufte og spændende steder for dem at gå, så det er ingen problem at have dem med, de indordner sig med det samme - også på feriestedet.


Andreas og Alexander i Ribe

Møgeltønder

Schackenborg Slot i Møgeltønder

Esbjerg foran skulpturen "Mennesket ved havet"

Lørdag den 26. juni 2021

Vi er lige kommet hjem fra miniferie i Gråsten, hvor vi havde alle 3 collier med.

Sønderjylland er et spændende område, vi har været der en del gange, og vi havde virkelig vejret med os.

Vi hyggede i Gråsten, kunne ikke komme ind på Gråsten Slot da Dronningen holdt sommerferie der, men vi har set den smukke slotspark før, så det gjorde ikke så meget.
Vi tog en tur til Sønderborg og så Kongeskibet Dannebrog, gik lang tur langs den lange og smukke strandpromenaden, gik nede ved Sønderborg Slot og collierne nød de lange gåture.

Vi var også en tur i Tyskland og så Glüksborg Slot, et smukt sted, hvor collierne også fik gået lang tur rundt om den store slotssø og hele området omkring slottet.

Vi var i Gråsten Sankt Hans aften, vi boede i sommerhus ned til vandet, og vi kunne se bålene på den anden side af fjorden - rigtig dejlig ferie for både os og hundene.

Glücksburg slot

Fredag den 28. maj 2021

Fellow er nu 7 uger 4 dage, om 4 dage rejser han hjemmefra.
I dag har Fellow været på besøg hos hans far "Cooper", og det var en dejlig dag vi havde i Vejle.
Cooper er meget, meget sød, venlig og imødekommende.
Fellow havde en fest, han løb rundt overalt og undersøgte det hele både i haven og inde i huset.
Han var så flot udadgående, nysgerrig og begejstret, jeg er meget glad og stolt over, at en singleton hvalp kan være så social, det er ikek altid man ser det.

Ellers har det været en rigtig god uge her hos os.
Fellow blev chippet i mandags, så der fik vi hans stambog.
Tirsdag var han til tjek hos dyrlæge og fik sundhedsbog og vaccination, alt var så fint med ham, en sund og rask hvalp med begge sten i pungen, igen var jeg en glad og stolt opdrætter.
I går var Fellow så i Aarhus til øjenlysning, og sørme og han ikke blev lyst helt fri på øjnene, ingen øjensygdomme - uhhhh jeg er glad. Han har et øjenhår der sidder lidt skævt, men altså ingen øjensygdomme, øjenlyst fri, wauw.

Ebony Moor´s Fearless Fellow på besøg hos sin far Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"

Mandag den 17. maj 2021

I dag fylder Fellow 6 uger, som tiden løber.

Han er en glad og sjov hundehvalpe, heldigvis aktiveres han meget af Eya, hans storesøster på 2 år. Hun tumler med ham, leger ruskeleg med legetøj, driller ham og holder ham fint i gang dagen lang.
I går var han to gange ude at gå tur i snor, det gik lidt op i hat og briller, men han synes, det var spændende at komme udenfor matriklen.
Han har fået en tunnel og en sansegynge nu, så der er noget sjovt at lave ude i haven.

Der er nu bestilt tid til chipning, dyrlægebesøg og øjenlysning alt sammen i uge 21.

Fellow har sin egen dagbog, se under F-kuldet.

Ebony Moor´s Fearless Fellow 6 uger

Ebony Moor´s Fearless Fellow 6 uger

Mandag den 10. maj 2021

I dag fylder Fellow 5 uger og han er i en rivende udvikling.

Han har hilst på sin nye familie fra Holbæk, hvor han skal bo sammen med storebror Duncan fra vores D-kuld, de to er halvbrødre med samme mor Saga.
Duncan var så sød og kærlig overfor Fellow, så de to skal nok blive et rigtig godt makkerpar.

vejret er ikek det bedste, der er blæsende, koldt og regnfuldt mange dage, men ind imellem har vi set solen, og i weekende var der faktisk solskin, så Fellow kunne være ude i længere tid.

Man kan læse mere på F-kuldes side under "dagbog"

 

Ebony Moor´s Fearless Fellow 5 uger

Søndag den 2. maj 2021

I går måtte vi aflive den ene hvalp, man kan læse mere herom i dagbogen for vores F-kuld.
Det er til tider hårdt at være opdrætter, der er mange svære beslutninger der skal tages, men vores lille dreng kunne ikke se, og han havde problemer med mave-tarm systemet.

Nu har vi en hvalp tilbage, en dejlig tricolourdreng på 4 uger i morgen. Han har mod på livet og har i dag for første gang været ude i haven to gange og løbe lidt omkring. 
Han bliver stærkt overvåget af mor Saga og storesøster Eya, de passer godt på ham og det er godt, for vi vil ikke undvære flere hvalpe nu.

Ebony Moor´s Fearless Fellow

Ebony Moor´s Ebullient Eya sammen med hendes lillebror på knap 4 uger Ebony Moor´s Fearless Fellow

Fredag den 23. april 2021

Vores hverdage går med hvalpene - og så passer vi selvfølgelig også lige vores arbejde!
Hvalpene trives, de er jo kun to, så de er blevet meget store - tager flot på.
De er nu 2½ uge, så de er ved at få små øjensprækker og begynder at orientere sig ud mod omverdenen.
De er i gang med gå-træningen, kommer op på alle fire og tumler så omkring. Hver dag sker der en udvikling med dem og de bliver mere og mere sikre i deres gang og kan nu gå flere skridt inden de vælter.
Deres mor Saga vil ikke dele dem med de andre hunde endnu, så Eya har kun snuset kortvarigt til dem, hun virker meget interesseret og vil gerne slikke dem  hun viser stor omsorg. På et tidspunkt havde hun også mælk i patterne, men det er gået væk igen.
Eya bliver to år her i maj, så indenfor det næste år skal hun også prøve at have hvalpe, hun har et meget stort omsorgsgen.
Man kan følge de to små på deres egen side under F-kuldet, hvor der er en dagbog, her kan man også se deres stamtavle.

Ebony Moor´s F-kuld nu 2½ uge gamle

Torsdag den 15. april 2021

Alt går så fint med de to små drenge - eller små og små er så meget sagt, de vokser som ukrudt og tager virkelig godt på.
Især tricoourdrengen sprænger alle rammer for vægtøgning, og det får zobeldrengen til at se lille ud, men han er også meget stor i forhold til de andre kuld vi har haft.
Det skyldes jo selvfølgelig, at de kun er to i kuldet, og forsyningerne er rigelige.
Vi oplever det også ved, at der er meget mere ro i hvalpekassen end vi er vant til, alt forløber så stille og roligt, der er ikek meget for os at gøre lige nu, mor Saga sørger for det hele - mad, vask, soignering i kassen, omsorg for de små.

Selv sidder jeg meget nede hos de små, de er fortrolige nu med at være i hænder, men mor Saga er stadig den allerbedste.

Ebony Moor´s F-kuld

Onsdag den 14. april 2021

For 9 døgn siden fødte Saga to lækre hanhvalpe, og de klarer sig super godt.
De er i fin trivsel, og Saga er som vanligt en eminent mor.
De to hvalpe er afsat, og da der var mange hvalpeinteresserede, så måtte vi skuffe rigtig mange, da der kun kom disse to hvalpe.

Hvalpene fra F-kuldet har fået deres egen side, og der er undersider med stamtavle og dagbog, hvor der opdateres jævnligt.

Ebony Moor´s F-kuld nu 9 døgn gamle

Mandag den 5. april 2021

Her på en højhellig 2. påskedag fødte Saga, det var en blandet oplevelse.
Der var med sikkerhed fotograferet fire hvalpe i hende, måske fem.

Fødslen gik i gang som normalt og kl 14.09 kom første lille, bitte hvalp en tricolour baby, som var uden fosterhinde eller moderkage, den var smurt ind i noget sort klister og have været død længe. Jeg nåede ikke at se kønnet på den inden Saga slugte den!

Kl 16.10 kommer endnu en død tricolour ud - en dreng, han var mere hel men dog også lille, og ha n havde også været død nogle dage, helt bleg. slatten og underlig.
Vi var nervøse for, at hele kuldet var gået til, det ville være frygtelig for Saga, for hun ledte efter de to døde allerede nu.

Kl 16.39 kommer en flot zobel/hvid dreng ud fuld af liv, han kravler rundt og sutter hurtigt, han vejede 214 g.

Kl 17.39 kommer endnu en flot dreng ud, en tricolur dreng der også er aktiv og livlig og sutter hurtigt han vejede 280 g.

Fødslen ser ikke ud til at være slut, måske var der en femte hvalp derinde, og ja ganske rigtigt kommer der kl 19 en lille, bitte død tricolour pige ud, hun er hel men ser dog underlig ud, meget højrød og ufærdig, hun vejer knap 100 g.

Herefter falder Saga helt til ro og nusser om hendes to prinser, der har overlevet livet i livmoderen.
Hvad der er gået galt, det ved vi ikke, dyrlægen har heller ikke noget bud, så måske er det bare naturens gang.

Saga er meget glad for de to små, hun nurser dem døgnet rundt og forlader nødigt hvalpekassen.

Der bliver lavet en side for hvalpekuldet, F-kuldet, hvor man kan følge udviklingern med de to søde og meget smukke drenge, hvor der bliver skrevet dagbog. De har rigtig flotte farver og store hvide kraver, vi glæder os til at følge deres udvikling.

Vi har selvfølgelig skuffet rigtig mange, der har været skrevet op til hvalp, men vi kan ikke gøre noget ved naturens gang.
Vi har fundet de to der skal have en dejlig colliehan om 8 uger, så vi modtager ikke flere henvendelser omkring colliehvalp nu.

Saga med hendes to smukke prinser

Fredag den 26. marts 2021

I dag er Saga blevet røntgenfotograferet, så vi kunne få vished for, hvor mange hvalpe hun har i maven.
Vi kunne se fire hvalpe, ikke så mange som hun plejer, men vi håber på, at de alle fire er sunde og raske.
Måske kunne der ligge en femte hvalpe derinde, det er noget usikkert, så vi forventer et firkløver omkring den 5. april.

Alt er spændende, vi glæder os sådan - og alle hvalpe er reserverede, så vi modtager ikke flere forespørgsler på hvalpe.

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Onsdag den 24. marts 2021

I dag har Eya og jeg været på skøn gåtur med Eyas kuldsøster Zoe (Ebony Moor's Exceptional Eisa) og Zoe´s ejer Dea.
Vi mødtes ved Norsminde og gik ud på Kysingnæs, hvor de to smukke colliepiger kunne løbe frit.
De genkendte hinanden med det samme, og begejstringen havde ingen ende, de spænede rundt og hyggede sig.
Vejret var ikke det bedste til billeder, der var for det meste overskyet og så blæste det noget, men med en varm colliepels gør det ikke noget.
Tak for turen til både Dea og Zoe!

Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe) og Ebony Moor´s Ebullient Eya

Torsdag den 18. marts 2021

Saga er nu på dag 43, og alt går godt med drægtigheden.
Hun bliver rund og tung, og i dag kunne der så presses lidt mælk ud af patterne, så hun forbereder hvalpenes ankomst om små 3 uger.
Når vi går tur, så har Saga ikke travlt, hun stopper meget op, går langsommere, snuser meget, og så gider hun ikke længere løbe stærkt sammen med Eya på stranden, hun gider heller ikke tumle med hende mere.

Meget kan ske endnu, men vi krydser fingre for nogle raske og skønne hvalpe, der er så mange interesserede hvalpekøbere, som vi nødig vil skuffe.

Jeg nyder en solstråle sammen med vores tre collier Alba, Eya og Saga, her ved Svinkløv (arkiv foto fra tidligere på måneden)

Søndag den 7. marts 2021 

Vi er netop kommet hjem fra en fantastisk mineferie i Skagen.
Vores tre collier Alba, Saga og Eya var med, og de nyder vores ferier.
Vejret var fantastisk med blå himmel og sol, men visse steder blæste der en kold vind, men det var lige meget, alt var så smukt.

Vi startede med at køre op til Hals Strand oppe ved Aalborg og gik en skøn og dejlig tur inden vi fortsatte op til Skagen, hvor vi boede i Hulsig. Vi elsker stedet og stranden er så utrolig smuk.
De næste dage gik vi mange ture oppe ved Skagen, og selvom vi har set det meste tidligere, så så vi alligevel nyt.

Vi fik selvfølgelig gået tur op på Grenen, det skal man, når man er i Skagen, vejret var smukt, vi så en sæl på en bunker, der ligger ude i vandet, vi så en død sælunge, vi så havene der mødtes, og vi havde spidsen helt for os selv, for vi tog tidligt derop.
Samme dag tog vi til Råbjerg Mile, der er meget imponerende, en kæmpemæssig bunke sand, der bevæger sig på tværs fra vestkysten til østkysten. Igen smukt vejr og collier der nød vores gåture. Om eftermiddagen tog vi på en lang gåtur over Sandmilen, en mile der er ankommet til østkysten og derfor ikke vandrer mere. Der var meget kuperet og vi gik der nogle timer til vi nåede ud til stranden.

Næste dag var vi i Skagen, vi genså Anchers hus, og fik også set Krøyers og Drachmanns huse, imponerende historie om nogle af vores mest kendte kunstnere.
Herefter tog vi ud til Den Tilsandede Kirke og gik en lang tur, der er meget smukt og der er nogle rigtig gode vandrestier. Vi gik op på Flagbakken, hvor udsigten til Skagen er så fin og landskabet og fyrskoven er smuk.

På hjemvejen kørte vi over til vestkysten til Rubjerg Knude, der ligger mellem Løkken og Lønstrup. Her har de flyttet fyret 80 m længere ind på land og væk fra skrænterne, hvos der var fare for, at det ville styrte ned. Der er utroligt smuk ude ved Rubjerg Knude, igen et ørkenlandskab af sand, man føler sig helt hensat til sydligere himmelstrøg.
Vi tog omkring Svinkløv og genså det nyopførte badehotel og gik tur på den barske strand.

Collierne nyder vores ferier, vi går skønne ture, vi holder pauser i løbet af dagen, vi nyder naturen, freden og hinandens selskab og får rigtig slappet af. 
Vi har næsten haft Skagen for os selv denne gang, vi er kommet udenfor sæconen og pga corona situationen, så er der ikke mange feriegæster nogen steder.

Saga er jo drægtig, og vi håber på nogle skønne og sunde hvalpe omkring den 5. april.


Hals Strand

Skagen - på vej op til toppen af Danmark og helt ude på spidsen af Grenen

Skagen næsten ude ved Grenen

Råbjerg Mile

Sandmilen i Skagen

Skagen med Marie og P. S Krøyers hus øverst til venstre, Marie og Michael Anchers hus øverst til højre og Holger Drachmanns hus nederst.

Den Tilsandede Kirke i Skagen og stien op til Flagbakken

Rubjerg Knude

Svinkløv

Onsdag den 3. marts 2021

I dag er Saga blevet scannet drægtig, så vi venter hvalpe omkring 5. april.

Vi glæder os meget, og håber at alt forløber godt. 
Saga har fået to kuld tidligere, og hun bærer altid drægtigheden unden problemer, hun plejer at føde uden komplikationer og hvalpene plejer at være sunde og stærke, så det håber vi på igen.


Wicani Sweet Talking Guy "Cooper" og Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" venter hvalpe

Fredag den 26. februar 2021


I dag har vi været i Rude, hvor DcH banerne i Odder ligger.
Vejret var skønt, lidt køligt, men man fornemmer foråret.

Hundene elsker stedet, hvor de kan vise alle deres cirkusnumre, selv gamle Alba vil stadig gerne vise, at hun har været cirkusprinsesse engang.

Bagefter gik vi tur ved den flotte Rude Strand, som ikke er så overrendt som mange af de andre strande her i Odder.
Den 3/3-21 skal Saga scannes, så må vi se, om der er hvalpe i hende, det bliver meget spændende!

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Ebullient Eya og mor Saga

Ebony Moor´s Ebullient Eya og mor Saga

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga og datter Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Adorable Alba 10½ år kan stadig et par cirkustricks

Fredag den 12. februar 2021

Nu har vi endelig fået sne i Odder Kommune, og de sidste dage har været eventyrlige med høj sol, blå himmel og bidende frost.

Hundene og jeg tog til Gylling Næs lidt syd for Hou, hvor vi bor, og her gik vi tur i 2 timer og et kvarter, og jeg fik taget så mange flotte billeder af hundene, for de gjorde sig virkelig godt i de smukke omgivelser.

Vi gik omkring 8 km men i langsomt tempo, for alle stenene ved stranden var glaserede af is, og jeg skulle nå at tage en masse billeder.
Collierne elsker fototurene, de stiller sig op selv på sten, bænke elelr bare midt i det hele, og så står de stille til jeg har fået knipset - herefter godbid og så videre med løb og leg.

Vi havde hele den mageløse flotte strand for os selv, is på vandet, is på stenene, kridhvid sne der knirkede, når jeg gik - jeg er helt høj over det endnu.

Vi håber jo på, at Saga er drægtig, hun blev parret for lidt over en uge siden, så går alt som håbet, så kommer der hvalpe først i april.

Der er lagt lidt flere billeder ind på hundenes egne sider.

Ebony Moor´s Ebullient Eya, Sagas datter

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" nu 5 år og 9 måneder gammel.

Ebony Moor´s Ebullient Eya nu 1 år og 9 måneder gammel

Ebony Moor´s Adorable Alba nu 10½ år gammel

Torsdag den 4. februar 2021


Så er Saga blevet parret med Cooper, og vi håber på hvalpe omkring den 4. - 5. april.
Der har været to parringer i går og i dag.

Ventetiden er spændende og også lidt uudholdelig, man skal være en tålmodig sjæl, men vi krydser vore fingre og håber, at Saga er blevet drægtig.

Cooper er af engelsk opdræt, Saga er af svensk opdræt, så her gør vi os meget i det internationale. Tidligere har Saga fået hvalpe med tyske hanhunde, og det er der komemt nogle super dejlige og sunde hvalpe ud af.

Ønsk os held og lykke 🤪
Man kan se mere omkring kombinationen under fanen "Hvalpeplaner"

Wicani Sweet Talking Guy

Søndag den 3. januar 2021

Nu er et nyt år begyndt, vi håber meget, at vi til foråret får colliehvalpe mellem vores tæve Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" og denne engelsk opdrættede hanhund Wicani Sweet Talking Guy "Cooper".

Cooper er en meget flot hanhund, han er dansk udstillingschampion (DKCH), og så har han et det skønneste temperament. 
Hos både Saga og Cooper er sundheden i orden, Saga har A hofter og Cooper har B hofter, begge er lyst fri for arvelige øjensygdomme, man kan læse mere omkring dem begge under siden "Hvalpeplaner 2021".
Saga har sin egen side her på hjemmesiden, så der kan man læse mere om hende.

Forhåbentlig kommer Saga i løbetid her først på året, således at vi får hvalpe engang i marts.
Der er mange interesserede til denne spændende kombination, hvor der både er lagt vægt på mentalitet, sundhed og eksteriør.


Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"

Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"