Søndag den 30. december 2018

Vi har fået en dejlig mail fra Assies ejere på Bornholm, og så har de sendt dette skønne billede af den flotte hanhund.
Alt går godt med Assie, han er en aktiv hanhund og ejerne skriver, at han ikke er bange for noget som helst, han er en bandit, han er aktiv og han er nysgerrig - så bliver man jo så glad som opdrætter.
De overvejer at gå schweiss spor og hyrdning med ham - vi håber da, at de kommer i gang med det.

Vi har også modtaget tre skønne videoer med Ebony Moor´s Daredevil Duncan, hvor han er ude at gå tur, imens der fyres en masse fyrværkeri af i Holbæk - Duncan er fuldstændig uberørt, han kigger op på det og går så snusende videre - skønne, skænne vidoer, tak for dem.

Kan I alle have et rigtig godt nytår - vi håber 2019 bliver et godt og fredfyldt år for jer alle.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Søndag den 23. december 2018

Kære alle følgere på vores hjemmeside, kære alle familiemedlemmer, venner og hvalpekøbere.
Vi vil gerne ønske jer alle en

Rigtig glæde jul og et lyst og lykkebringende nytår


Vi har haft et godt 2018 med vores collier.

Vi har fået et fantastisk kuld hvalpe i foråret, 7 stykker der nu er godt i vej ude i deres nye familier. Det var en fantastisk oplevelse at se dem komme til verden og vokse op. Det er et benhårdt arbejde, men det er det hele værd, når man ser, hvor godt de udvikler sig.

Det er ikke blevet til særlig meget træning, og vi har ikke deltaget på hverken udstillinger eller til prøver, så på de områder har vi ikke noget at prale med, men måske kommer vi lidt i gang med det i det nye år. 
Det kan dog også være, at vi vælger at få et kuld mere på Saga, for vi har et stort ønske om selv at få en tæve efter hende, men herom senere.

En anden stor begivenhed for os i 2018 var at besøge Skotland, det har altid været en drøm for os begge, og selvfølgelig skulle landet besøges sammen med vores collier, for det er jo fra Skotland racen stammer.
Vi havde en skøn ferie i det skotske sammen med Alba og Saga - højlandet er meget imponerende, og vi vil rigtig gerne tilbage og opleve mere.

Tak til alle der følger vores collier - vi håber på spændende nyt i 2019.
Nu vil vi lade julefreden sænke sig.


❤❤❤

Ebony Moor´s Adorable "Alba" og Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" ønsker alle en glædelig jul.

Onsdag den 28. november 2018

HIP HIP HURRAAA
I dag fylder vores gamle Frida 13 år, så gammel havde vi aldrig forestillet os, at hun ville blive.
Hun er stadig nogenlunde frisk - hørelsen og synet er lidt svækket, bagparten er ikke så stabil og stærk mere, men Frida er glad og elsker at komme med på alle de daglige ture, og kaster vi en bold, så suser hun afsted.

❤TILLYKKE FRIDA ❤

Frida 13 år

Søndag den 25. november 2018

I dag har vi lige modtaget dette flotte billede af en af Sagas hvalpe, Ebony Moor´s Dragonhunter Dustin i daglig tale kaldet Balder.
Familien er så glade for smuksakken, han er utrolig flot, men vigtigst af alt er han en sød og dejlig hund, ligesom alle de andre hvalpe i kuldet - vi er lykkelige for alle de fantastiske tilbagemeldinger vi får fra vores hvalpekøbere.

Som medlem af Lydigheds- og aktivitetsudvalget her i Jylland og på Fyn, er jeg med til at arrangere en nytårsgåtur ved Viborg først i januar 2019, der er foreløbig tilmeldt 3 af hvalpene fra D-kuldet, det bliver så spændende at se dem igen, men også andre collieejere deltager, så vi kan ønske hinanden godt nytår.

Ebony Moor´s Dragonhunter Dustin

Søndag den 18. november

Vi har lige modtaget dette billede af Maggie, en af hvalpene fra vores B-kuld. Hun er lige flyttet fra lejlighed i Aalborg og ud på stor landejendom i det Nordjyske, her sidder hun og skuer ud over jordbesiddelserne.

Ebony Moor´s Beloved Babett

Torsdag den 15. november 2018

Vi har lige modtaget det flotte billede af Hofer (Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel), hvalpene fra D-kuldet født i marts måned i år vokser og bliver super flotte, og de har de skønneste sind allesammen - glade, udadvendte, nysgerrige og arbejdsglade.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel

Fredag den 19. oktober 2018

I dag fylder B-kuldet 7 år, som tiden da flyver afsted.
Dette kuld er efter vores nu afdøde Fie, og de fem hvalpe er halvsøskende til vores Alba

Stort tillykke til Maggie, Diesel, Tjuk, Dusen og Bibi - det er Bibi der ses her på billedet.

🙂❤

Ebony Moor´s Breathtaking Bibi

Lørdag den 6. oktober 2018

I dag har vi modtaget dette billede fra Rosas (Ebony Moor´s Dainty Duffy) familie. Rosa bor med en anden collie kaldet Viola, og ejerne skriver følgende til billedet:

"En udgravning på Sorø egnen er ved at færdig. Der er gjort spændende fund af rester af Bos Taurus. Her ses Chefarkæolog Rosa, der har ledet udgravningerne".

Så stakkels Viola, der i årevis har gjort et stort og grundigt arbejde for at gemme alle de værdifulde ben, må nu indse at den nye lille vandaler har gravet dem allesammen op :D


Rosa er her på billeder 7 måneder gammel.

Ebony Moor´s Dainty Duffy

Onsdag den 12. september 2018

I dag fylder D-kuldet ½ år, som tiden dog flyver.
Vi får så mange skønne tilbagemeldinger fra vores fantastiske hvalpekøbere, hvalpene er højt elskede, de er nysgerrige, sjove, dygtige og fuld af narrestreger, så kan man som opdrætter jo ikke ønske sig mere.
Vi har modtaget dette billede af den hvalp, der var den mindste i kuldet til start, det er Ebony Moor´s Delightful Dina, hun vejede 166 g ved fødslen.
Hun og de øvrige hvalpe var stærke og viljefaste lige fra starten af, de suttede på livet løs, men fik lidt tilskud af modermælkserstatning de første dage, for at komme godt i gang, og fordi Sagas mælk var lidt langsom til at falde ned.
Ingen hvalpe tabte sig og alle overlevede, og de er nu så store og smukke som Dina her.


Ebony Moor´s Delightful Dina

Tirsdag den 21. august 2018

I dag har vi været ude at gå tur ved Kysing Næs ved Odder sammen med en af Sagas sønner Hofer.
Hofer er nu 5 måneder gammel, og der er meget gang i ham, han var en stor humørbombe som var så glad for at se Saga.
De to fik nogle gode spæneture og kunne lave både fælles sit og fælles dæk.
Saga er jo en linselus der stiller sig op på alt for at blive fotograferet og få en godbid. Hun hopper op på sten, bænke og lignende. Da Hofer så det, så begyndte han også at sætte forbenene op alle steder, han var en lille efteraber og gjorde som mor.

Vi takker for en hyggelig dag sammen med Eva og Hofer ❤

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel

Saga hopper op på alt - sten, bænke, borde, og Hofer kigger beundrende op på hans dygtige mor. Saga kigger derimod ned på Spilloppen og synes at tænke "er han virkelig min"!
Hofer begyndte også at hoppe op på alle stenene, så han er en rigtig efteraber og meget dygtig hundehvalp!

Torsdag den 16. august 2018

Nu er vi hjemme efter en skøn ferie i Storbritannien.
Vi havde Alba og Saga med, Rasmus flyttede hjem til os i Odder og passede gamle Frida, hun kan godt lide, at være i vante omgivelser.
Vi startede med at køre ned til Dunkirk i Frankrig og sejlede over til Dover i England. Turen ned gik forrygende uden kø, vi havde lagt en rute udenom Hamborg og op omkring det nordvestlige Holland for at undgå bl.a Antwerpen. Vi skulle så forbi Amsterdam og Rotterdam, men det gik fint, på vej til Dunkirk overnattede vi i Hoorn,, der ligger smukt ud til vandet ind mod bugten efter at man er kørt over den imponerende dæmning Afsluitdijk, der adskiller Nordsøen fra Ijsselmeer.
Indsejlingen til Dover var fantastisk, at se "The white cliff´s of Dover" fra søsiden er fantastisk. Collierne lå i bilen under den to timer lange sejltur.
Vi tog turen op langs vestkysten, overnattede først i Kennington nær Ashford ikke så langt fra Dover, inden da så vi Stonehenge og herefter kørte vi til "Barnaby land" nær Oxford og overnattede i Wootton Rivers på B&B "The Royal Oak". 
Herfra kørte vi hele vejen til Skotland, hvor vi boede i Stirling mellem Glasgow og Edinburgh, lige for foden af det skotske højland. Stirling er en fantastisk flot gammel by, med en borg/slot, kirke og imponerende historie, en meget kuperet by med flot udsigt, vi boede på "The Stirling Highland hotel" oppe i den gamle bydel et imponerende sted.
At komme op i det skotske højland med collierne har længe været et stort ønske for både Knud og mig - det er her collien oprindelig kommer fra, det er her de er blevet brugt som hyrdehunde.
Naturen "in the highlands" var storslående, imponerende og fantastisk. Vi kørte helt op til Balmoral Castle, hvor Dronning Victoria i sin tid opdagede collien og begyndte at opdrætte den, idet hun både fandt den smuk OG effektiv som hyrdehund.
Vi havde kun tre overnatninger i Skotland, så skulle vi nedover igen. Vi kørte til Scarborough på østkysten og boede på et lille hotel med fantastisk udsigt ud over havet, det hed "The Clarence Gardens Hotel ". På vej ned til Scarborough, så vi Hadrians Wall, og så besøgte vi Goatland, hvor den evig lange serie "Små og store synder" er optaget, en sjov by med får der går frit omkring overalt. På vej til Goatland kørte vi over en imponerende hede/højslette, en såkaldt moor, dem er der mange af i Storbritannien, her går fårene frit omkring - også ude på vejene. Det er "The Moor" der har givet inspiration til mit kennelnavn Ebony Moor, idet collierne jo førhen var hyrder oppe på the moor.
Næste dag forlod vi Scarborough og kørte tilbage til Dover, vi besøgte "Bridgehead" på vejen, det slot, hvor serien "Gensyn med Bridgehead" er filmet, slottet hedder egentlig Castle Howard.Vi var et hurtigt smut inde i York, en rigtig flot og gammel by med meget historie, det var den by vikingerne i sin tid erobrede, sidenhen var det romerne der satte sit præg.
Vi overnattede en gang mere i Kennington på samme hotel, og i går kørte vi så derfra og hele vejen hjem - det tog 17 timer, hvoraf vi havde to timer på båden til Dunkirk.
Det har været en intensiv tur, vi har kørt meget, faktisk tudindvis af km. Collierne har fået mange spændende gåture i smuk natur. De klarer det imponerende flot, siger ikke et kvæk når vi kører, og er så glade, når vi er ude at gå og opdage nyt.
Nu skal vi hvile ud, vaske tøj og slå græsplæne - da vi forlod Danmark var her tørke og hedebølge, græsset var gult, nu står det 10 cm højt og grønt efter skybrud og meget regnvejr. Vi tog vist afsted på det hel rigtige tidspunkt, for vi har kun haft en dag med regn i vores ferie i storbritannien.

I dag den 16. august fylder vores smukke og søde Alba 8 år - TILLYKKE Alba ❤

Saga og Alba har fundet en frisk kilde at drikke vand af i det smukke højland i Skotland.

Ebony Moor´s Adorable Alba

Lørdag den 14. juli 2018

Vi har lige fået et skønt billede af Duncan fra D-kuldet - en rigtig bandit, ligesom alle de andre søskende i kuldet.
Vi får så skønne tilbagemeldinger fra alle hvalpene, de har fået gode familier og alt forløber så godt, vi er meget taknemmelige!

Ebony Moor´s Daredevil Duncan

Søndag den 1. juli 2018

Sommeren er hot, hot, hot i år med temperaturer op til 35 grader i skyggen. Vi har modtaget dette billede af Sagas datter Vuffi (Ebony Moor´s Delicious Dana ) der køler fusserne i fuglebadet.
Vuffi bor ude på landet og hjælper bl.a til i gårdbutikken, hvor der sælges kartofler til forbi kørende.

Ebony Moor´s Delicious Dana

Søndag den 10. juni 2018

Vi har været på miniferie i det Nordsjællandske i weekenden, hvor vi boede i lejet hytte ved Hald, der ligger imellem Hundested og Liseleje.
Jeg skulle til bestyrelsesmøde i Dansk Collie Klub, og det kombinerede vi med en tur i sommerhus lejet igennem Knuds arbejde.

Vi så meget af Nordsjælland sidste år, hvor vi så de store attraktioner som Kronborg og Frederiksborg slot, så i år så vi noget mindre, nemlig Esrum Kloster og Søholm Slotsruin, der ligger i nærheden af Græsted.
Vi havde kun en dag at gå ture i, men vi hyggede os og svedte i den meget varme danske sommer - aldrig har vejret da været så varmt og stabilt over så lang en periode.

Nordsjælland - Esrum Kloster og Søholm slotsruin

Lørdag den 26. maj 2018

Så har vi været på en lille tiltrængt ferie i Skagen med alle tre collier. Sikke et vejr vi har haft, høj sommer med 25 grader hver dag, nogen gange næsten for varmt til de lange gåture.
Vi har været i Skagen før, men det er altid dejligt at komme helt op på Danmarks spids, lyset, havet, de fantastiske strande og den hyggelige atmosfære i Skagen, det kan man ikke få nok af.
Vi har boet i Hulsig, hvor der er en fantastisk strand og herfra har vi taget på ture. 
Vi gik ud på Grenen første dag, en skøn tur om formiddagen, inden der kom for mange mennesker, vi har været i Kandestederne og Skiveren og gået tur, vi har gået tur ved den tilsandede kirke, vi var kort forbi Gamle Skagen (Højen) og vi har spist de dejligste stjerneskud inde i Skagen.

Collierne har været med overalt, selv gamle Frida på 12½ år - men hun er ved at være gammel, skal lige hjælpes op i bilen, hrer ikke så godt - men hun er glad og elsker at komme med, så vi har alle nydt denne fantastiske tur i fantastisk vejr.

Billede 1: Hulsig
Billede 2: Skiveren
Billede 3: Den tilsandede kirke
Billede 4: Grenen
Billede 5: Grenen
Billede 6: Vippefyret i Skagen

Torsdag den 10. maj 2018

Som tiden da er fløjet afsted.
Sagas hvalpe er nu kommet ud til nye og meget dejlige familier.
Det har været et fantastisk kuld at have, alt forløb uden problemer.
Saga kunne parre uden problemer, hun kunne føde nemt og hurtigt, hun har været en fantastisk mor for hvalpene, og kuldet havde en flot størrelse med hele 7 hvalpe.
Alle hvalpe er sunde og raske. 
Dyrlægen gav stor ros for gode temperamenter, flotte bid, god foderstand mm, og øjenlysningen gik også rigtig godt, hvor 6 hvalpe havde mild CRD og en moderat - så vi er meget glade for de gode resultater.

Hvalpene kom til at hedde:

Ebony Moor´s Delightful Dina (kaldenavn Dina)
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter (kaldenavn Assie)
Ebony Moor´s Dainty Duffy (kaldenavn Rosa)
Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel (kaldenavn Hofer)
Ebony Moor´s Delicious Dana (kaldenavn Vuffi)
Ebony Moor´s Dragonhunter Dustin (kaldenavn Balder)
Ebony Moor´s Daredevil Duncan (kaldenavn Duncan)


De familier vi har fundet til hvalpene er fantastiske, de sender mails, sms´er, videoer og billeder og fortæller om, hvor søde og dygtige hvalpene er. 

Her er tomt i huset nu, men vi er ved at få ryddet op, fjernet hvalpekassen, ordnet haven, vasket legetøj, tæpper osv, få sat møbler på plads igen - så hverdagen vender langsomt tilbage til sin vante gænge.
Nu skal vi opstarte træning igen, det tror jeg især Saga bliver glad for, hun har været en fantastisk mor nu i 8 uger, så hun trænger til lidt adspredelse.

Tak til alle vores fantastiske hvalpekøbere, fordi I passer så godt på de små ny!

Ebony Moors Dragonhunter Dustin

Mandag den 26. marts 2018

Sagas hvalpe er nu 2 uger gamle og både mor og børn har det godt. 
Saga er en rigtig kærlig mor, hvalpene sutter og trives, og nu venter vi på, at øjnene snart åbnes.
De er blevet hurtige nu, de stavrer rundt på alle fire ben og tumler hurtigt omkuld, men der sker fremskridt hver eneste dag.
Se mere under "D-kuld" her på hjemmesiden, der er lavet en dagbog og en stamtavle.

Hvalpene er nu 14 dage gamle

Torsdag den 22. marts 2018

Hvalpene er nu 10 døgn gamle, og alle 7 basser trives rigtig godt.
En tommelfingerregel siger, at de skal have fordoblet deres fødselsvlgt når de er mellem 7 og 10 dage gamle, og her i dag er alle dobbelt så store, som da de blev født, flere fordoblede faktisk vægten for flere dage siden. Især dem der var lidt små til start har taget meget på. 

Der er blevet oprettet et afsnit her på hjemmesiden, der hedder "D-kuldet", der vil nyheder omkring hvalpene fremover blive opdateret. Siden er ikke helt klar endnu, men stamtavlen ligger der og så kommer der også en dagbog samt billeder.

Sagas og Marlons hvalpe

Onsdag den 14. marts 2018

Der er nu gået 2½ døgn siden, at Saga fødte hende 7 hvalpe, og alle babyerne trives. De sutter på livet løs og har gjort det lige fra starten, og de har alle fået lidt tilskud af modermælkserstatning, da Sagas mælk ikke er løbet helt til endnu, der ER mælk, men jeg vil være sikker på, at de får nok og ikke bliver for trætte. De ville gerne have modermælkserstatningen i går nogle gange, men i dag vil de helst ikke, så jeg tager det som udtryk for, at der er flere forsyninger nu. 
Jeg har hele tiden sørget for, at de suttede godt hos Saga, inden de fik et lille tilskud, men forhåbentlig stopper det snart, de har fået tilskud 3 gange i døgnet.

Saga er en fantastisk mor, hun er kærlig og vil ligge hos hvalpene hele tiden, hvor hun har et øje på dem allesammen, de bliver nusset til den helt store guldmedalje.

Sapphiresky Let Fate Decide

Mandag den 12. marts 2018

Her til morgen fødte Saga 7 velskabte hvalpe på dag 60. Fødslen gik hurtigt. Hun var meget urolig hele natten, og hun fik så første presseve kl 5.30. Saga var så sej, hun tog hele fødslen rolig og vidste lige, hvad hun skulle gøre, og hun var så god til samarbejde og alle instinkter var intakte, så hun gjorde lige det hun skulle.
Hvalpenes fordeling er sådan her:

2 zobel tæver, 3 zobel hanner, 1 tricolour tæve og 1 tricolour han.

Hvalp 1 kl 5.37: zobel tæve, 166 g
Hvalp 2 kl 6.20: tricolour han, 194 g (lille blis)
Hvalp 3 kl 6.38: zobel tæve, 187 g (meget hvidt på bagparten)
Hvalp 4 kl 7.45: zobel han, 238 g (to tynde streger på ryggen)
Hvalp 5 kl 8.02: tricolour tæve, 199 g
Hvalp 6 kl 8.21: zobel han, 208 g (født ude i sneen i en presseve)
Hvalp 7 kl 8.54: zobel han, 242 g (meget hvidt på bagparten + plet)

Saga er en super mor, hun passer godt på hendes babyer. De har alle suttet i flere timer nu, Saga har fået flere portioner mad, hun har drukket, og hun har været ude at tisse.

Dyrlægen har lige tilset hvalpene og Saga, alt var fint, Saga har fået noget til at trække livmoderen sammen med og hun har fået en kalkindsprøjtning, så nu slapper vi lidt af ovenpå strabadserne.

Søndag den 25. februar 2018

Det går godt med Sagas  drægtighed, hun lægger sig ud nu og er mere stille end vanlig.
Hun er dog ikke mere stille, end at hun meget gerne vil med på tur, og hun vil også meget gerne tilbyde sig, ved at stille op på hver en lille sten eller træstub for en godbid.
Der er ca 18 dage tilbage inden hun skal føde, hvalpekassen er stillet op i stuen og arbejdsplanerne er afstemt, så vi kan være hos hvalpene hele tiden.
Saga får mad tre gange om dagen nu og hun får hvalpefoder blandet i hendes mad, så hun kan få ekstra proteiner, så hvalpene kan vokse.
Hun er begyndt at have mælk i patterne, og man kan mærke små bevægelser i hende mave, fostrene er ca 10 cm store, så det er ikke spark men mere  små "kluk" bevægelser inde i maven.

Saga drægtig nu på dag 45 ud af ca 63

Onsdag den 14. februar 2018

Sikke et vejr, skønt solskin og blå himmel.
Vi har været på skovtur i vores lille lokale skov, der ligger i vores baghave, og der blev et par billeder af Saga og Alba. Frida var også med, men den gamle grå dame tusser rundt og bryder sig bestemt ikke om at stille sig op til skue.

Det går godt med Sagas drøgtighed, hun er blevet lidt bredere over ryggen, men ellers har hun det godt, leger og løber omkring og meget glad som altid.

Saga er nu på dag 35 ud af ca 63 dage, så der er præcist 4 uger tilbage ud af de 9 uger.

Saga og Alba i Balle Skov ved Odder

Torsdag den 8. februar 2018

I dag har Saga været til scanning - og der er små babyer i hendes mave

JUBIIIII

.... så den 15 marts har hun termin, vi glæder os SÅ meget.
Hvor mange hvalpe der er, kan man slet ikke sige noget om, men der var mindst to i hver side, og der kan sagtens være flere inde bagved.

Saga venter hvalpe midt i marts 2018

Lørdag den 20. januar 2018

I dag har Alba og jeg været på nosework kursus med instruktør Joan Rasmussen, et kursus arrangeret af LAU vest (lydigheds- og aktivitetsudvalget) i Dansk Collie Klub.
Nosework træningen er bygget op omkring søgning efter 3 specielle dufte, i DK er det lavendel, eukalyptus og anis, i andre lande kan det være andre dufte. Hunden søger efter duftene i 4 forskellige miljøer, nemlig beholder-/kasse, indendørs miljø, udendørs miljø og på køretøj.
På vores kursus nåede vi kun at prøve et lavendelsøg indendøre, så der er meget at arbejde videre med, men alle de 6 hunde på kurset var rigtig dygtige og Alba havde en fantastisk dag.

Saga skulle også have været med, men hun er blevet parret for en uge siden, så hun skal have ro, så de befrugtede æg forhåbentlig sætter sig fast, så vi kan få colliebabyer til marts.Alba laver næsearbejde

Fredag den 12. januar 2018

Nu er Saga kommet hjem fra en elskovsferie i Sverige, hvor hun har været oppe at besøge Marlon (Glenoak Ballroom Dancer), så vi håber nu på små Sagababyer i midten af marts.
Vente, vente, vente ..... tålmodighed er en dyd.

😙🙂😀

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Onsdag den 3. januar 2018

Så er et nyt år begyndt og meget spændende venter.
Vi havde et forrygende 2017, det kan man læse om i "Nyheder 2017".

Sapphiresky Let Fate Deside " Saga" er kommet i løbetid, og i går var vi ved dyrlæge med hende, så hun kunne blive herpesvaccineret, så nu er vi klar til at tage turen op til Glenoak Ballroom Dancer "Marlon" om 5-6 dage. Marlon bor i Sverige hos Stephanie, der har Kennel Sapphiresky, det var også der vi købte Saga i sin tid.

Vi håber alt går vel, og at Saga får nogle fine hvalpe til marts, der må gerne krydses fingre, det er hendes første kuld.

Mere følger ..... i næste afsnit af Kennel Ebony Moor´s føljeton 🙂
Forældre og bedsteforældre kan ses på siden "Hvalpeplaner", hvor der også er beskrivelse af sundhedsstatus og bedrifter.

Her ses Marlon og saga, som forhåbentlig får hvalpe til marts 2018