Torsdag den 31. december 2020

Her på årets sidste dag, vil jeg gerne benytte lejligheden til at ønske alle vore hvalpekøbere og deres Ebony Moor collier et rigtig godt nyår, tak fordi I passer så godt på jeres collier, og tak for alle de hilsner, billeder og beretninger vi får både over sms, telefon og i vores kennelgruppe på Facebook.

Også tak med ønske om et godt nytår til alle vores følgere både her på hjemmesiden og i Facebook gruppen, det er dejligt at opleve interessen for verdens bedste race, og jeg håber, at Saga kan levere nogle sunde og smukke hvalpe til næste år, for mange står i kø til en colliehvalp.

Året har været meget speciel for os alle - ja lle mennesker i hele verden.
Coronaen har lagt et tungt låg ned over hele verdenen, alt er lukket ned og gået i stå. 
Der er forsamlingsforbud og butikker, biografer, restauranter og liberale erhverv er lukket ned. Sygehusene kører på fuld speed pga antallet af coronapatienter og når personalet så også rammes af sygdom, så bliver presset stort.

Her i vores lille kennel er der også sket meget. 
Vi flyttede til Hou syd for Odder i februar i et skøn og dejligt, nyrenoveret hus. Vi har fået mere plads og større have, men det bedste er naturen her nede, hvor vi har 5 min gang til en fantastisk strand, og der er også skov tæt på.

Vi flyttede her ned med fem collier - Frida, Alba, Saga, Assie og Eya, siden er der sket ændringer i flokken.
Frida blev aflivet her i sommers, hun blev 14 år og knap 8 måneder. Hun var mæt af dage, fik et hængende øjenlåg, en stor bule i panden og begyndte at blive lidt forvirret. Vi tog en stille afsked med hende, en stor sorg, idet hun var vores første collie og drengenes barndomshund, hun vil altid være meget savnet.
Assie var vores utroligt flotte og meget søde hanhund, som er fra vores D-kuld. Han blev egentlig solgt til en sød familie på Bornholm, men pga sygdom i familien kom han tilbage til os i 2019, så han nåede at bo hos os et år. Assie er en stor og flot hanhund med selvtilliden i orden. Han har meget energi og er en charmør ud over alle grænser. Vores problem var, at han blev helt forstyrret, når tæverne var i løbetid, og det var de tre af dem på skift, så der kunne nemt går 1½ måned, hvor assie var helt bims pga løbetidstæver. Han hylede, han peb, han halsede, han stoppede med at spise, han hørte overhovedet ikke efter, han sov ikke - han kørte helt op i et meget højt stressniveau.
Vi tog den hårde beslutning at finde nyt hjem til ham. Jeg ville rigtig gerne have brugt ham i avl, for han har alt det jeg ønsker i en hanhund - dejligt udadvendt og social, ikke sky, bange eller agressiv, super temperament, og så er han smuk som en gud.
Men Assie er komemt til Nordsjælland til en rigtig sød og dejligt familie, der bor ude på et stort landsted. De har tiden og pladsen til ham, nu er de i gang med lidt træning, så der bliver sat mere skik på ham - tak til jer, fordi I har taget så godt imod verdens bedste Assie!

I sommers tog vi på ferie i England og Wales, der var drøn varm op til de 36 grader om dagen, og vi og hundene var ved at smelte. Vi havde jo så kun Alba, Saga og Eya tilbage, og de elsker at være med på ferie og klarer hoteller og køretur så fint Dagen efter at vi var kommet ind i England lukkede de grænserne pga corona, så vi var heldige at komme ind.
Desværre fik Alba en slem livmoderbetændelse, så vi valgte at køre hjem efter en uge, vi tog de knap 1600 km i et stræk, og Alba kom hjem og fik fjernet livmoderen 10 år gammel.
Alba har det godt nu og trives i bedste velgående.

Her i efteråret valgte jeg ifm generalforsamlingen i Dansk Collie Klub at forlade bestyrelsen og min post som formand for klubben. Jeg har brugt rigtig meget tid som formand på bestyrelsesarbejdet, et arbejde jeg elsker og brænder for, men nogle omstændigheder gjorde, at jeg trængte til en pause.

Siden sommerferien er al min energi lagt på min arbejdsplads, jeg er sygeplejerske på Aarhus Universitets Hospital (Skejby), og vi har ligget underdrejet hele efteråret og hen over jul og nytår. Som tillidsrepræsentant har jeg haft rigtig meget arbejde for bedring af sygeplejerskernes forhold og arbejdsvilkår, og som sygeplejerske har jeg haft utrolig meget ekstraarbejde, da vi mangler personale. Vi er slidte, udbrændte og arbejder alt for meget, så jeg håber, at det nye år bringer bedre forhold for sundhedsvæsnet generelt.

Pga verdenssituationen og coronaepidemien er der ike ksket meget på hundefronten. Eya har gået til lidt agility, men det meste har været aflyst. Udtillinger og konkurrencer har også været aflyst, så alt i alt er der ket meget lidt på hundefronten. Dog har vores collier ikke lidt nogen former for nød. Vi går mange daglige ture her i det smukke og fredelige Hou, vi nyder stilheden, stranden, naturen - bedre sted findes ikke.

Rigtig godt nytår til alle skal lyde her fra Kennel Ebony Moor - vi glæder os til et bedre 2021

 

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"

Tirsdag den 15. december 2020

Her i vores kennel sker der ikke så meget lige nu. 
Landet er lukket ned igen pga corona, vores region er i særdeleshed lukket ned, så det er lidt småt med aktiviteter med hundene i sociale sammenhænge. Heldigvis bor vi ved stranden, så vi går mange ture for os selv og nyder naturen.

Vi går og venter på, at Saga skal komme i løbetid. Efter kalenderen bliver det midt/slut december, men naturen kan man jo ikke styre, så nu må vi se.
Når tid er, så skal hun parres med den meget søde, venlige og flotte hanhund Cooper, der er import fra England men som bor nede ved Vejle nu.
Vi håber stadig på hvalpe engang i marts, at få et forårskuld vil være lykken, det er den perfekte årstid for hvalpe.


Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"

Torsdag den 22. oktober 2020

Vi har spændende hvalpeplaner til foråret mellem
DKCH Wicani Sweet Talking Guy "Cooper"
og
RBM 
Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" 
 
Se under fanen "Hvalpeplaner"

Cooper og Saga

Tirsdag den 13. oktober 2020

I dag havde vi nærmest sommervejr her i Hou, og selvom det er efterårsferie, så var der ikke ret mange mennesker på stranden, vi havde den næsten for os selv.
Eya og Saga spænede rundt og legede, Alba på 10 år går mere stille omkring og hygger sig.

Vi nyder det flotte efterår, selvom vi ikke har ferie, men derfor kan man got gå ture alligevel og nyde den smukke natur.

Ebony Moor´s Adorable Alba (siddende), Ebony Moor´s Ebullient Eya og Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Ebony Moor´s Ebullient Eya i vild leg med hendes mor Saga

Søndag den 11. oktober 2020

I dag havde vi alle tre hunde med i Ravnskov, der ligger her ved Hou, ikke så langt fra lystbådehavnen.

Vejret var mildt og dejligt, skoven var smuk, og hundene nød det. Ravnskov ligger ned til vandet, så vi fik også gået lidt ved stranden.

Efteråret har været mageløst indtil nu, den blå himmel, de flotte efterårsfarver og ja - stranden er altid en lise for krop og sjæl.
Vi nyder i den grad naturen her i Hou, som vi har lige udenfor døren - og det er som om, at der bare er bedre vejr her end andre steder, ofte har vi tørvejr og sol, når andre skriver, at de har regn.

Nu har familien Danmark efterårsferie, Knud og jeg skal dog arbejde mere end vanligt, så børnefamilierne kan holde fri, så har vi noget ferie til gode til en anden gang.

 

Ebony Moor´s Ebullient Eya og hendes mor Saga

Lørdag den 10. oktober 2020

I dag har vi været ude at gå tur ved Mariendal Strand, der ligger syd for Aarhus.
Vejret var fantastisk, høj sol, blå himmel og lunt.

Collierne nød det til fulde, de fik løbet og leget samt soppet i vandet, så her til aften er der ro, og alle sover trygt og mættede af indtryk

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Adorable Alba 10 år

Sapphiresky Let Fate Decide Saga

Onsdag den 30. september 2020

I dag har Saga, Eya og jeg været på skøn gåtur med Hofer (Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel) fra D-kuldet og hans ejer Eva.
Hofer bor i Odder, så det er jo meget tæt på os, og i dag gik vi tur langs vandet her i Hou.
Vi startede tæt på Hou Lystbådehavn, og så gik vi langs vandet 
mod syd langs Ravnskov.

Eya var meget glad for Hofer, han synes vist, at hun var en lille vildbasse, men Eya synes, at alle hunde er de bedste legekammerater i hele verden, så hun var fuld af begejstring

Der var overskyet og gråt, så der blev ikke taget billeder, men dette billede har jeg modtaget af charmebassen Hofer, det er taget en anden dag i klart vejr, han er bare sådan en sød og dejlig colliedreng.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel kaldet "Hofer" 2 år

Fredag den 18. september 2020

I dag har Saga, Eya og jeg været på legedate hos Zoe, som er Sagas datter og Eyas kuldsøster.
Zoe bor i Studstrup ved Kaløvig Bugt, så vi havde en skøn gåtur på 2 timer med Zoe og hendes ejer.
De to søstre elsker hinanden selskab, de leger fra første sekund - og for det meste handler legen om, at de vil have den samme pind.
Saga holdt øje med de to øgler, så alt foregik under ordentlige former, og så stillede hun sig ellers tilrette til fotografering på hver en sten vi kom forbi.

Nu er der ro herhjemme efter nogle timer med fuld fart på!

Zoe "Ebony Moor's Exceptional Eisa" og Ebony Moor's Ebullient Eya

Søndag den 13. september 2020

Nu er der tikket lidt resultater ind på vores E- kuld, der nu er 16 måneder gamle.

Der er fire hvalpe, der er blevet HD og AD fotograferet, og de fire er også blevet mentaltestet nu:

Ebony Moor's Enchanting Evy (Coco): HD A, AD 0 samt gennemført mentalbeskrivelse
Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe): HD A, AD 2 samt mentalbeskrevet men afbrudt
Ebony Moor's Ebullient Eya (Eya): HD B, AD 0 samt gennemført mentalbeksrivelse
Ebony Moor's Excellent Enzo (Enzo): HD B, AD 0 samt gennemført mentalbeskrivelse

Her kan man se, at alle hvalpe er HD fri, tre hvalpe er fri på albuerne og tre hvalpe gennemførte mentalbeskrivelsen.

Den ene hvalp Zoe fik 2 på den ene albue og blev stoppet til mentalbeskrivelsen - og hvorfor nu det, når alle helsøskende og halvsøskende har raske albuer og har kunne gennemføre en "mentaltest"?

Som opdrætter gør man sig jo nogle tanker om, hvorfor det slog sådan ud i Zoe´s tilfælde.
Til Zoe´s historie hører, at hun i januar 2020, 8 måneder gammel, blev udsat for et voldsomt, umotiveret angreb fra en løs muskelhund, der var lidt mindre end end boxer.
Zoe blev overrasket, meget forskrækket og bange, da den gik til angreb, den angreb hende to gang.

Hun smed sig om på ryggen, men alligevel bed den og lemlæstede hendes ene forben (man kan se billede her nedenunder af Zoe).
Det ben, hvor Zoe blev bidt er ikke det ben, hvor albuen har fået en anmærkning, men derfor kan den muligvis godt have fået en skade/vrid og/eller den kan være bleve overbelastet, da det modsatte forben var opereret.
Angående den afbrudte mentalbeskrivelse, der viste Zoe tydelig tegn på, at hun ikke ville mere midt i testen, så det var godt hun blev afbrudt. 
Jeg tror den skræk Zoe havde i forbindelse med overfaldet sidder i hende endnu, selvom hun ikke viser det i dagligdagen. Når hun så presses i en metaltest, så fremprovokeres den og kommer igen. Zoe ved jo ikke, at der ved mentalbeskrivelsen ikke pludselig kommer en aggressiv hund frem og overfalder hende igen, hun reagerer pr instinkt med frygt.

I dagligdagen er Zoe en sød, aktiv og social hund der trives fint. Hun bor hos en dejlig familie og har mange oplevelser med dem, så heldigvis går hun ikke og er nervøs og bange til hverdag.


Zoe

Onsdag den 2. september 2020

I dag har vejret været fantastisk dejligt. Høj sol, blå himmel og tilpas temperatur. I eftermiddags var der faktisk 35 grader på terrassen, men ved havet var det dejligt.

Eya var først på socialiseringstur i Odder alene, vi gik tur på gågaden, og alle de mere befærdede steder i vores lille by. Der var vejarbejde, håndværkere der larmede i et par huse og masser af trafik, og hun syntes det hele var spændende og ville gerne have været inde i flere butikker.

Her i eftermiddags var jeg på stranden med alle vores tre collier Alba, Saga og Eya, og vi fik taget en masse gode billeder i det skønne vejr.
Nu er turisterne væk og på hverdage er der plads på standen, så det nyder vi meget - at have det meste for os selv.

Ebony Moor´s Ebullient Eya 1 år

Ebony Moor´s Ebullient Eya, Sapphiresky Let Fate Decide og Ebony Moor´s Adorable Alba vores trekløver

Mor Saga leger med datter Eya ved vores strand i Hou

Vores vidunderlige strand i Hou ved Odderkysten

Søndag den 16. august 2020

I dag fylder Ebony Moor´s Adorable Alba 10 år - HIP HIP HURRA og stort tillykke med dagen Alba.
Alba er jo nyopereret, hun fik fjernet livmoderen for tre dage siden, men hun har det rigtig godt, går rundt, leger lidt, spiser og drikker.

Alba er første hvalp af eget opdræt, så hun betyder noget helt specielt for os 💋

Ebony Moor´s Adorable Alba (RBM)

Fredag den 14. august 2020

I dag er der kommet HD resultater for Enzo (Ebony Moor's Excellent Enzo) og Coco (Ebony Moor's Enchanting Evy) fra E-kuldet.

Ebony Moor's Excellent Enzo fik B/A = B
Ebony Moor's Enchanting Evy fik A/A =A

Det betyder jo så, at de begge to er HD fri, så det er så dejligt.

Tusind tak til ejerne af de to barylere, fordi I lod dem fotografere. 

Ebony Moor's Excellent Enzo Forrest og Ebony Moor's Enchanting Evy (Coco) er tæven ved siden af Enzo med den hvide snude

Torsdag den 13. august 2020

Vi afbrød jo vores ferie i Wales og Sydengland, da Alba fik livmoderbetændelse. Vi kørte 1550 km fra Exeter i England og hjem til Odder/Hou på 19 timer og kom hjem i går morges. Om formiddagen fik vi tid hos dyrlægen, hvor Alba fik antibiotika og tid til operation i dag.

I morges blev hun indleveret til operation, hvor hun har fået fjernet livmoderen, som var fyldt med betændelse.
Det mystiske har været, at hun ikke har feber, hun har spist og drukket som hun plejer, og hun har virket glad og har gerne ville med på gåture. De eneste symptomer på sygdom har været øget tørst og sivning af noget ildelugtende vandigt/gammelblodigt bagtil.

Nu ligger hun og sover rusen ud, hun er meget dopet endnu her midt på aftenen. Hun går lige ud og ligger sig på de kølige fliser på terassen, men vil ellers hverken spise, drikke eller tage smertestillende, hun vil bare sove.

Vi har prøvet at tage hende ud for en meget lille gåtur, men hun vil slet ikke ud af haven, så nu venter vi på, at hun vågner mere op, hun er forhåbentlig mere frisk i morgen.

Saga og Eya holder et vågent øje med hende, de forstår ikke lige, hvorfor deres overhoved og legekammerat er så stille.

Ebony Moor´s Adorable Alba, Sapphiresky Let Fate Decide og Ebony Moor´s Ebullient Eya

Onsdag den 12. august 2020

Nu er vi kommer hjem efter en hæsblæsende tur til Wales og Sydengland.

Vi kørte derover via den store og flotte dæmning i Holland, Afsluitdijk dæmningen der er 32 km lang.
Vi havde en overnatning i Holland og kørte så via Belgien til Dunkirk i Frankrig og sejlede over til Dover.
Indsejlingen til Dover er altid betagende med The White Cliff of Dover, som malerisk baggrund.
Vi tog en overnatning i Ashford, hvorefter turen gik til Wales via Hastings. I Hastings besejrede normanneren Vilhelm Erobreren i år 1066 den engelske konge i Slaget ved Hastings, det sted ville Knud gerne se.
Vi kørte til Wales, hvor vi fandt et dejligt hotel i Cardiff, som er hovedstaden i Wales, og derfra tog vi på tur.
Vi var ude at se Rhossili syd for Swansea, et smukt naturområde, men der var tykt af mennesker, så vi tog hurtigt derfra igen.
Vi kørte op til Fishguard, som er en smuk lille by, hvor der var meget lavvande, lige da vi var der, lidt udenfor byen var der en ruin af et lille ford.
Vi kørte op i højlandet og så "The Moor", de har noget der hedder The Black Mountains, som egentlig bare er nogle bakker, men smuk natur overalt.
Efter Wales tog vi til det sydllige England igen. Vi var ude at se Lands End, det vestligste punkt i England, helt ude på spidsen af Cornwall, helt utroligt smuk og specielt. Vi var der på en flot solskinsdag og landskabet var mageløst med flotte lyngbakker og blomster overalt.
Efter Lands End kørte vi til Lizard, som er Englands sydligste punkt, det ligger tæt på Lands End, og også her var der meget smukt landskab men ikke så vildt som ved Lands End.
Vi overnattede i Exeter på et lækkert hotel, vi blev opgraderet, fordi vi kom med tre hunde.
Her blev Alba så syg, hun fik livmoderbetændelse, men var egentlig ikke dårlig, det kan jo ellers være en meget alvorlig og dødelige sygdom.
Alba drak, spiste og ville gerne gå tur, hun var også glad, men vi besluttede at køre direkte hjem til egen dyrlæge og få hende behandlet.
Derfor kørte vi i går fra Exeter til Hou/Odder i et stræk, en køretur på 1550 km, der tog 19 timer inklussiv færgeoverfart fra Dover til Dunkirk.
Vi havde Eya, Saga og Alba med på tur, og de er så nemme at have med, de er eksemplariske på hotellerne og sover bare, når vi kører.
Men modsat forventet, så havde vi tropisk vejr på denne tur med 36 grader de fleste dage (vi havde forventet overskyet vejr og regn det meste af tiden, nu vi skulle til Wales), så det var faktisk alt for meget for både hundene og os.
Venstrekørslen gik over al forventning, vi har oplevet en masse på en uge, men det har været hæsblæsende, så det er dejligt, at vi stadig har 2 ugers ferie tilbage.
Vi rejste jo i en coronatid, og bilen var fyldt op med mundbind, håndsprig og spritklude til bilen, så vi håber, at vores forholdsregler har holdt os smittefrie.Afsluitdijk dæmningen i Holland, PET mærke i bilruden i Dunkirk inden sejlads til Dover, og covid19 mundbind på færgen til Dover

Dover i England

Rhossili i Wales

Fishguard i Wales

Lands End - det vestligste punkt i England

Lizard Point - det sydligste punkt i England

Mandag den 27. juli 2020

For et par dage siden fik vi dejlige opdateringer omkring Assie.
Han har det rigtig godt i hans nye familie i Ramløse oppe i Nordsjælland. Assie bor jo sammen med den et årige collietæve Luna, og de to har det bare rigtig godt sammen.
Assie bor på et stort landsted med masser af plads, det eneste der ikke helt er på plads endnu er forholdet til katten. Det er lykkedes ham at fange den en gang, men han gjorde den ikke noget, katten brød sig dog ikke om det.
Assie får masser af opmærksomhed og kærlighed, og han kommer godt ud af det med familiens børn og unge.
Hele familien har mødt ham, og alle synes, han er en skøn og dejlig hund, og det kan vi kun gve dem ret i.

Vi er så taknemmelige over, at det går godt med verdens dejligste Assie, der skal lyde stor tak til Assies nye og skønne familie 💔

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" sammen med hans nye ejer Tina og familiens anden collie Luna

Fredag den 24. juli 2020

I dag sagde vi farvel til vores gamle Frida, den gamle og grå dame nåede at blive 14 år, 7 måneder og 26 dage.
Frida var blevet gammel, og der kom hele tiden små skavanker til. Hun var helt døv og så ikke særlig godt, men hun elskede at komme ud på de daglige tre gåture med Knud, hun spiste og drak også med velbehag lige til det sidste.
Men ud over syn og hørelse, så var hun blevet meget svag i bagparten, man kunne næsten vælte hende bare ved at puste til hende. Da hun blev vejet i dag sagde vægten kun 15.5 kg, hun har altid vejet omkring de 20 kg, så de seneste år har hun mistet muskelmasse, og det kunne man tydeligt se. 

For en uge side observerede vi, at hendes venstre øje begyndte at hænge lidt, og det virkede også som om, at hendes syn blev yderligt svækket efter den observation. Hun kunne gå ud på badeværelset om natten og kunne så ikke finde ud derfra igen. Da hun intet kunne høre, så måtte vi gå ud til hende og guide hende tilbage.
For to dage siden udviklede hun en lille uøm bule oppe på hovedet, og da belsuttede vi, at nu var tiden inde, så der blev bestilt tid til aflivning i dag.

Frida døde kl 15.30 nede hos dyrlægen, alt gik stille og roligt, hun opdagede ingenting. Hun fik sprøjten til at sove på, den mærkede hun ikke, og så fik hun sprøjten, der sendte hende ind i den evige søvn, alt var så stille og roligt, og Frida kom herfra på fineste vis. 

Frida, du har været en meget stor del af vores og mine drenges liv. De er voksne nu, men de har grædt og været ulykkelige i dag, du var deres barndoms hund, så du har fyldt vores hjerter og vi bærer dig fortsat der.
💔💔💔

Jeg vælger at poste et billede af Frida fra hendes velmagtsdage, hvor hun var stærk, aktiv og flot.
Frida elskede vand, hun svømmede gerne og kunne hoppe i vandet fra badebro.
Frida voksede op med vores zobeltæve Fie, og deres bedste legekammerat var rottweileren Sharki. 
Nu er de alle tre himmelhunde og genforenet.

Arkiv foto af Frida, Sharki og Fie - alle tre er himmelhunde nu

Fredag den 17. juli 2020

For nogle dage siden kom HD og AD resultaterne for Eya - og den dejlige pige har HD B og AD 0.
Det betyder, at hun er HD fri og AD fri, dvs hun har raske hofter og albuer.

Eya er en humørbombe og altid glad og fyldt med energi.
I dag har vi været på tur til DcH træningspladsen i Odder, og hun elsker at lave små tricks og hoppe rundt på hængebroen, træstammerne og på bord og bænke - akkurat ligesom hendes mor elsker det. 
I dag havde jeg ud over Eya og Saga også Alba med. Dengang Assie boede her var det ham der var med, og Alba blev hjemme, men nu er der plads til hende, og hun nød virkelig turen - en gammel cirkus hest glemmer jo ikke sine tricks. 

Så Alba hoppede op på det hele - borde, bænke, hængebro, træstammer, og hun hoppede igennem hjulene. Alba bliver 10 år til august, så hun holder sig godt, hun er stadig en flot hund, der endnu ikke gråner særligt meget.

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Adorable Alba 9 år

Fredag den 3. juli 2020

I dag har jeg været på Sjælland og afleveret Assie til hans nye familie, der bor oppe i Nordsjælland i nærheden af Tisvilde.
Vi har måtte erkende, at en fertil hanhund sammen med tre fertile tæver slet ikke går, under de forhold vi bor.
Assie er helt ude af den, når her er tæver i løb, i samtlige tre uger gøer og hyler han i et væk - og de tre tæver kommer ikke i løb samtidig, så det er mange uger det strækker sig over.
Sidst var først Saga i løb i tre uger, og derefter fulgte Alba i tre uger, så der havde vi 1½ måned med en frustreret og stresset Assie. På de tre uger tabte han 3 kg, fordi han helt går fra maden.

Nu skal han bo hos en skøn familie ude på landet, med masser af plads. De har tilsammen fire store børn og to collietæver. Den ene tæve er gammel, og den anden, på et år, er steriliseret, så der vil Assie få mere ro.

Vi ønsker Assie alt det bedste fremover, og vi har selvfølgelig kontakt til familien, så vi kan få lidt opdateringer løbende, og så håber vi at se den dejlige dreng til nogle kenneltræf.
Vi savner ham allerede usigeligt meget, Assie er en ener - han er det sødeste der findes, han har et super temperament, er ikke bange eller reserveret, snarere tvært imod. 
Han er smuk som en gud og en meget glad og sjov colliedreng.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie"

Torsdag den 2. juli 2020

Her til aften har vi været nede på stranden og tage lidt billeder af
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter også kaldet Assie.

Mig og Assie

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" 2 år

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie"

Tirsdag den 16. juni 2020

Vi har i dag - på en sindsyg varm sommerdag - haft besøg af hvalpekøber Susanne og Eyas kuldsøster Ebony Moor's Enchanting Evy (Coco). 
Det var rigtig hyggeligt, og det er tydeligt, at de to søstre kender hinanden, og de leger og opfører sig i det hele taget meget ens.
Assie var en anstrengende colliedreng i dag, han tror han kan bedække alle tæver lige nu - så han var med ude i haven i snor, det tog han meget pænt.
Både Eya og Coco er så nedfældet, at det grænser til det uanstændige, det er i hvert tilfælde ikke ligefremt kønt, men de er som resten af kuldet bygget fantastisk, så når der kommer pels på dem engang, så bliver de smukke.
Fællestrækkende ved de to piger, og de andre kuldsøskende er, at de har smukke skråtstillede øjne, de har flotte kipører, der lige nu syner af meget, fordi der ingen pels er omkring, de har flotte lige overlinjer, de har lange og smukke haler og ja, jeg synes faktisk de er konstrueret rigtig godt - og så har de bare nogle herlige temperamenter - fuld af nysgerrighed, frækhed, energi og meget leg.
 

Ebony Moor's Enchanting Evy (Coco) og Ebony Moor´s Ebullient Eya

Søndag den 14. juni 2020

I dag har der været træf for E-kuldet, idet en af vores hvalpekøbere, der har købt Ebony Moor's Enchanting Evy (Coco) havde lejet sommerhus her ved Saksild strand og inviterede alle Coco´s kuldsøskende.

Sikke en fantastisk dag vi havde med sol og sommer. Der deltog 6 ud af 7 hvalpe fra kuldet, vi manglede dog Ebony Moor's Exalted Echo, der bor i Dronninglund i Nordjylland, men ellers var der to familier fra Sjælland, en familie fra Nibe, to familier fra Aarhus området og så osfra Hou ved Odder.

Collierne legede den udslagne dag, de spændede rundt i varmen. Vi gik en lang tur langs stranden og så på alle badegæsterne og dragerne, der blev sat op.
Vi var alle kommet med en ret, så der blev spist en masse lækkert mad og vi afsluttede med kage.

En vidunderlige dag, hvor vi alle fik nogle meget trætte collier med hjem!

Billed 1: Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe) og Ebony Moor´s Ebullient Eya
Billed 2: Ebony Moor's Eminent Exit (Milo)
Billed 3: Ebony Moor collier i glad leg
Billed 4: Ebony Moor's Excellent Enzo og et par kuldsøstre

Søndag den 31. maj 2020

Hvor vi bare nyder det fantastiske vejr og vores nye hus, og den fantastiske have. Det er kun en almindelig parcelhushave, men vi er virkelig overraskede over, hvor fantastisk den er, med altid flotte blomstrende buske, kirsebærtræ, æbletræer, lille drivhus med vinranker, og ja så bare alle de fantastiske buske og blomster i mange forskellige farver.

Collierne nyder det gode vejr, hvor de kan være ude hele dagen. i dag har der været sommer temperaturer, så de har fundet skyggen midt på dagen.

Eya er en lille spilop, helt nedfældet, men masser af energi. Hun prøver at sætte fut i Assie og Saga hele dagen. Assie har en engels tålmodighed overfor den lille pestilens, han er altid sød ved hende lige meget hvor irriterende hun er.

Nydelse hele tiden over hunde, hus og have 🤩

Så har vi haft besøg af vores børnebørn Andreas og Alexander. De elsker Assie, for han kan lege hele dagen, og det går vildt for sig. De er et godt trekløver de tre drenge, men nogen gange må vi stoppedem, så det ikke bliver alt for vildt. Her et par billeder, hvor de alle tre er rolige et kort øjeblik.


Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" sammen med vores børnebørn Alexander og Andreas

Datter Eya og mor Saga

Ebony Moor´s Adorable Alba

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter aka Assie

Torsdag den 28. maj 2020

Frida bliver i dag 14½ år, og når man befinder sig i den ende af skalaen, så skal man også huske at fejre halvårs fødselsdage.
Frida har det godt, syn og høresle er nedsat, og hun sover meget og dybt.
Men hun er ude at gå tur tre gange om dagen, hun snuser og vil rigtig gerne have snoren på og ud på de daglige ruter.
Hun har en appetit der er bedre end nogen sinde, som ung var hun kræsen, men nu ryger det meste ned sammen med en klat leverpostej.
Hun får ingen medicin og ingen kosttilskud, hun har alle hendes tænder og har aldrig fået en tandrensning.
Så alt i alt holder den gamle dame sig vist meget godt ❤

HIP HIP Hurra og stort tillykke til gamle Frida med halvårsdagen!

Frida fylder 14½ år

Tirsdag den 26. maj 2020

Endelig et par fridage efter to hårde ugers arbejde.
Heldigvis er vejret lige nu skønt, og haven eksploderer lige nu, hvor buskene på skift springer ud i fantastiske farver.
Her et par billeder af Assie og Eya. Eya er i gang med at fange bier og fluer i blomsterbedet, så det er rent held, at hun lige kigger op og jeg får knipset.

Der er intet nyt sket her, vi har gamle Frida endnu, hun er nu 14½ år og hun tuser stadig rundt og nyder tilværelsen. Hun sver rigtig meget, men hun går med på gåturene med Knud tre gange dagligt. Nogle gange bliver hun lidt væk for os, så må vi ud og lede, og så ligger hun bare et sted i haven elelr huset og sover, og hun hører ikke, at vi kalder på hende.

På grund af corona pandemien, så mangler vi at få Assie og Eya udstillet, men heldigvis lysner det nu, landet er blevet lukket godt op igen og forsamlingsforbuddet lempes mere og mere, så vi håber på, at kunne mødes med hundevenner meget snart på den ene elelr anden måde.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Søndag den 17. maj 2020

I dag har jeg modtaget dette billede af en af Sagas sønner, Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel  kaldet Hofer.

Hofer er fra D-kuldet, der blev to år her i marts, han er således kuldbror til vores Assie.
Billedet er taget af  Peter Steffensen - tak til Hofers ejer Eva, fordi jeg måtte bruge billedet af søde, dygtige og sjove Hofer.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel

Søndag den 10. maj 2020

HIP HIP HURRAAAA - i dag fylder Saga 5 år.
Saga er en sød, sjov, kærlig og klog colliepige, der har fået to kuld skønne hvalpe med rigtig gode temperamenter.
Saga er mor til 14 børn, de er født i denne rækkefølge, ialt 7 piger og 7 drenge.
 
Dina
Assie
Rosa
Hofer
Vuffi
Balder
Duncan
Coco
Zoe
Milo
Eya
Enzo
Echo
Queenie

Blandt alle tillykkerne til Saga var der også et par billeder af Hofer og Vuffi, begge collier fra D-kuldet, de er nu fyldt 2 år.

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel og Ebony Moor´s Delicious Dana

Tirsdag den 5. maj 2020

Foråret bliver ved med at være fantastisk flot. Der har været nogle dage med regn, og det var tiltrængt, men de sidste mange dage har solen skinnet fra en skyfri himmel.
I dag har vi haft gæster, der skulle opleve collierne, og ellers er der pottet lidt planter til stuen, og der er ordnet lidt i vores lille drivhus.

Collierne hjælper med hele dagen - og mystisk nok forsvinder der lidt af hvert - de løg jeg satte var pludselig ikke i krukken mere, min ene sko gik selv på have vandring, ja man skal være vågen, og man holdes i gang hele tiden.

Det blev til lidt billeder - fra haven og drivhuset, selvfølgelig af de langhårede skønheder!

Ebony Moor´s Ebullient Eya og Ebony Moor´s Daydreamer Dexter - halvsøskende

Saga med datter og søn - Ebony Moor´s Ebullient Eya og Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Fredag den 24. april 2020

I dag har vi haft besøg af Ebony Moor's Exceptional Eisa, som nu hedder Zoe og bor nord for Aarhus.
Hun er kuldsøster med Eya, og de to søstre genkendte hinanden med det samme, og så gik den vilde leg nede ved stranden. De ligner hinanden rigtig meget både af sind og skind.
Efter vild leg på stranden gik vi tilbage og hyggede os i haven, hvor Zoe også fik hilst på mor Saga og halvbror Assie.

Zoe er en rigtig sej pige, jeg fik lov til at stjæle et billede af hende, hvor hun er ude på subboard med familiens datter, dygtige hundepige.

En rigtig hyggelig dag med glad og livlig leg.

Ebony Moor's Exceptional Eisa "Zoe"

Ebony Moor's Ebullient Eya og Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe)

Torsdag den 23. april 2020

I dag har Saga og Eya været nede at gå vildtspor hos opdrætter og jæger Hans Bilde Sellerup.
Saga bliver snart 5 år og har prøvet det to gange før, sidste gang var hun rimelig god til det og fulgte blodsporet fint. Denne gang var hun ikke særlig interesseret, hun havde færten, men hun ventede meget på mig, vi skulle følges ad - der er vist gået for meget lydighedshund i hende.

Eya har aldrig prøvet det før, hun fik også færten, men hun var mere interesseret i mange andre dufte og lyde, så hun gik zig zag og lugtede til det hun fandt mest spændende, og det var ikke altid sporet.

Vi sluttede dagen af med kaffe og kage, en rigtig hyggelig eftermiddag.

Ebony Moor´s Ebullient Eya skal ud at gå vildtspor

Tirsdag den 21. april 2020

Vejret bliver ved med at være fantastisk - sol, blå himmel og så toppet op med mageløs natur ved Gyllingnæs.


I dag gik vi i 3½ time langs vandet, en gåtur på ialt 10 km.
Saga, Eya og Assie var med, og de løb og legede hele den udslagne eftermiddag.

Jeg tog over 500 billeder, og der er rigtig mange gode, det er rigtig ærgerlig, at der ikke er plads til dem allesammen her på hjemmesiden.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" 2 år

Ebony Moor´s Ebullient Eya 11 måneder

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" og datter Ebony Moor´s Ebullient Eya

Mandag den 20. april 2020

Igen mageløst vejr - så vi skulle ud i naturen efter en weekend med 12 timers vagter.
Både Saga, Assie og Eya var med og vi gik i knap 2 timer ved Gyllingnæs, hvor vi havde stranden helt for os selv.
Billedet viser kun Assie og Eya, for de hænger sammen som ærtehalm, Eya kan slet ikke lade storebror være, han er bare hendes et og alt.
Eya lægger op til leg uafbrudt, og hun får lov til alt - hun må hyrde ham, hoppe op af ham, drille ham, sove tæt med ham - han har en engels tålmodighed med hende, og han er den bedste legeonkel. 
Mor Saga leger også rigtig meget med de to, men indimellem forsøger hun også (forgæves) at få dem til at slappe lidt af, hun er på en umulig opgave.

Efter den lang egåtur kørte vi et smut til Alrø og så hjem igen til Hou. Naturen her er fantastsisk og med dette flotte vejr, så ser man virkelig landet, når det tager sig allerbedst ud.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter og Ebony Moor´s Ebullient Eya

Torsdag den 16. april 2020

Igen en dag med fantastisk vejr, vi nyder virkelig de mange dage med sol og blå himmel.

I dag er Dronning Margrethe fyldt 80 år, så vi har sunget fødselsdagssang hver for sig i hele Danmark pga coronakrisen - stort tillykke til Margrethe, som har aflyst al festivitas.

I eftermiddags var vi igen ved Gyllingnæs, hvor naturen er så flot, og man har den helt for sig selv, det er SÅ fantastisk.
Jeg var afsted med de tre unge - Saga, Assie og Eya, og de tonser rundt og leger, de nyder virkelig at få snorene af, så de kan løbe løs.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter, Ebony Moor´s Ebullient Eya og Sapphiresky Let Fate Decide.

Mandag den 13. april 2020

I dag er det 2. påskedag og coronakrisen raserer stadig hele verdenen, så vi holder os mest for os selv og ser kun væres børn og aller nærmeste familie.
Ingen store påskefrokoster, man må højest samles 10 personer, alt lukket ned og så må vi jo i stedet for nyde den dejlige natur, og det har vi intet imod.

I dag gik turen til Gyllingnæs i storm, det var hundekoldt. Et sted vi aldrig har været før, men dejligt øde, så hundene kunne løbe løs.
Alle 5 collier var med, Frida på 14 år, 4 måneder og 2 uger var i hendes es og løb rundt sammen med de andre - en rigtig sejlig og frisk tur.

Gyllingnæs

Tirsdag den 7. april 2020

Dejlig forårsdag i dag med sol og varme.
Assie er blevet vasket, det er lidt overdrevent - synes han - men flot er han blevet.

Ellers ikke noget nyt, vi har fri i flere af påskedagene, men pga corona krisen, så skal der ikke ske så meget, den står på rengøring, have arbejde og soignering af hunde - og så nogle dejlige gåture.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter

Eya, Alba, Assie & Saga
Ebony Moor´s Ebullient Eya, Ebony Moor´s Adorable Alba, Ebony Moor´s Daydreamer Dexter, Sapphiresky Let Fate Decide

Torsdag den 2. april 2020

Så er Balder "Ebony Moor's Dragonhunter Dustin" blevet hoftefotograferet med det bedste resultat, han har A/A - jubiii.

Nu er 6 ud af 7 hvalpe fra D-kuldet hoftefotograferet med flot resultat, ingen har hofteledsdysplasi - der er 5 med status A/A=A og 1 med A/B=B.

Tusind tak til alle vore dejlige hvalpekøbere, der har bakket op omkring vores opdræt både med HD fotografering, mentaltests, udstillinger og rallyprøver - I er virkelig fantastiske.

Ebony Moor's Dragonhunter Dustin "Balder"

Fredag den 27. marts 2020

Jeg har lige modtaget dette fantastiske billede af Coco taget af Nette Stormlund, Coco hedder:

Ebony Moor's Enchanting Evy

... og hun er fra E-kuldet.
Coco er 10 måneder gammel nu og er kuldsøster til vores Eya og halvsøster til Assie.
Coco bor i Næstved og har virkelig udviklet sig super godt, og så har hun et super temperament.

Ebony Moor's Enchanting Evy "Coco"

Torsdag den 12. marts 2020

I dag bliver Assie og hans kuldsøskende 2 år - STORT tillykke til alle de 7 spradebasser.

Dette kuld har virkelig været et fantastisk kuld, der har været så mange positive tilbagemeldinger fra hvalpekøberne, og selv har vi jo en af hannerne, Assie, boende her hjemme.

I vores lukkede facebook gruppe får vi ugentlig tilbagemeldinger fra hvalpekøberne, med små beretninger, billeder og film - tusind tak for det, vi er meget glade for at måtte følge med i det liv vores hvalpe er kommet ud i <3 

Alle de 7 hvalpe har udviklet de mest fantastiske temperamenter, de er sociale, glade, sprudlende, udadgående og har masser af energi.
Man hører så meget om forsigtige og nervøse collier - og jeg må sige, dette kuld er lige det modsatte, de sætter fut i fejemøget og hverdagen bliver aldrig kedelig med en af dem.

Tak til vores skønne hvalpekøbere for at passe så godt på "vores små" og endnu engang 

STORT TILLYKKE TIL HELE D-KULDET
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie"

Torsdag den 5. marts 2020

Vi har været på fem dages mineiferie på Sjælland, vi havde alle fem hunde med, også de to gamle Frida på 14 år og Alba på 9 år.

Egentlig tog vi derovre, fordi Eya skulle deltage ved dobbeltudstillingen i Gørlev den 1/3, men da jeg fik influenza symptomer, og vi står midt i en corona-krise i hele verdenen, så blev vi i feriekomplekset og nød naturen. 
Vi boede nord for Korsør ude i den dejligste natur med udsigt til Storebæltsbroen, og med råvildt løbende lige udenfor terrassedøren. Vi gik nogle dejlige ture i området nede ved vandet.

Vi besøgte også Stevns Klint, som blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2014. På Stevns Klint markerer et lag af fiskeler tydeligst i hele verden en af de største naturkatastrofer og masseudryddelser i jordens historie. Under et meteor nedslag på jordkloden for over 65 millioner år siden, blev mange arter udryddet bl.a de store dinosauere.

Vi var inde og ser Korsør, som har en fin lille "borg", et søbatteri, og vi var forbi havnen og så nogle af den danske flådes krigsskibe.


På hjemvejen var vi forbi Tåsinge, hvor vi besøgte Landet Kirkegård, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet. Hele kærlighedshistorien mellem cirkusprinsessen og dragonløjtnanten er frygtelig, den ender med, at Sixten Sparre i 1889 skyder først Elvira Madigan og bagefter sig selv ude i Nørreskoven, tæt ved Landet Kirkegård.
På det sted, hvor parret blev fundet skudt, er opsat en mindesten, som ses på billedet nedenunder, vi var selvfølgelig ude at finde stenen i skoven.


Alle fem hunde nød vores ferie, de fik mange ture og meget opmærksomhed, så må vi leve med, at Eya ingen bedømmelse fik på udstilling.Tåsinge, Elvira Madigans gravsted og stedet hvor de fandt hende skudt sammen med Sixten Sparre samt Valdemar Slot

Stevns Klint

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter og Ebony Moor´s Ebuillent Eya kigger ud af vinduet fra vores feriehus og over på Storebæltbroen + billeder fra Korsør.

Lørdag den 22. februar 2020

I dag har Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel kaldet Hofer været oppe til rally begynder prøve, han fik 93 point og dermed anden pind.

STORT TILLYKKE til Hofer og hans ejer, rigtig godt gået.

Her hjemme er vi faldet godt til i vores nye hus, hundene nyder haven og stranden meget, det er skønt at have fri adgang til naturen uden at skulle have hundene i bilen først.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer"..
Billedet er fra sidste år, hvor han blev klubmester i rally begynder.

Tirsdag den 11. februar 2020

Der er allerede sket meget her i 2020.
Vi har solgt vores hus på Søkrogen i Odder og er flyttet til Hou, der ligger 10 km udenfor Odder ude ved kysten.
Hou er en lille færgeby med havn, hvor Samsøfærgen lægger til, og så er der også en lystbådehavn. Her er den flotteste strand med hvidt strandsand og masser af badebroer. Hou er en by med mange aktiviteter, her ligger den populære Hou Maritime Efterskole og Egmonthøjskolen, hvortil den store svømmehal Vandhalla er bygget.

Her er hyggeligt, stille og rart, og vi er blevet taget godt imod. 
Vi har købt et helt almindeligt parcelhus med en hyggelig have og et lille drivhus med vinstokke.

Huset har fået den helt store renovering med indlæggelse af fjernvarme, nye lofter, nye gulve, nyt køkken, nyt bryggers og nye badeværelser. Vi er ikke på plads endnu, for håndværkerne er ikke helt færdige, men selvom det roder lidt hist og pist, så elsker vi allerede at være her. Vi har fået mere plads og større have, og så har vi nem adgang til den dejligste natur.

Alle fem hunde trives godt her, de faldt faktisk til med det samme, da vores møbler kom. Bare vi er her, så har de det godt. Assie, Eya og Saga leger rigtig meget i haven, den er sjovere end vores gamle have, da de kan løbe rundt om en masse buske og drivhuset, så den vilde jagt går hver eneste dag.
Gamle Frida og Alba på 9½ har også fundet ud af det, de virker afslappede og velbefindende.

Vi har kun et problem, og det er, at fjernvarmen er langsom til at komme i gang. Der er gulvvarme i hele huset og i weekenden har vi haft 17 grader i huset, fordi noget var kikset, men vi håber på, at vi nu får banket temperaturen lidt op, så vi ikke skal sidde med dyner på om aftenen.

Mere følger ....

Vi er flyttet til Hou ved Odder

Søndag den 2. februar 2020

I dag er en speciel dato 02.02.2020 - det har også været en god dag!

Vi er flyttet til Hou ved Odder, det gamle hus fik vi afleveret i går kl 12.
Endelig kan vi koncentrere os om det nye hus, og skal ikke pendle frem og tilbage med flyttelæs.
Huset er ikke helt færdigrenoveret endnu, vi mangler lidt i køkkenet, lidt på badeværelserne og så skal vinduerne males indvendigt, men det bliver først til sommer. Ellers er alt skiftet ud, det er super lækkert alt sammen.

Hundene er faldet til, vi har nu sover her i tre nætter. De elsker haven, der er lidt større end den vi havde før, og så er den anderledes, idet der er masser af bede, træer og et drivhus, som de kan løbe rundt om. Den vilde jagt går dagen lang, især Saga, Assie og Eya drøner rundt og leger, de har virkelig en fest. Frida der er over 14 år nu tager det hele i strakt pote og tusser omkring og virker allerede hjemmevant, det samme gælder Alba på nu 9½ år.
Bare vi er her, så er de helt trygge, de slapper af, der hvor vi er, og det var tydeligt, at især Alba blev glad, da alle møblerne kom i hus, hun gik rundt og gned sig op af dem i ren gensynsglæde.

Der er nyt fra Zoe, der er fra vores E-kuld, der nu er 8½ måned.
Zoe blev jo desværre udsat for et grimt overfald af en løs hund, og hun blev syet og fik lagt dræn ind i benet.
Vi har lige modtaget nedenstående billede af den smukke pige, hun har det rigtig godt igen. Såret er helet fint og drænet er ude. Bedst af alt er, at hun ikke virker til at have taget skade mentalt, hun er den samme glade, venlige, frække og udadvendte pige som altid.

Det var sidste nyt herfra - vi pakker flyttekasser ud, hænger ting op, nyder stilheden og er glade for at være kommet helt tæt på stranden.

Ebony Moor's Exceptional Eisa kaldet "Zoe" 8½ måned

Tirsdag den 14. januar 2020

Vi er ved at få lavet den helt store renovering af det hus vi har købt i Hou, så dagene går hurtigt her i kennelen.
Al indmad er pillet ned og skaffet af vejen, der er lige blevet lagt fjernvarme ind, der bliver slebet, høvlet, malet og afmonteret - og nu er der kommet nye gulve, køkken, bryggers, badeværelser og hegn, der bliver sat op her den næste uges tid.

Det er et KÆMPE arbejde, vi er i gang med, og der er meget koordinering, men heldigvis har vi professionelle håndværkere til at lave ombygningen for os.
Vi glæder os rigtig meget til at flytte og komme tæt på stranden og havet, det kommer til at tage os 5 minutter for os at komme ned på den fineste sandstrand.


Vi har jo stadig vores fem hunde, der også skal have en spændende hverdag, så de kommer ud på deres sædvanlige ture. I dag var jeg på DcH banerne med Saga, Assie og Eya, og jeg fik lige dette peltskud af Eya. Hvis man siger som en kat der miaver, så kigger hun så sødt med hovedet på skrå.

Eya bliver i dag 8 måneder, som tiden flyver afsted, hun er kommet i hendes første løbetid, ja her kan vi slet ikke følge med.

Ebony Moor´s Ebullient Eya 8 måneder

Onsdag den 8. januar 2020

Så er vi kommet godt ind i det nye årti med dette flotte billede af Ebony Moor´s Daredevil Duncan.
Duncan er fra D-kuldet og hvalpene derfra er nu 1 3/4 år gammel.

Alle hvalpene fra E-kuldet har klaret nytåret så flot, ingen skræmte vovser, og så vidt vides er hvalpene fra D-kuldet også stærke mentalt. Vi fik video af Duncan, hvor han går tur, mens der skydes raketter af, og han reagerer slet ikke, selvom der er meget lyd og lysglimt.
Vores egne hunde er også ret ligeglad med fyrværkeri. Saga kan ligge ude i haven og kigge på det hele, og hendes børn Assie og Eya er heller ikek bange overhovedet. Assie gøer når raketterne flyver, men han vil ud og fange dem, Eya observerer dem næsten ikke, men fortsætter bare med det hun har gang i.

Det nye år bliver spændende for os, for vi flytter i slutningen af januar måned. Renoveringen af det nye hus er i fuld gang, alt er gravet op og pillet ned - så nu starter snart det spændende med at bygge alt op igen. 

På hundefronten bliver der ro - håber vi, for vi har ingen hvalpeplaner i 2020. Vi skal hygge om de hunde vi har, vi skal gå ture ved stranden, som vi får lige i baghaven, vi skal træne lidt og så håber vi på lidt ferie sammen med hundene.

Mere følger hen ad vejen.

Ebony Moor´s Daredevil Duncan