ALBA

Ebony Moor´s Adorable Alba

Far
Poulsgaard From A Jack To The King "Jack"

Mor:
Nitopets Irresistible Iggy "Fie"

 

 

 

Alba på stamtavlen kaldet "Ebony Moor´s Adorable Alba"

Albas far "Jack" på stamtavlen kaldet "Poulsgaard From A Jack To The King"

Albas mor "Fie" på stamtavlen kaldet "Nitopets Irresistible Iggy"

Alba er et skotsk gæliske  navn for Skotland, så det var oplagt at vores første hvalp af A-kuldet skulle hedde Alba, da collien jo netop oprindeligt kommer fra Skotland.

😀 🙂


Alba blev født den 16.8 2010 og var den eneste hvalp i kuldet.
Alba er en zobel/hvid collie.
Hun har en flot og hel hvid krave.

Man kan læse mere om Alba´s første tid under
A kuldet.

Alba har udviklet sig til en skøn og dejlig collie fuld af krudt, hun er virkelig en hund lige efter vores hoved.
Alba har et super godt temperement, og så er hun tillige meget smuk efter vores mening, så kan man vist ikke ønske sig mere.

🤩😀

Alba er blevet en meget stor tæve, men holder sig indenfor standarden, hvad angår højden.
Hun har de smukke klassiske træk, som er dem vi elsker.
Alba er altid sød og kærlig, aktiv ude og rolig inde og så er hun meget glad for børn. Hun er enormt opmærksom på os herhjemme og er tæt knyttet til vores familie, måske fordi hun var ene hvalp i kuldet og aldrig har været andre steder end her hos os. Hun var tillige også vores første hvalp, så hun er jo blevet spoleret fra starten med masser af kærlighed.Vi er startet træning i Odder DcH og startede med at gå til lydighed/klikkertræning og præ-agillity-og-rally.
 Nu har vi valgt at fortsætte på agilityholdet om mandagen og rallyholdet om torsdagen.
Til træning er Alba meget førerfikseret og derfor meget let trænbar, man har den fulde opmærksomhed fra Alba, og hun bliver meget utålmodig, når der er en pause i træningen, hun elsker virkelig at arbejde.
Man kan dog godt mærke på hende at for mange gentagelser er kedeligt, der skal være variation i træningen ellers keder hun sig. Alba vil f.eks gerne hente en bold 5 gange, men 6. gang kan man godt selv hente den. Hun kan også godt gå slalom i agility, men efter 4-5 gange bliver det kedeligt og så "snyder " hun lidt for at blive færdig, så som fører skal man variere aktiviteterne, så er Alba helt på dupperne og med på løjerne.
I 2016 startede Alba for første gang i rally lydighedkonkurrencer. Vi var afsted kun 3 gange, og hver gang fik Alba en "pind" og høje pointtal, så hun blev Rally Begynder Mester med det samme og skal nu stille i rally øvet.
Vi er tilmeldt konkurrencer i rally Øvet i 2017, så må vi se, om vi også får en titel der.

Herhjemme er Alba en nem hund der altid er glad. Alba er nysgerrig og undersøger alt, hun er ikke bange og er faktisk en ret god vagthund herhjemme samme med de to andre, ingen uindbudte kommer ind her. 
Alba er meget glad for andre hunde og hilser altid venligt på dem, men er der nogle truende hunde der gøer eller hvæser af hende, så bliver hun gal, for det synes hun ikke de kan være bekendt. Hun lader sig ikek kue af nogle hunde, hun sætter dem gerne på plads, hvis de på nogen måde optræder truende. 

Den 29.4.12 var Alba til unghundementaltest, hvilken er en test der beskriver hundens mentalitet og helst bør laves mens hunden er mellem 10 måneder og 2 år. Alba klarede testen super flot!!!!

Her kan læses mere om UHM
http://ob-la-di.dk/old/www/uhm.html

Alba er blevet kåret som

ÅRETS COLLIE 2016

idet hun blev Rally Begynder Mester og  1. vinder
med flest opnåede point.