Tirsdag den 24. december 2019

Så er det blevet jul, og vi her fra Kennel Ebony Moor vil gerne ønske alle vores hvalpekøbere og følgere en rigtig glædelig jul og et lykkebringende 2020.

Vi har haft et skønt år på hundefronten, som man kan læse om her under nyheder 2019.
Flere hunde er blevet HD fotograferet alle med flotte resultater, flere er mentalbeskrevet også med flotte resultater, vi har fået et kuld fantastiske hvalpe, vi har fået Assie og Eya ind i vores flok, en hvalp har fået første pind i rally, flere hvalpe har vundet klubkonkurrencerne på hvalpeholdet, flere hvalpe herfra er hyrdeinstinkttestet og så er et par hunde udstillet enten på udtillinger eller ved skuer.

I løbet af året har vi også haft besøg af flere af vores hvalpekøbere. Vi er så glade for at gense alle de dejlige collier og deres ejere og se, hvordan hvalpene udvikler sig. Vi har også selv været på besøg hos hvalpekøbere rundt omrking i landet, så tusind tak, fordi I bliver ved med at invitere os.

I løbet af året har vi været på flere ferier rundt omkring i Danmark. Vi har besøgt skønne steder som Sønderjylland (Ribe, Møgeltønder, Dybbøl, Als, Sønderborg og Gråsten), Nordjylland (Tranum, Løkken, Skagen og Svinkløv) og Sydsjælland (Møns klint, Vordingborg, Camp Adventure og Avnø)

Vi håber, at 2020 bliver lige så spændende, vi elsker at rejse med vores hunde, vi elsker at mødes med vores hvalpekøbere, vi elsker i det hele taget at være aktive sammen med andre collieelskere.

Til februar flytter vi til Hou ved Odder, hvor vi kommer til at bo med få hundrede meter til stranden, vi glæder os rigtig meget. Vi har overtaget huset og er ved at gøre det i stand, det bliver rigtig godt, når vi engang er kommet på plads.

RIGTIG GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR
ønskes I alle af 
KENNEL EBONY MOOR

Torsdag den 12. december 2019

Det er ikke fordi, der sker så meget nyt på hundefronten, men der er taget nogle gode billeder af nogle af hundene fra vores opdræt, så de skal da lige deles.

Juleforberedelserne er i gang, vi har fået søde hilsner fra vores hvalpekøbere og vi er er godt i gang med at planlægge renovering af det hus, vi har købt i Hou ved Odder, og som vi flytter ind i omkring den 1. februar 2020.

Så vi keder os ikke - der er altid noget at lave for en aktiv hundefamilie, der også vælger at lave flytteplaner her i juletiden :D


Ebony Moor's Excellent Enzo 6½ måned gammel

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" 1 år og 9 måneder gammel

Ebony Moor's Ebullient Eya 6½ måned

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" og datter Ebony Moor's Ebullient Eya

Onsdag den 3. december 2019

I dag har Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer" været til klubmesterskaber hos Zakkai Hundecenter i Odder.
Hofer og ejer Eva blev KLUBMESTER i rally beynder klassen.

Stort tillykke - det er super godt gået!

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel

Torsdag den 28. november 2019

I dag fylder Frida 14 år.
Stort tillykke til den gamle og grå dame, som virkelig har nået en høj og flot alder.
Frida hører ikke så godt mere, synet er heller ikke som i de yngre dage, men hun spiser, er glad og går med på tre daglige ture hver dag.
Hun får ingen kosttilskud og ingen medcin, hun har alle hendes tænder og spiser sin tørkost med en klat leverpostej i, og så nyder hun sit otium.
Hun elsker at ligge på nordsiden af huset, på de kolde fliser, hun har altid været glad for at være ude, selvom hun frit kan vælge, om hun vil være ude eller inde. Hun har ikke været syg de sidste 9 år, så alt i alt går det rigtig godt med hende.

Frida 14 år gammel

Mandag den 25. november 2019

Så har der været afslutning på hvalpeholdet, som Eya har gået på siden september. Vi har desværre meldt afbud en del gange pga mine arbejdstider, men sådan er virkeligheden hos os.

Vi startede med at komme 35 min for sent, tidpunktet var et andet end vanligt, det havde jeg overset. Der var små konkurrencer, hvor vi blev bedømt for samarbejde og for udførelse af forskellige dicipliner, hvor man kunne få max 60 point.
Eya og jeg endte med 51.5 point og det rakte til en 3. plads ud af 12 deltagende equipager.

Her er vores point og bemærkninger:

1. Lineføring (max 10 point): 9 point, super kontakt, flot lineføring med slap line
2. Stå og gå væk ( max 10 point): 7 point, god kontakt, fin lineføring, hund rejser sig
3. Sit og gå væk (max 10 point): 8.5 point, dejlig kontakt, hund rejser sig
4. Dæk (max 10 point): 9.5 point, så fint
5. Indkald (max 10 point): 8 point, ro på afslutning, stol på hunden, flot indkald
6. Helhedsindtryk 1 (max 5 point): 4.5 point, god forståelse for hund og øvelser
7. Helhedsindtryk 2 (max 5 point): 5 point, god til at vide, hvad din hund har brug for, for at udføre øvelsen korrekt, lyttende hund, fantastisk samarbejde

Så jeg er meget glad, jeg har en super, duper dejlig og samarbejde hvalp, der elsker at vi laver noget sammen.

Tak til Odder DcH for et godt hvalpekursus, hvor vi ud over almindelig træning også har prøvet at gå spor og har fået en masse teori.

Eya og jeg har tilmeldt os præ-agility til næste år.

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Søndag den 24. november 2019

I dag har en af vores hvalpekøbere været til rally-lydigheds konkurrence med Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer", og de var så dygtige, at de fik første pind i hus.

Stort tillykke til Eva og Hofer med det flotte resultat, godt gået.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer"

Lørdag den 23. november 2019

I dag var Eya til sin første udstilling, og hun deltog i hvalpeklassen, udstillingen var arrangeret af Dansk Collie Klub.

Eya havde en skøn fest med masser af oplevelser, hun var meget opsøgende på de andre hunde, og hun var uimponeret af hallen, gulvene og al virakken, hun tog det hele i strakt pote og var på fra kl 9.30 til kl 18, hvor vi tog hjem.

Eyas kritik:
"6 måneder gammel - smuk helhed. Herligt hoved og udtryk, øjnene kunne være en anelse større og underkæben stærkere. Korrekt bid, elegant hals, typisk overlinje, god hale, velkroppet, skal udvikle sit forbryst, er en anelse smal fremme, gode benstammer og poter, lidt stejl vinklet fremme og bag, dejligt temperament. Bevæger sig noget løst fremme og trangt bag, udmærket fra siden".
Dommer Michael Laub, Danmark

Bedømmelse:
SL (særdeles lovende)
BIR hvalp (Bedst i racen)
BIS hvalp (Bedst i show).

Til udstillingen deltog også Ebony Moor´s Delightful Dina i mellemklassen ved begge udstillinger. Hun var fuldstændig fældet ned og ude af pels, hun fik følgende placeringer:
VG 3 (Very Good placering 3) ved dommer Marion Ten Cate, Holland
VG 2 (Very Good placering 2) ved dommer Michael Laub, Danmark.

Michael Laub skriver i kritikken om Dina:
"1 år og 8 mdr gammel, en tæve som savner lidt størrelse og en varmere jakke. Smukt kileformet hoved, korrekt bid og smukke mandelformede øjne, elegant hals, lige ryg, acceptabel hale, godt forbryst og udmærket brystkasse. Kunne være bedre vinklet,  bevæger sig noget løst fremme og trangt bag, savner lidt drive. God pels, hvor den er der, smuk farve".

Så stor tak til Ilse og Finn for at lade Dina udstille!

Så super dag for os, og super fint arrangement af Dansk Collie Klubs udstillingsudvalg.

Ebony Moor´s Ebullient Eya BIR og BIS hvalp

Torsdag den 14. november 2019

I dag fylder E-kuldet ½ år. Når man er en lille hvalp, så må man geren fejre de "små" fødselsdage også.
Så hermed et STORT TILLYKKE til alle 7 hvalpe, der bor spredt rundt i hele Danmark. Heldigvis har vi kontakt med hvalpekøberne, og vi har også set flere af hvalpene efter de flyttede hjemmefra.

Selv har vi beholdt Eya fra det kuld, og hun er et lille livsstykke - altid meget glad og fyldt med energi, meget nysgerirrig og udadvendt. Hun laver en masse ballade, vi har mistet op til flere opladere til vores mobiler, og der er også røget en fjernbetjening og lidt tæpper mm, men hellere det end en reserveret og bange colliehvalp.

Jeg er meget glad for dette kuld, jeg synes de udvikler sig fantastisk alle sammen, små fremadstormende terrorister - man kan da ikke ønske sig mere!

Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe)

Fredag den 1. november 2019

Vi har i dag været på tur med tre hvalpe fra vores E-kuld, Eya (som bor hos os), Zoe og Queenie.
Vi var ved Rude Strand ved Odder og på DcH banerne, hvor der er en sanselegeplads for hvalpe.
Alle billederne viser tumult - men det var sådan det foregik i to stive timer, de tre kuldsøstre var så glade for at se hinanden igen.
Det er som opdrætter så dejligt at se, at hvalpene fra dette kuld har så fantastiske temperamenter. De er fuld af energi, de er glade og udadvendte og de tager bare alle udfordringer med stor gå-på-mod.

De tre kuldsøstre:
Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe)
Ebony Moor's Ebullient Eya (Eya)
Ebony Moor's Elegant Elvira (Queenie)

Efter:
Far: Glenoak Directors Cut
Mor: Sapphiresky Let Fate Decide

Ebony Moor's Exceptional Eisa, Ebony Moor's Ebullient Eya, Ebony Moor's Elegant Elvira

Tirsdag den 8. oktober 2019

Vi er på den dejligste ferie i Sydsjælland, et område ingen af os rigtig kender til. 
Alba, Saga, Assie og Eya er med, Frida der snart fylder 14 år, er hjemme i Odder og passes af Rasmus i vores hus.

Første udflugt gik til Liselund Slotspark på Møn, der var regnvejr, så de billeder er ikke så gode, men slotshaven er utrolig smuk, og man kan gå helt ud på Møns Klint mod nord igennem en meget flot og kuperet skov.
Herefter tog vi ind til Vordingborg, for da var solen kommet. Vordingborg er en hyggelig lille by med en flot slotsruin af en tidligere kongeborg, borgen har tidligere huset tre Valdemar-konger. Midt i ruinen står gåsetårnet, som er byens vartegn.
Jeg skulle selvfølgelig op i tårnet, og derfra var der en rigtig flot udsigt ud over Storstrøm.
Om eftermiddagen tog vi op til Faxe Kalkgrav, hvor man kan tage nogle meget flotte billeder med den hvide kalk i baggrunden og den flotte azurblå sø som blikfang.

Vores collier var ikke top soignerede, og de kunne ikke lige samarbejde om fine billeder foran søen, men alligevel kom der lidt billeder i kassen af de smukke langhårede.

Næste dag havde vi flot sol, så der kørte vi igen til Møn, hvor vi skulle se Møns Klint. Der er knap 500 trappetrin ned, og dem skal man så op ad igen på tilbagevejen. Klinten tog sig fantastisk ud, meget imponerende og bestemt et besøg værd. Hundene var ikke med nede for foden af klinten, da der er så mange trappetrin, så jeg måtte gå turen selv.
Knud gik så med de fire hunde oppe langs klinten i en utrolig flot og kuperet skov og med en imponerende udsigt.
Senere om efter middagen besøgte vi Camp Adventure i nærheden af Næstved, med det nybyggede og meget imponerende tårn ude i skoven.
Jeg gik derop alene, Knud blev nede med hundene, senere gik han også derop. Man er HØJT oppe, langt højere oppe end trækronerne, men det er et besøg værd, og man går på flotte anlagte ganbroer derud hele vejen.
Efter sådan to stabadsiøse ture er lægmusklerne lidt ømme, men man må ikke snyde sig for de to attraktioner.

I dag har der været regnvejr her til formiddag, så vi gik en tur i Vinterbølle skov (ingen billeder), der ligger tæt på Holberggård, hvor vi bor. 
I eftermiddag klarede det op og solen kom frem, og der gik vi en spændende tur ved Avnø Naturcenter, hvor der tidligere har ligget en flyveplads.
Man kan være heldig at se sæler på stranden, men dem så vi nu ikke, og så er der et tårn, hvor man får en imponerende udsigt ud over området, hvor der er et rigt fugleliv. På gåturen i området kan man lære en masse om planeter.

Vi har trætte hunde hver aften, de får rigtig mange gåture hver eneste dag, og de oplever en masse - der læses rigtig mange sydsjællandske "aviser" på vores mange vandreture.

Faxe Kalkbrud

Camp Adventure

Møns Klint

Vordingborg med Slotsruinen og Gåsetårnet

Liselund Slotspark på Møn og Avnø Naturcenter ved Vordingborg

Tirsdag den 1. oktober 2019

Ebony Moor's Delicious Dana fra D-kuldet har lige fået resultatet af hofte- og albuefotograferingen, og den smukke pige har
HD A og AD 0, hvilket bestyder at både hofter og albuer er top fine.
Hun er nu den femte hvalp i kuldet ud af syv, der er fotograferet med flot resultat - så stor tak til ejerne, fordi de lod hende fotogarefere.

Far: Glenoak Ballroom Dancer
Mor: Sapphiresky Let Fate Decide

Måtte lige i arkivet efter et hvalpebillede, har ikke lige et aktuelt

Ebony Moor's Delicious Dana

Onsdag den 18. spetember 2019

Dejlig dag på træningsbanerne i Odder, hvor vi var nede at gå tur i det skønne septembervejr.
Saga, der er mor til Eya og Assie lærer hendes børn, hvordan man kravler op, balancerer og går ind i tunneller - Saga elsker det.
Eya følger blindt sin mor og gør det samme som Saga, så hende skal man lige holde et vågent øje med, for hun er en vovehals.
Assie er ikke vant til alle sådanne kunster, men nu er han ved at lære det, så han kravler også op på A´et nu, og går igennem den lange metaltunnel, hvor lyden fra kløerne er høj - han er blevet SÅ sej.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" og Ebony Moor´s Ebullient Eya "Eya"

Ebony Moor´s Ebullient Eya 17 uger gammel.

Lørdag den 14. september 2019

I dag afholde Dansk Collie Klub en aktivitetsdag på Fyn, hvor collier kunne blive hyrdeinstinkttestet, og hundene og deres ejere blev introduceret til både agility og rally lydighed.
Her fra os blev Assie testet for første gang, og Saga prøvede også at hyrde, men hun har prøvet det et par gange før.
Både Assie og Saga synes det er rigtig sjovt, de tænder på fårerne, og i dag var det sjovt at se, at da Assie opdagede, at han kunne flytte med fårene, så fik han virkelig blod på tanden og fortsatte.
Der var flere af Assies helsøskende fra D-kuldet, der deltog og blev hyrdeinstinkt testet i dag, således har følgende fra D-kuldet været på får:
Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer"
Ebony Moor´s Delicious Dana "Vuffi"
Ebony Moor´s Dragonhunter Dustin "Balder"
Ebony Moor´s Daredevil Duncan "Duncan"
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie"

Der var et par stykker, der ikke gik så højt op i det hyrdning, og så var der tre inklussiv Assie, der virkelig syntes det var en "sjov leg".

Herfra deltog også ialt fire af hvalpene fra E-kuldet, dog kom de ikke på får, da de er for unge, men de havde en skøn dag, de var meget sociale og legede med hinanden, med Assie og med flere af de andre collier, der deltog.
Hvalpene der deltog fra E-kuldet, og som nu er 17 uger gamle var:
Ebony Moor's Enchanting Evy "Coco"
Ebony Moor's Exceptional Eisa "Zoe"
Ebony Moor's Ebullient Eya "Eya"
Ebony Moor's Excellent Enzo "Enzo"


Tak fordi I deltog, det er så hyggeligt at møde tidligere hvalpekøbere og deres collier.

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie" til hyrdeinstinktest

Søndag den 8. september 2019

I dag har tre drenge fra D-kuldet været til mentalbeskrivelse i Vallensbæk, og de gennemførte alle tre testen.
De tre dygtige hanner er:

Ebony Moor´s Dragonhunter Diesel (Balder)
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter (Assie)
Ebony Moor´s Daredevil Duncan (Duncan)

De gennemførte alle tre med 2 på skud, det er rigtig flot og viser, at de er skudfaste.

Der var flere ting, der gik igen i deres reaktionsmønstre, de var alle tre glade for at lege, de fulgte villigt med fremmede, og de kunne håndteres af fremmede.

Angående forskrækkelserne - kedeldragten og den høje lyd fra kæden, synes jeg man kan sige, at de alle tre reagerede næsten ens.
Duncan var knap så forskrækket som Balder og Assie ved kedeldragten, han fik 2 de to andre fik 3, det er flot af dem alle tre og betyder, at ingen af dem  flygtede eller vendte sig væk, de stod hele tiden med fronten til .
Ved den høje lyd fik de alle 3, dvs de bliver forskrækkede, men ikke så meget at de flygter, det er en helt fin reaktion.
Ingen af de tre var så vilde med at gå hen til "det farlige", de skulle lokkes, Duncan kom hurtigst hen, herefter Balder og til sidst Assie.

De havde alle tre super fine afreaktioner og fik 1 på afreaktion i begge tests, hvilket viser, at selvom de bliver forskrækkede, så ryster de alle frygten af sig med det samme og fortsætter uberørte forbi "det farlige" uden at ænse det mere - det er SÅ flot og en af de vigtigste elementer i testen.

Spøgelserne (revir/trussel) klarede de alle super flot, ingen flygtede eller gemte sig bag fører, de stod alle tre flot oppe foran fører og og så truslen komme nærmere - de klarede det alle tre bedre en ønskeprofilen, jeg er virkelig glad og stolt.

Jeg er meget glad for resultaterne, og jeg takker Balder og Duncans ejere for at stille op i Vallensbæk en tidlig søndag morgen og lade deres Ebony Moor hunde gennemgå  og gennemføre en metaltest med så fine resultater - TUSIND TAK for det.


Ebony Moor´s Dragonhunter Dustin (Balder), Ebony Moor´s Daydreamer Dexter (Assie) og Ebony Moor´s Daredevil Duncan (Duncan)

Lørdag den 7. september 2019

Der er ikke så meget at fortælle, men har lige taget disse billeder af Eya, der har været på trimmebordet. Der er endnu ikke så meget at soignere, men hun skal jo vænne sig til at komme der op, det tog hun rimelig cool.

Eya er den hvalp, vi har haft, som laver absolut flest ulykker. I dag har hun spist noget af tapetet og murværket i køkkenet, hun har ødelagt en sprayflaske og ja så ryger der lidt bloster og krukker ind imellem. Hun er ikke voldsom, hun tusser stille rundt og undersøger alt, og så bider hun lidt i det.

Vi elsker hende, hun er en enestående og dejlig hvalp, altid glad og nysgerrig, meget ivrig efter at træne, udadvendt og imødekommende.

Eya er efter vores svenske Saga, Sapphiresky Let Fate Decide, og så den utrolig smukke hanhund Cooper  fra Tyskland Glenoak Director´s Cut.

Ebony Moor´s Ebullient Eya 16½ uge

Lørdag den 24. august 2019

Ebony Moor´s Delightful Dina har været udstillet på et skue i Syvsten, og hun gjorde det SÅ godt. Dina stillede i juniorklassen, og hun fik en rigtig flot kritik og en super flot placering, dommeren skrev om smukke Dina:

Kritik:

Fin tæve med smukke feminine proportioner, velskåret kileformet hoved, god flad skalle, pæne parallelle linjer, pæne mandelformede mørke øjne, fine velansatte små kipører, korrekt bid, udmærket underkæbe, elegant hals,fin overlinje let stigende lænd, velvinklet for og bag, godt dybt forbryst,pæne benstammer, en anelse blød mellemhånd, pæne ovale poter, elegante muskuløse lår,stærke haser, bevæger sig parallelt set bagfra, en anelse krydsende set forfra, fra siden let og flydende, særdeles smuk pels, skønt temperament.

Excellent 1

Placering:

BTK 1 (Bedste tæve i klassen)
BIR (Bedst i racen)
BIG3 (Bedst i gruppen nr 3)

Tusind tak til Dinas ejere Ilse og Finn, for at udstille Dina ved skuet, og tak til Birgit Sørensen fra Bijanti Collies for at handle Dina.

Ebony Moor´s Delightful Dina

Fredag den 23. august 2019

Vi har haft to rigtig hyggelige legedates med to hvalpekøbere.

I går kom Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel (Hofer) fra vores D-kuld og legede med vores Ebony Moor´s Daydreamer Dexter (Assie), de er kuldbrødre. Legen gik godt i en halv times tid, så kom de lidt op at toppes, så Assie kom ind. 
Herefter kom Eya ud og legede med Hofer, og de to legede rigtig godt sammen.
Eya er frygtløs og er en lille vild krabat, men Hofer tog det hele i strakt pote og var meget overbærende med hende.

I dag har vi så været i Skæring, hvor vi gik tur med Eyas kuldsøster Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe) fra E-kuldet. Vi gik i Mindelunden, hvor fem modstandsfolk i 1943 blev henrettet, så der er rejst en stor sten, for at mindes dem. Mindelunden ligger meget smukt ud til vandet syd for Studstrup, så man går både ved stranden, på en lille hede og i skov.
Eya og Zoe genkendte hurtigt hinanden, og så begyndte den vilde leg, det var gensynets glæde. 

I morges var der kommet mail fra et andet hold hvalpekøbere der ejer en anden af Eyas søstre Ebony Moor's Elegant Elvira (Queenie). Desværre har de oplevet, at lynet slog ned 50 m fra, hvor de opholdte sig i sommerhus, så Queenie blevet meget forskrækket, og det var en voldsom oplevelse for dem alle, og Queenie er nu blevet bange for meget høje lyde. Hun har ellers hele vejen været en modig og dygtig lille hvalp, der bor inde midt i Aarhus, så vi håber på, at hun hurtigt kommer sig og ikke på sigt lader sig påvirke af den oplevelse.
Heldigvis sende familien et fantastisk billede af Queenie.

Stor tak til hvalpekøberne Eva, Dea og Tove for at holde kontakten med os, så vi kan følge med i, hvordan hvalpene herfra har det.

Ebony Moor's Ebullient Eya og Ebony Moor's Exceptional Eisa (Zoe), kuldsøstre

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel (Hofer) og Ebony Moor's Ebullient Eya, halvbror og - søster

Ebony Moor's Elegant Elvira (Queenie)

Torsdag den 22. august 2019

I dag e der kommet svar på Dinas HD fotografering, og 
Ebony Moor´s Delightful Dina har HD A

Jubiiii

Stor tak til Dinas ejere, fordi de har fået Dina hoftefotograferet, nu er fire af hvalpene fra D-kuldet fotograferet, hvor alle har sunde hofter, tre har A/A og en har A/B - det er vi meget, meget tilfredse med.

Ebony Moor´s Delightful Dina

Fredag den 16. august 2019

I dag fylder vores Alba (Ebony Moor´s Adorable Alba) 9 år, hip, hip hurraaa!
Alba er stadig en smuk colliepige, der er kun kommet enkelte ekstra hvide hår i pelsen, så gammel ser hun bestemt ikke ud.
lige nu halter hun på det ene forben, vi håber det bliver bedre, men nu skånes og får ikke så lange gåture.

Eya er nu 11½ uge, og for et par dage siden blev hun introduceret til klikkertræning, det synes hun er rigtig sjovt.
Så prøvede vi for anden gang i dag, og det gik super fint. Hun kender nu touchpladen, kan stå på elefantfoden, kan gå lidt fri ved fod, kan sitte, dække og komme ved indkald. Der er stadig lang vej, men hun elsker at træne og det er meget positivt.
Til september begynder hun på hvalpehold.