Lørdag den 30. december 2017

Nu er år 2017 ved at rinde ud, og så er der jo tid til en lille status.
Det har været et godt år for vores hunde, de har fået en masse oplevelser på træningsbanerne, på gåturene og på vores ferier, hvor to af dem har været med. 

Saga begyndte i foråret at gå konkurrence i rally lydighed, og hun er nu "Rally Begyndermester". Det gik så godt ved den ene konkurrence, at hun endda blev første vinder af alle de hunde der stillede i gruppen, det er super sejt.

Saga elsker at træne, hun er meget ivrig, så det er udfordringen med hende, for går det hele for langsomt, så finder hun selv på nogle øvelser i sin iver, og det duer ikke, hvis dommeren synes vi skal lave noget andet. Men hun er en klog og meget samarbejdsvillig hund der elsker samhørighed og samarbejde under træningen, så hun er en fornøjelse at arbejde med.

Alba nåede lige at starte til konkurrence i rally øvet, men hun mistede pludselig interessen og gad ikke rigtig, så hun har holdt en lang pause fra træning nu, så håber vi hun får lysten tilbage her i foråret, så hun kan få en ny titel. 

I 2017 var vi til to meget spændende arrangementer gennem Dansk Collie Klub, hvor jeg sidder med i lydigheds- og aktivitetsudvalget (LAU-vest). 

Saga var med til hyrdeinstinkttest på Fyn, og hold da op det var en fornøjelse at se hende arbejde. Hun blev efter nogle indledende øveler sluppet fri på fårene, og hun knoklede løs og var helt opppe at køre. Hun forstod i løbet af ingen tid, hvad det drejede sig om, og fårene blev samlet i løbet af nul komma fem. Det er bestemt ikke sidste gang vi prøver det.

Her i efteråret var både Saga og Alba ude at gå vildtspor for første gang. Alba udviste ikke den store interesse, hun er for lydighedstrænet og afventede hele tiden kommandoer. Saga tændte noget mere på de forskellige spor, der var lagt ud, hun har en god næse og fandt kaninen flere gange, det er heller ikke sidste gang vi har prøvet det, for det er en sand fornøjelse at se ens hund udføre det arbejde de er født til og bare har instinkt for.

En anden ny ting i år indenfor vores hundeengagement har været, at jeg er blevet valgt ind i bestyrelsen for Dansk Collie Klub.
Det er en hel ny verden der har åbnet sig der, men også meget spændende at sidde med i maskinrummet og arbejde til fordel for verdens bedste hunderace collien.

Det blev til et enkelt lille kursus i foråret, hvor jeg tog DKK´s basiskursus. Om det skal bruges til noget er endnu uvist, men når man har det, giver det mulighed for at uddanne sig videre indenfor DKK.

På udstillingsfronten har Saga været afsted til en DCK dobbeltudstilling på Fyn, og så deltog vi ved Hvidstenskuet, som også blev arrangeret igennem Dansk Collie Klub. Det var nogle dejlige dage i godt selskab, og Saga fik nogle fine placeringer.

2017 var også året, hvor vi havde Alba og Saga med på nogle fantastiske ferier. Vi kørte rundt i sommers i Normandiet i Frankrig og fik nogle vidunderlige oplevelser i Paris, Rouen, Donkirk, Omaha Beach, Calais og Mont Saint-Michel. På vejen hjem var vi i Ardennerne og boede i Luxembourg. I foråret havde vi de to hunde med til Sverige, hvor vi var i Stockholm, og også der havde vi en fantastisk dejlig ferie med spændende oplevelser, og på hjemvejen besøgte vi Sagas opdrætter. Vi har haft hundene med til Nordsjælland i foråret, hvor vi havde skønt vejr og så en masse flotte steder, og et par ture til Ringkøbing og Vesterhavet blev det også til - så vores hunde er berejste og er så nemme at have med på hoteller, det er en ren fornøjelse, og vi har da også lagt rejseplaner for næste år.
 

Gamle Frida rundede de 12 år her i november, hun har ikke været med på ferierne, hun har boet hjemme sammen med vores sønner, der har hun det bedst. Hun trives iøvrigt rigtig godt, er aktiv og glad, kun hæmmet af lidt høre- og synsnedsættelse - og så er hun lidt stiv i kadaveret, når hun skal rejse sig, men sådan har Knud og jeg det også efterhånden.
Der er et gammel ordsprog der siger, at
"Velsignet er det menneske, der har gjort sig fortjent til en gammel hunds kærlighed"
... og intet er mere rigtigt.


Det sidste der er sket her i år er, at

SAGA ER KOMMET I LØBETID,

så vi skal til Sverige i det nye år og have hende parret med en smuk zobel hanhund Marlon (Glenoak Ballroom Dancer), så vi håber meget på at få hvalpe engang i marts, men det kan man læse mere om i "Nyheder 2018"

Vi ønsker alle vores følgere, hvalpekøbere og kommende hvalpekøbere et rigtig godt nytår, og håber at se mange af jer i det nye år.

Lidt billeder fra året der gik

Tirsdag den 7. november 2017

Sikke et vejr i dag, flot og klart med perfekt lys til fotografering.
Vi har været ved Norsminde og gået tur ved Kysing Næs, og Saga var en lille linselus der poserede for fotografen uafbrudt, så der kom lidt gode skud i kassen.

Saga er vores tæve, der skal parres omkring nytår, og så håber vi på forårshvalpe.

Saga - mor til vores kommende hvalpe.

Lørdag den 14. oktober 2017

Vi har lige fået dette billede af
Glenoak Ballroom Dancer
"Marlon"
af hans ejer Stephanie Burchard - tusind tak for det.

Marlon skal være far til vores næste kuld, som forventes til foråret 2018, se mere under

"Hvalpeplaner"

Glenoak Ballroom Dancer "Marlon" som skal være far til vores kommende kuld, som vi forventer til foråret 2018, her ses han lige fra hvalp og til nu, hvor han er 4 år.

Søndag den 8. oktober 2017

Så kan vi endelig afsløre vores kommende hvalpeplaner i

foråret 2018.

Hvalpene bliver efter


Glenoak Ballroom Dancer
❤Marlon❤
og

Sapphiresky Let Fate Decide
❤Saga❤

Efter 5 år uden hvalpe, håber vi på colliehvalpe mellem vores søde, smukke og dygtige Saga, og en smuk hanhund Marlon, der er stor og flot med et fantastisk sind.
Marlon er af tysk opdræt med amerikanske aner, han bor i Sverige hos Stephanie Burchard, som vi har købt Saga af.

Mentaltests
Både Saga og Marlon er mentaltestede, begge med super fine resultater. 

Marlons super flotte mentaltest viser, at han ligger over gennemsnittet for racen, hvad angår de sociale egenskaber, nysgerrighed og legesyge, han er under gennemsnittet for agressivitet/angst, og så er han fuldstændig skudfast med 1 på skud.

Saga lavede også en flot mentaltest, den kan ses på hundeweb. Testen viser, at hun også er legesyg, ikke er agressiv eller angst, men har fine afreaktioner, og så er hun også skudfast med 2 på skud.

Arbejdsegenskaber
Saga vil meget gerne arbejde og elsker både rally og agility.
Både Saga og hendes mor Blomma er rallybegyndermestre, så Saga skal snart rykke op i rally øvet klasse.
Saga er hyrdeinstinkttestet og har vist rigtig gode egenskaber, hun tænder virkelig på den diciplin.
Vi er nybegyndere indenfor vildtspor, det skal vi prøve mere af, Saga har en god næse.

HD status
Både Saga og Marlon er HD frie.
Saga har A hofter, og Marlon har B hofter.
Her er DKK´s definition af hoftestatus:
Baseret på en bedømmelse af røntgenbilleder af hofterne tildeles hunden en HD grad fra A-E. Hunde med HD status A eller B betragtes som HD fri og kan umiddelbart bruges i avl. Hunde med status C har let HD og kan kun bruges med stor forsigtighed i nogle racer. Hunde med HD grad D eller E bør generelt slet ikke anvendes i avl
Alle Sagas kuldsøskende er fotograferet med status A.

Exteriør
Vi forventer hvalpe med super flot exteriør, idet der i linjerne er aner med fantastiske udstillingsresultater.
Både Marlon og Saga er sparsomt udstillet, Marlon er udstillet med Excellent og har indtil nu fået to certifikater, dvs han mangler et for at blive svensk udstillings champion. 
Saga er udstillet med Excellent og CK (champion kvalitet).
Marlons mor er luxembourg champion, og Sagas far er Verdensvinder, Europavinder, multi/international champion, ja titlerne vil ingen ende tage, bag Marlons mor er der ligeledes flere internationale udstillings champions.

Øjenstatus
Saga er øjenlyst helt fri, Marlon har mild CRD, så ingen alvorlige øjensygdomme hos nogen af hundene.

 Vi forventer hvalpe i både tricolour og zobel.


Kennel Ebony Moor på Facebook
Ved interesse kan man søge medlemskab, og der følge hvalpeplanerne.
I Facebook gruppen er flere af vores tidligere hvalpekøbere, så her kan også udveksles erfaringer, og man kan dele oplevelser og fotos i gruppen.

 

Søndag den 1. oktober 2017

I dag har Saga, Alba og jeg været på Vildspor kursus i Hedensted, arrangeret af LAU vest i Dansk Collie Klub, vi blev undervist af jæger og opdrætter Hans Bilde Sellerup.

For at sige det lige ud, så var Alba ikke interesseret, og det kom lidt bag på mig, for hun har været godt til at gå spor, da hun var ung, det var dog foder-spor, hvor man lagde guffer i ens egne fodspor.
Alba stod i dag hele tiden og ventede på kommandoer fra mig, som når vi er til rally, hun troede at det var det vi skulle lave, jeg havde jo guffer i lommen!

Saga ved jeg har en rigtig god næse, men hun var lidt langsom i opstarten, stod også og afventede mine kommandoer og troede vi skulle i gang med rally, hun forstod ikke, at jeg ikke kom i gang.
Vi gik både kaninslæb spor og blodspor, det var klart kaninen der tændte hende mest, og vi gik sporet et par gange, uden at vi på nogen måde brillerede. 
Da alt var pakket væk og vi stod og snakkede (og spiste kage), så fik hun færden og gik sporet rigtig flot, fik en belønning, og så fattede hun konceptet og ville gå det igen flere gange.

Vi skal prøve det igen, det er sjovt - og jeg vil anbefale andre til også at prøve. Jeg har dog erfaret efter vore kurser i DCK, både ved at observere egne hunde, men også hunde fra andre opdræt, at har man en ældre og meget lydighedstrænet hund, så kan man løbe ind i problemer - for hundene er vant til at afvente kommandoer og udføre dem, det skal de ikke til hverken hyrdning eller vildtspor, der skal de bare følge deres instinkt og deres næse

Vildtspor i Hedensted

Søndag den 17. september 2017

I dag har Saga og jeg været ude at hyrde får hos Rikke Dyrbye der har Active-Dogs på Fyn.
Saga var ellevild, hun elsker det!!!!
Der deltog 5 collier, og der var to der udviste interesse for fårene i mere udpræget grad, og Saga var en af dem.
Jeg er meget glad for, at hun har hendes hyrdeinstinkt intakt, det er så fedt at se hende arbejde med det hun pr instinkt kan, det der bare ligger i hende - I love it, det er fedt!


Vi vil derned igen - det var sjovt, lærerigt og meget inspirerende YES

Saga hyrder får

Onsdag den 16. august 2017

HIP HIP HURRA

til vores skønne

Alba
Ebony Moor´s Adorable Alba

som fylder 7 år i dag.

Vi gik tur i skoven og på ridestien her i vores kvarter, vejret var fantastisk flot sidst på eftermiddagen, hvor vi havde et fantastisk lys.
Her er lidt billeder af Alba og Saga, Frida var selvfølgelig også med, hun hader bare fotografering.

Saga og Alba ved ridestien i Odder

Lørdag den 12. august 2017

I dag har Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" deltaget ved Kronjyllandsskuet, der foregik på den legendariske Hvidsten Kro nord for Randers.
Saga stillede i "Åben Klasse" og fik bedømmelsen Excellent og blev 1. vinder.

Kritik:
2 år feminin tæve af god størrelse. 
Veludfyldt hoved, god øjenfacon, lidt lyse.
Højtansat hale, gode vinklede forhold specielt bagtil, tendens til lidt høj hale, bevæger sig ellers frit og energisk.
God pels.
Super temperament.

Dommer Hans Iver Staugaard, DK

Saga til Kronjyllandsskue på Hvidsten Kro

Tirsdag den 1. august 2017

Nu lakker en fantastisk ferie mod enden, vi har rejst rundt med vores collier Alba og Saga i 10 dage i Normandiet og i morgen kører vi hjem.

Vi har oplevet så mange historiske steder, så vi er mættede af indtryk nu.
Vi har oplevet stranden i Dunkirk, hvor englænderne blev fanget og en kæmpe redningsaktion blev sat i værk.

Vi har oplevet Calais, Brügge og Paris og set Versailles.
Vi har oplevet Omaha Beach og den amerikasnke kirkegård, hvor D-day fandt sted,  på samme tur tog vi ned til Mont-Saint- Michel og så tidevands ændringerne.
Vi har oplevet Rouen i Nordfrankrig, hvor Jeanne d´Arc blev brændt, og vi har været i Bastogne og Luxembourg - kæmpe oplevelser hver og en. 

Knud kender hele historien omkring 2. verdenskrig og kunne under hele turen fortælle alle de frygtelige historier omkring de slag der har fundet sted, og man står tilbage med en eftertænksomhed og håber, at vi aldrig skal opleve sådan noget igen.

Se billederne nedenfor fra alle stederne, collierne har set det hele og har været så nemme at have med, de følger bare med på alle turene - men hvor er det fedt at have billeder af collierne under Eiffeltårnet, det er noget helt specielt.

Dunkirk i Frankrig

Dunkirk i Frankrig

Calais i Frankrig, hvor man på sidste billede kan se over til "The white cliff of Dover" i England.

Brügge i Belgien

Rouen i Frankrig, byen hvor Jeanne d´Arc blev dømt og brændt på bålet.

Paris - collierne har oplevet Eiffeltårnet :D

Solkongens slot Versailles, og nederst th Marie-Antoniettes eget lille slot i slotshaven kaldet Petit Trianon.

Tur langs Seinen udenfor Rouen i Frankrig

Omaha Beach og den amerikanske kirkegård (D-day)

Mont-Saint-Michel i Frankrig

Bastogne i Belgien

Luxembourg

Fredag den 21.juli 2017

Vi holder ferie og har gang i rigtig mange ting. I går blev alle tre hunde soigneret med børstning, badning og klipning, så colliepigerne kan være fine, når de skal ud og vises frem.

Vi har investeret i nyt kamera, da det gamle Canon blev slidt op. Her er lige taget et par hurtige billeder i haven af Saga og Alba på en overskyet dag, vi håber vi med tiden får mange fede billeder i kassen af skønhederne.

Vi er så småt i gang med hvalpeplanerne.
Saga skal parres til januar, så vi håber på hvalpe i foråret 2018. Hannen er funder for ½ år siden, han har det dejligste temperament - er sprudlende og glad, han er mentaltestet med fint resultat, han er udstillet med fine resultater så har en bare et humør, så da vi mødte ham faldt vi pladask for ham. Han har en god størrelse, mange hanner er lige små nok, men ham her er stor og flot.
Der offentliggøres mere omkring ham senere, man kan følge med både her og i vores Facebook gruppe, søg på
Kennel Ebony Moor.

 

RIGTIG GOD SOMMER 
til alle

😀

Søndag den 18. juni 2017

I dag blev 

Sapphiresky Let fate Decide

Saga

RALLY BEGYNDERMESTER (RBM)

Alba stillede også op i øvet klasse og bestod, men fik ingen pind.

Nu holder vi pause fra konkurrencerne, nøjes med at gå til lidt træning og så nyde sommeren.

Saga Rally Begynder Mester (RBM)

Mandag den 5. juni 2017

I dag, 2. pinsedag, var Saga til konkurrence i Rally Begynderklassen, det foregik på DKK banerne her i Odder.
Saga gjorde det så flot, hun fik 97 point ud af 100 og blev 1. vinder, og fik dermed pind nr 2 i hus.
Dommer Trine Dyrgaard.

Alba skulle gå rally øvet, men hun ville ikke rigtig i dag, som jeg ville, hun tilbød selv nogle øvelser, det var sådan set meget fint, det var bare ikke de øvelser vi skulle lave :D
Efter tre øvelser trak jeg hende fra konkurrencen, så håber jeg vi samarbejder bedre næste gang.

Saga 1. vinder i Rally Lydighed Begynderklassen

Torsdag den 2. juni 2017

I dag var vejret skønt med sol og sommer, så vi brugte formiddagen på DKKs træningsbaner her i Odder.
Hundene nød at bruge legeredskaberne på pladsen - det store A, den lille tunnel, gyngen og balancebænken, og så fik vi spillet bold, leget søgeleg og gemmeleg til sidst. 
Selvom jeg prøver at snyde hundene, og gemmer mig godt, så finder de mig altid i løbet af nul komme vips, en collie lader aldrig sin hyrde ude af syne i længere tid, end at den har styr på, hvor hyrden er.
DKKs træningsbaner i Odder

Lørdag den 27. maj 2017

I dag har Saga været til dobbeltudstilling i Dansk Collie Klub i Årslev.

Det var en stegende hed dag, hvor vi sad i sol fra kl 8.30 til kl 18.30, dog i telt, og Saga led i varmen, hun fik tynd mave, men det var varmt for alle, både hunde og handlere.
Sagas og min optræden var ikke prangende, Saga og jeg mangler ringtræning og udstillingserfaring.
For det første hyrder Saga hele tiden, når vi løber i ringer, hun prøver at nappe mig i benene eller i kjolen (jeg ved godt hun har meget hyrdeinstinkt), så hendes bevægelser bliver meget uregelmæssige. Når dommeren skal se tænder og mærke på hende, så trækker hun sig tilbage, det kan hun ikke lide, og det er rigtig irriterende og ikke så godt, for det skulle hun kunne tåle. Hun accepterer det godt nok, hun bliver ikke aggressiv eller bider, hun vil bare helt ikke have det, men det er noget der kan trænes, simpelthen ved at mange forskellige mennesker kommer hen og gramser og mærker på hende og ser tænder.

Hvis vi skal udstille mere, så skal vi i skarp træningslejr ellers giver det ingen mening, kan en dommer ikke se eksempelvis bevægelserne, så kan hunden ikke dømmes optimalt.

Første udstilling blev bedømt af Charlotte Høier, DK - her fik Saga i "Åben klasse" bedømmelsen "Excellent", det var jo rigtig fint, der var ingen placering. 

Anden udstilling blev bedømt af B. A. White, UK - her fik Saga i "Åben klasse" bedømmelsen "Very Good", det er også godt nok, det er jo "meget godt", men altså - så godt er det heller ikke.

🤪😙

Det var helt bestemt rimelige bedømmelser, vi skulle ikke gå videre, det var vi ikke gode nok til.

 😀

Vi vil gerne sige tillykke til de andre opdrættere der gjorde så godt, og tak til det nye udstillingsudvalg i Dansk Collie Klub, I gjorde det sørme super flot, tak for det og tak for en varm men god dag.

😀🤩

 

Her kan I se de to bedste kvalitetsbedømmelser man kan få ved en udtilling, der er flere der er dårligere, men dem har Saga ikke fået, hidtil har hun kun fået Excellent (en gang med CK = championkvalitet) og så denne ene gang, hvor hun fik en Very Good:

EXCELLENT (fortrinlig) tildeles en hund, som kommer meget tæt på den ideelle standard for racen, som fremvises i fortrinlig kondition, har et harmonisk, velafbalanceret temperament og er af høj klasse. Hundens fremragende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. Hunden skal have tydeligt kønspræg.

 

VERY GOOD (meget god) tildeles en hund, som besidder sin races typiske træk, som har velafbalancerede proportioner og er i god kondition. Mindre fejl kan tolereres, men ingen væsentlige anatomiske fejl. Denne præmiering kan kun gives til hunde af høj kvalitet.

 

Her er åben klasser tæver ved første udstilling, hvor Saga og jeg står som nr 5 fra venstre. Saga fik Excellent men ingen placering.

Onsdag den 10. maj 2017

I dag blev vores glade, sjove og helt fantastiske collie pige 

Saga
❤Sapphiresky Let Fate Decide❤

2 år, så nu skulle hun i princippet være voksen.
Heldigvis er der masser af spilopper i hende stadigvæk, hvor er vi glade for, at hun er vores.

Saga 2 år

Fredag den 28. april 2017

Så er vores ferie i Nordsjælland ved at være slut. Vi har haft nogle fantastiske dage, og al snak om dårlig vejr er vi uforstående overfor.
Vi har haft sol hele tiden og der er taget omkring 500 billeder fra de fantastiske steder vi har besøgt:

HORNBÆK strand i Nordsjælland, hvor vi gik lang tur og så de kystbatterier der står derude, fantastisk natur på stranden og i plantagen.

BAKKEN i Klampenborg, hvor vi lige hurtigt så Korsbæk (der er ikke åben endnu).

FREDENSBORG SLOT i Fredensborg, hvor Dronningen er oppe nu, så garderne passede på hende,

FREDERIKSBORG SLOT i Hillerød, hvor er det FLOT, vi vidste slet ikke der lå et så fantastisk slot og slotshave der, WAUW, det SKAL ses.

MARIENBORG i Sorgenfri, hvor statsministeren reciderer i ny og næ.Vi så ikke så meget, det residens er gemt lidt af vejen bag kæmpe buske og porte.

GRIBSKOV i Nordsjælland, Danmarsk fjerdestørste skov, hvor vi gik en tur og så ottevejskrydset, hvor otte snorlige veje mødes og er med på UNESCOs liste over Verden Arv, vi læste i den forbindelse lidt om parforcejagt.

DRAGØR på Amager, som er så smuk med de gamle gule huse, hvor man imponeres over, at man IKKE går i et museum, men folk bor der faktisk. Her spiste vi hyggelig frokost med min søn Jonas og gik tur oppe på Dragør Fort, hvor der var fin udsigt til Øresundsbroen.

Alle dage med solsin, Knud måtte bruge solblokker, nu er vi mætte at indtryk, det er collierne også, de har været med overalt.

Dragør på Amager

Gribskov i Nordsjælland

Frederiksborg Slot i Hillerød

Fredensborg Slot i Fredensborg

Kronborg Slot i Helsingør

Hornbæk strand i Nordsjælland

Lørdag den 22. april 2017

I dag har vi været til rallykonkurrence, og der var meget nyt.
Saga skulle for første gang stille i en konkurrence i rally lydighed begynder klassen, og Alba skulle for første gang stille i øvet klasse.

Saga fik flotte 94 point, det er jeg super stolt af, og dermed fik hun første pind. Jeg lavede selv de fleste fejl, bl.a overså jeg et skilt, så jeg måtte tage den øvelse om, og det kostede de 3 point.

Alba skulle starte i øvet klasse, hun har kun været til træning tre gange siden i sommers, så jeg havde ikke de store forventninger.  Øvet klasse foregår uden snor, det har hun ikke prøvet før til prøve, så hun blev lidt overrasket over, at jeg tog den af, hun var lidt sværere at styre, sjovt nok!
Jeg kludrede rundt på banen, så alt i alt blev det mindre godt, men Alba fik 80 point og bestod øvet klasse, men hun fik ikke en pind i dag, takket være mig.

Mine hunde gjorde det godt - jeg har meget at lære endnu, men vi har meldt til de næste rallyprøver, for det kan gøres bedre.

❤🤪❤

Alba og Saga, billedet er taget ved Kysing Næs nord for Odder.

Tirsdag den 18. april 2017

Som kom Alba
❤Ebony Moor´s Adorable Alba❤

på forsiden af HUNDEN, medlemdbladet der udgives af 
Dansk Kennel Klub

.... det er da en stor ære, at en hund at vores lille opdræt ender der.

🙂🤪😀🙃

Alba på forsiden af bladet HUNDEN der udgives af Dansk Kennel Klub.

Onsdag den 12. april 2017.

Vi er i dag kommet hjem fra en rigtig dejlig tur til Stockholm - Nordens Venedig, hvor vi havde Alba og Saga med.

Vi boede syd for Stockholm i Saltsjöbaden ved den stockholmske skærgård, og tog derfra på ture ind til Stockholm.
Den 7. april skete der er terroranbreb i Stockholm, hvor en mand stjal en lastbil og kørte den op af gågaden Drottninggatan og ind i et varehus og dræbte flere mennesker. Byen var præget af denne terroraktion, der var blomster og politioveralt i byen, men også rigtig mange mennesker og en mindehøjtidelighed, hvor man mindedes ofrene.

Vi fik set Konselsottet, hvor den kongelige familie ikke længere bor, Rigsdagen, Gamla Stan, Dramaten og den meget lange gågade Drottinggatan og collierne fulgte med overalt.
Vi gik også en lang tur i Djurgården, der er en stor park midt i Stockholm ude på en ø, og det nød Saga og Alba i den grad.


Dagen efter tog i lidt nord for Stockholm og så den kongelige families residens Drottningholm Slot, hvor vi gik lang tur i den kæmpestore slotspark, der også bestær af mange øer, en af øerne er en hundeø, hvor hundene må løbe løs. Bagefter kørte vi lidt vestpå til Hagaparken, hvor der ligger et slot og hvor der er en ruin af et slot der aldrig blev færdiggjort, og her har man optaget filmen "Ronja Røverdatter", skrevet af Astrid Lindgren.

Den dag, hvor vi kørte hjemad var vi forbi Stephanie, hvor vi havde købt Saga, det var rigtig hyggeligt at hilse på hende igen og på alle hendes smukke og søde collier og alle de andre sjove dyr - kænguruerne, kvæget, lamaerne og gederne. 
Vi var også forbi Båstad, en eksklussiv tennis by ved havet før vi nåede hjem til Odder igen.

da vi kom hjem lå der en dejlig pakke til Alba, den indeholdte hendes præmie fra sidste år, hvor hun blev ÅRETS COLLIE 2016 i rally begynder. Pakken indeholdte en kæmpestor og meget flot rosét, en pokal og en vandretavle med hendes navn indgraveret.


Da vi kom hjem fra Sverige, havde vi modtaget præmierne fra da Alba blev prets collie i rally begynder i 2016, en kæmpestor rosét, en pokal og en vandre-tavle med Albas navn.

Stockholm 9. april, hvor vi så Kongeslottet, Gamla Stan, Rigsdagen og meget mere. To dage forinden havde der været terror, så der var blomster og politi alle vegne.
Vi gik lang tur i Djurgården, en stor ø i den stokholmske skærgård, hvor der ligger en kæmpestor park, et stort åndehul midt i Stockholm.

Stockholm den 10. april, hvor vi så den kongelige families residens Drottningholm slot og bagefter Hagaparken, hvor der ligger en slotsruin, hvor filmen af Astrid Lindgren "Ronja Røverdatter" er optaget.

Lørdag den 1. april 2017

I dag har jeg været til generalforsamling i Dansk Collie Klub, hvor der skulle vælges fire nye medlemmer til bestyrelsen.
Jeg havde stillet op og blev valgt ind for 2 år.

Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde for klubben og racen, der er så mange spændende ting, som vi skal til at tage fat på.

Man kan læse mere på Dansk Collie Klubs hjemmeside


http://collie.dk/DK.aspx

 

Dansk Collie Klubs nye bestyrelse.
Fra venstre mig, Marieanne, Christian, Conni og Oda.

Mandag den 27. marts 2017

I dag var vejret igen nærmest sommeragtigt, så vi tog ned på træningspladsen ved DcH i Odder.
Collierne fik prøvet alle aktiviteterne, vi fik trænet tricks, kastet bold og gået tur, så de kom glade og trætte hjem og nød resten af dagen i haven.

Collierne på sansepladsen i Odder DcH

Fredag den 24. marts 2017

Skøn dag i skoven med hundene, hvor vi fik plukket anemoner.

Solen stod højt på en blå himmel og temperaturerne sneg sig op over 10 grader - uhhh det forår er bare det dejligste.

Saga i Balle Skov i Odder, hvor anemonerne er kommet frem.

Lørdag den 18. marts 2017

I dag har vi været på byvandring i Aalborg med 

Dansk Collie Klub

Byvandringen var arrangeret af os i lydigheds- og aktivitets udvalget i Dansk Collie Klub, og der deltog ialt 24 collier og deres ejere.

Det var et prægtigt syn, da vi gik igennem Aalborgs gader i et fantastisk vejr, vi håber der er nogen der har fået øjnene op for vores pragtfulde race.

Med på byvandringen var der to collie af vores opdræt, nemlig Maggie og ejer Christina og Chico og ejer Charlotte  - tusind tak fordi I mødte op.

Efter byvandringen besøgte vi Ibens søn Rasmus, der studerer i Aalborg, vi tog ud og spiste alle tre og gik en lille ekstra tur med collierne.

På byvandring i Aalborg med Dansk Collie Klub. På billedet ses øverst Iben og vores tre collier, ved siden af vores hvalpekøber Charlotte med Chico fra C-kuldet, nederst til venstre vores hvalpekøber Christina med Maggie fra B-kuldet, og til sidst Rasmus med vores egne collier.

Torsdag den 2. marts 2017

I dag har vi igen været i Ringkøbing og gik skøn tur ved Søndervig. 
Bagefter tog vi til Vedersø og så Kaj Munks kirke og præstegård, og så gik turen lidt længere op af vestkysten, hvor vi gik en tur mere ved Vesterhavet ved Bjerghuse strand.
På hjemturen spiste vi lækkert mad på restaurant i Silkeborg.
Nu har vi nogle trætte hunde, for 2 x 1 times gåtur ved Vesterhavet, løbeture ved de enorme strande, op og ned af klitterne, krydret med 5 timers køretur, ja, så trænger vi til et lille hvil, selv saga sover som en sten nu.

🙂❤😀

Nu har vi så de sidste måneder gået i præsten Kaj Munks fodspor, med besøg ved kirken og præstegården i Vedersø i Vestjylland, og i efteråret kørte vi forbi mindestenen, som er stillet på stedet, hvor han blev skudt af nazisterne, der er en lille billedkollage nedenunder.
Vi elsker at komme omkring i vores smukke land med vores collier, der er rigtig mange ting at opleve.

Billeder fra Søndervig og Bjerghuse strand ved vestkysten

Kaj Munks kirke i Vedersø i Vestjylland, hans præstegård udenfor Vedersø, og mindestenen der står, hvor han blev skudt lidt udenfor Silkeborg.

Søndag den 26. februar 2017

I dag har jeg været på kursus igennem DKK og har taget basis kurset, som er et kursus man skal have, for at kunne videreuddanne sig igennem DKK.
Jeg fik nu intet nyt at vide, det meste har jeg hørt på opdrætter uddannelsen, men nu har jeg det kursus og vil så i efteråret tage adfærds- og håndteringskurset, når det oprettes i Jylland. Dette kursus kan man så igen bruge, hvis man vil uddanne sig yderligere.

Jeg har intet billede fra det kursus, så derfor kommer lige et billede af Saga, hvor hun igen, igen poserer på en træstub - hun elsker den leg - finder et sted at stille sig op og står så der, til man har taget et billede og hun har fået hendes guf.

Saga i Balle Skov i Odder

Fredag den 24. februar 2017

I går aftes faldt der pludselig 10 cm tøsne, selvom vi har haft en meget mild vinter uden snestorme. Om natten frøs det, så vi vågnede op til en helt fantastik dag med sol, blå himmel og snelandskab.
Vi skyndte os ud i det fantastiske vejr, gik 1½ time ovre i vores lille skov her ved Søkrogen, hvor vi bor.

Tøvejret var startet allerede om formiddagen, så sneen forsvandt hurtigt, men vi nåede at få nogle gode billeder i kassen af skønhederne.

Alba og Saga i Balle skov i Odder, Frida var også med.

Tirsdag den 14. februar 2017

Sikke et fantastisk vejr - flot blå himmel og strålende sol.

Vi har været en tur i Ringkøbing, først gik vi langs fjorden, og bagefter kørte vi ud til Søndervig og gik tur ved Vesterhavet. 
På vej hjem slog vi et kort smut forbi Hvide Sande, og så spiste vi meget sent frokost i Silkeborg. 
Vi havde alle 3 hunde med og de nød de flotte ture, og stranden ved Vesterhavet er jo unik, DER kan man løbe stærkt.

De to midterste billeder er fra Ringkøbing Fjord, de fire andre er fra stranden ved Søndervig ved vestkysten.

Mandag den 16. januar 2017

Igen en fantastisk flot dag, hvor vi tog til Hølken Strand ved Odder, og gik ned til Hou og tilbage igen.

Vi nød den flotte natur, vi lavede trick og fik en masse god motion og frisk luft.
Frost og klar himmel - der er næsten intet bedre.

Fredag den 13. januar 2017

I dag var vejret helt fantastisk, med sol, blå himmel og ikke en vind der rørte sig, der var helt havblik ved Norsminde.


Der blev taget nogle dejlige billeder af vores to smukke colliepiger Alba og Saga.
Saga er en spilop, og hun hopper op på al ting, bænke, borde, både, træstammer og sten - Alba gør også, men lige i dag, var Saga en ren akrobat og hoppede selv op på meget høje og smalle bænke, hvor hun skulle balancere.

På vores tur så vi en stor sæl, der lå og solede sig på en sten tæt på land, den lå der i den time, hvor vi gik tur - fantastisk naturoplevelse.

🙂❤🙃

Søndag den 8. januar 2017

I dag har vi af Dansk Collie Klub fået besked om, at

Ebony Moor´Adorable Alba

er blevet

ÅRETS COLLIE 2016

i rally begynderklassen med 286 point.

Sidste år stillede Alba og jeg for første gang i konkurrence i rally lydighed begynderklassen, og vi fik i tre hug de tre pinde der kræves for at blive

RALLY BEGYNDER MESTER
(RBM)

at Alba så samtidig var den collie der opnåede flest point af alle, er helt utroligt, så vi er meget stolte og glade over  ÅRETS HUND titel, og vi glæder os til at stille i øvet klasse her til foråret.

Ebony Moor´s Adorable Alba ÅRETS COLLIE 2016 i rally begynder.

Fredag den 6. januar 2017

Igen en dejlig og frisk dag ved Norsminde, med minus 5 grader og kraftig vind. I dag gik vi på nordsiden/Ajstrupsiden af fjorden, i går gik vi på sydsiden/Oddersiden.

Pga frosten er der store frosne søer på engarealerne, det er en udfordring at gå på, men hundene synes det er lidt sjovt.
Saga var lidt Bambi på glatis i starten, men hun fandt ud af det og løb som de to andre rundt på isen.

Vi gik lang tur hen til Ajstrup Strand og så tilbage, det tog lang tid at få varmen, da vi kom hjem - men frisk og skønt var det.

Torsdag den 5. januar 2017

 

Nu er vi startet på 2017 og hverdagen er indtruffet igen.
Jul og nytår er gået fint, vores hunde er ikke særlig påvirkede af nytårskrudtet. Saga er helt ligeglad, Frida kan ikke rigtig høre så godt mere, så hun er også ligeglad (har nu heller ikek været særlig bange førhen), men Alba reagerer på det, ved at lægge sig midt på gulvet og kigge ud, hun er meget bevidst om alle de knald og brag der kommer, men hun går hverken i panik eller gemmer sig.

I går var der stormflod i det sydlige Danmark med store oversvømmelser til følge, så i dag skulle vi selvfølgelig til stranden og se, om vandstanden også var forhøjet her oppe - det var den ikke.

Til gengæld var der meget koldt ved Norsminde i dag, minus 5 grader og meget blæst, så det føltes som minus 15.

Heldigvis skinnede solen og naturen var så smuk, så vi gik knap 2 timer ved Kysing Næs og fik taget lidt billeder af de langhårede skønheder.