Dagbog

Onsdag den 19. oktober 2011

Fie føder 5 store og kraftfulde hvalpe. Den første føder hun inde i soveværelset, de to næste føder hun i stuen og de sidste to føder hun ved dyrlægen.
Årsagen til at vi tager til dyrlæge er, at der går langt tid imellem at hvalp nr 3 fødes og til hvalp nr 4 kommer ud.
Heldigvis går alt som det skal, og vi kan hurtigt tage hjem igen.
Fie får kalkindsprøjtning og antibiotika ovenpå strabadserne.
Her er de fantastiske fem:

Han 1 kl 5.20: fuld hvid krave og blis 330 g

Han 2 kl 7.08: fuld hvid krave 340 g
Tæve 1 kl 7.43: fuld hvid krave 350 g, sædefødsel
Tæve 2 kl 12.00: fuld hvid krave 325 g
Han 3 kl 12.30: fuld hvid krave 310 g

Alle hvalpe sutter og møffer rundt i hvalpekassen, mor Fie tager sig meget kærligt af dem.

Om aftenen vejes de alle igen:
Han 1 vægt: 400 g
Han 2: vægt 380 g
Tæve 1: vægt 390 g
Tæve 2: vægt 350 g
Han 3: vægt 350g

... .. så flot vægtøgning over hele linien på knap et ½ døgn.

 😀🙃 

Torsdag den 20. oktober 2011

Alle hvalpe har det godt og de guffer løs. De er nu synkroniseret ved egen hjælp, så de spiser samtidig og sover samtidig - det er dejligt.
Fie er er en super god mor og nusser om de små krævende øgle-unger og hun har meget mælk til dem.
Hun har samlet en masse bamser sammen og har lagt dem i hvalpekassen og så prøver hun at gemme mad som hun ikke kan spise.
I morges skubbede hun en tallerken med havresuppe ind under hvalpekassen, så hun havde til dårligere tider, det resulterede i at hun fik et lille sår på snuden, fordi hun skubbede med den.
Når en tæve har født plejer man at give hende hvalpefoder den første tid, men det gider Fie ikke spise meget af, kun hvis vi opbløder det i vand og kommer A38 i, så slubrer hun det i sig. Ellers spiser hun det kun, hvis der er en der sætter sig ned i hvalpekassen til hende og håndfodre hende med hvalpefoder. 
Hun har fået en del havresuppe efter fødslen med lidt salt og lidt sukker i, da havregryn er rigtig godt for tæven, da det indeholder mange mineraler bl.a kalcium, magnesium, fosfor, jern og zink samt antioxidanter. Desuden indeholder det meget vand, og det er vigtigt for at væskebalancen genoprettes efter fødslen.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 440 g
Han 2: vægt 405 g
Tæve 1: vægt 410 g
Tæve 2: vægt 385 g
Han 3: vægt 375 g
... så endnu engang flotte vægtstigninger til alle fem hvalpe.

Fredag den 21. oktober 2011

Rolig dag i hvalpekassen, alle fem krudtugler trives og har det godt. Fie er en super god mor og nusser dem hele tiden. Vi har observeret i dag, at Fie kan tælle. På et tidspunkt kom Fie tilbage fra haven efter en tissetur og der lå fire hvalp spredt ud i kassen - men hvor var den femte?. Fie kunne med det samme se at der manglede en. Den havde så puttet sig ind under et tæppe der ligger i hvalpekassen, så Fie fandt den og blev rolig igen.
Fie er lidt mere ude af hvalpekassen nu, hun har været på to gåture af 15 min. varighed og så har hun været i haven flere gange.
Vi har haft besøg af Knuds datter Sarah, svigersøn Kasper og vores lille barnebarn Andreas på 9 måneder, og de måtte gerne se hvalpene og nusse lidt med dem, Fie var helt rolig. Mormor var også forbi og Fie fremviste stolt hendes øgleunger der igen blev beundret.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 475 g
Han 2: vægt 420 g
Tæve 1: vægt 470 g
Tæve 2: vægt 420 g
Han 3: vægt 425 g
... igen igen flot trivsel på alle hvalpene.

Lørdag den 22. oktober 2011

Fortsat ro og harmoni hos den stolte mor og babyerne. Hvalpene har fra første færd været lynhurtige og er alle vegne, selvom de hverken kan se, høre eller gå.
De kommer frem ved af møffe/skubbe sig afsted, og i løbet af sekunder kan de være væk og ligger et sted under mor eller et tæppe.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 525 g
Han 2: vægt 450 g
Tæve 1: vægt 500 g
Tæve 2: vægt 475 g
Han 3: vægt 480 g
...så igen vægtstigninger over hele linien og alle hvalpe følger kurven for vægtøgning fint 😋

Søndag den 23. oktober 2011

Ingen store nyheder i dag alle babyerne trives og har det godt. Fie går noget mere ud af kassen nu og vil gerne med på tur og vil gerne lege med bolden ude i haven. Hun leger ikke længe så suser hun ind til de små igen, hun vogter over dem som en høg. Alba må gerne se på dem, men Frida må ikke, hun skal holde sig på lang afstand ellers blvier Fie sur.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 570 g
Han 2: vægt 480 g
Tæve 1: vægt 570 g
Tæve 2: vægt 540 g
Han 3: vægt 550 g

... så alle følger deres vægtkurver, hvilket er rigtigt dejligt.

Mandag den 24. oktober 2011

Der er ro og idyl i hvalpekassen, hvalpene spiser og sover, de er noget så tilfredse.
Alle tager fint på som de skal. Vi syntes den ene dreng var lidt lille, men så så vi hans vægt ift Albas vægt på samme tid, og så følger han faktisk hende - og dengang syntes vi Alba tog meget på!!!
Faktisk er det ikke ham der er lille, det er de andre der er kornfede, ja man kan tale om rullepølser nu.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 630 g
Han 2: vægt 530 g
Tæve 1: vægt 605 g
Tæve 2: vægt 615 g
Han 3: vægt 620 g
... man siger at hvalpene skal have fordoblet deres vægt inden den første uge til ti dage, og det når vi da vist.😋🙃😀

Tirsdag den 25. oktober 2011

Intet nyt ud over at hvalpene er ved at have fordoblet deres fødselsvægt -  og det kan ses!!!. Før var der god plads ved dievorterne, nu er pladsen fyldt godt op.
Alle hvalpe er ved at få mere kropskontrol, og man kan se de rejser sig mere op på forbenene eller bagbenene og går lidt fremad uden dog at kunne gå overhovedet -  istedet for bare at skubbe sig afsted. Og så er det sjovt at se halerne når de spiser, de pisker frem og tilbage i vild begejstring.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 690 g
Han 2: vægt 550 g
Tæve 1: vægt 670 g
Tæve 2: vægt 670 g
Han 3: vægt 685 g

...der er 3 hvalpe der allerede har fordoblet deres fødselsvægt, det er rimelig godt klaret, de er først en uge i morgen tidlig. Men alle fem barylere tager på som de skal, det er et skønt kuld.🤩😎😉🙃

Onsdag den 26. oktober 2011

Hvalpene er i dag 1 uge gamle - hip hip hurra 😀

Alle hvalpe har det godt og livet går fortsat med at sove og spise. De er nogle rigtige puttetrolde, men vil helst være hos Fie eller i en klump sammen.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 790 g
Han 2: vægt 580 g
Tæve 1: vægt 745 g
Tæve 2: vægt 780 g
Han 3: vægt 730 g
... som det kan ses tager "han 2" ikke så meget på som de andre, men han tager på, og det er det vigtigste. Det skal så også sammenlignes med, at de andre fire tager kolosalt meget på, så hans vægtøgning ser ikek ud af meget. Han er meget kvik og aktiv, men vi sørger nu for, at lægge ham til ved den bedste dievorte, så vi er sikre på, at han får det han skal have. Selvom han er den mindste nu, så kan han godt ende ud med at blive den største, intet er afgjort endnu. 🤩🙃🙂 

Torsdag den 27. oktober 2011

Alle hvalpe trives og Fie er en super mor, hun hører hvert et piv fra kassen og lægger sig hos hendes små poder og lader dem die. Hun vasker og nusser og de er trygge og falder til ro. Fie går nu ud af kassen når de sover, og hun kommer nu med bolden og er igen klar til lidt leg - hele tiden med "et øre i hvalpekassen"
Her til aften har vi haft gæster af mormor og Sarah, Kasper og Andreas. Andreas vores barnebarn er nu 9 måneder, og han måtte gerne ae hvalpene og stå ved hvalpekassen og se på dem. Sarah og Kasper må gerne tage hvalpene og holde og nusse dem, så Fie giver mere og mere slip, når det er folk hun kender. Også mormor må være her og snakke med det dyrebare afkom, Fie elsker jo mormor, så hvalpene kommer nu meget i hænder.
Hver dag gøres hvalpekassen rent og der kommer nye aviser og wetbed tæpper i. I dag kom Alba ind midt i rengøringen, hvor hvalpene var flyttet ud på gulvet på et tæppe, og Fie lod Alba slikke og snuse - ja hun fik faktisk lov til at deltage i yngelplejen, og hun logrede med halen imens hun slikkede dem rene - rigtig, rigtig sød storesøster de små har sig.
Frida er også meget interesseret i hvalpene og hun hører hver en lyd de giver, men Fie vil ikke have hende helt tæt på endnu, men der er ingen tvivl om, at Alba og Frida står klar til at aflaste Fie når hvalpene er store nok.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 870 g
Han 2: vægt 640 g
Tæve 1: vægt 825 g
Tæve 2: vægt 800 g
Han 3: vægt 785 g
... igen fine vægtstigninger og alle hvalpe er på ret kurs og følger deres vægtkurver, selv han 2 der er lidt mindre end de andre klarer sig super - igen er det ikke ham der er den lille, det er de andre der er STORE 😙😀😎

Fredag den 28. oktober 2011

Alt ånder fred og idyl hos hvalpene, de bliver godt nok store hurtigt. Den mindste dreng, han 2, har fordoblet sin fødselsvægt på 10 dage, og det er normalt at en hvalp gør det indenfor 7-10 dage. De andre fire har godt nok sprængt vægtskemaerne noget, de ligner fire store rullepølser🙃😋
Fie får meget mad, for der skal produceres noget mælk, og det bliver der også - babserne er godt nok store nu!!

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 950 g
Han 2: vægt 680 g
Tæve 1: vægt 900 g
Tæve 2: vægt 850 g
Han 3: vægt 850 g

Lørdag den 29. oktober 2011

I dag var der pludselig bumlen fra hvalpekassen og man kunne høre masser af aktivitet, mor Fie var ude i haven. Det viste sig at hvalpene moslede rundt og ledte efter deres mor, og det skete i så voldsom fart  at de bragede ind i kanterne på hvalpekassen - og det mest fantastiske er, at de små rullepølser virkelig var oppe på alle fire. Ikke at de kan gå helt rigtigt endnu, men de rejser sig og komme frem på en helt anden måde end ved at skubbe og glide fremad.
De er allesammen blevet vasket af Alba mange gange i dag, hun kan sidde ved hvalpekassen hele dagen og holde øje med dem, og kommer de med et piv bliver de vasket af storesøster.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 1035 g
Han 2: vægt 710 g
Tæve 1: vægt 940 g
Tæve 2: vægt 890 g
Han 3: vægt 920 g
... så nu er første hvalp over 1 kg, det går godt nok stærkt, men bettemand følger sin egen kurve og har taget på hvad han skal, de andre er som sagt bare nogle være grovædere😙🙃

Søndag den 30. oktober 2011

Mere og mere liv i kassen og Fie er træt. I dag hoppede Alba op i kassen til hvalpene og de myldrede hen til hende og ville have mad. Hun er virkelig en omsorgsfuld storesøster, og Fie vil gerne lade hende hjælpe lidt, men under fuld overvågning.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 1120 g
Han 2: vægt 730 g
Tæve 1: vægt 970 g
Tæve 2: vægt 965 g
Han 3: vægt 975 g

Mandag den 31. oktober 2011

Nu har hvalpene føet små øjne, men de kan ikke se meget. De futter rundt men sover stadig meget.

Dagens vægte:
Han 1 vægt: 1130 g
Han 2: vægt 765 g
Tæve 1: vægt 1030 g
Tæve 2: vægt 1010 g
Han 3: vægt 1030 g
.. den mindste dreng holder sin egen kurve.😋😉

Tirsdag den 1. november 2011

Så er registreringspapirene til DKK indsendt, således at hvalpene kan få stamtavle, blive chippet og blive indskrevet i Dansk Hunderegister.
Hvalpene får følgende navne på stamtavlerne og det fremgår jo tydeligt at de er vores fantastiske B-kuld.

Han 1: Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1200 g
Han 2: Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 810 g
Tæve 1: Ebony Moor´s Beloved Babett 1100 g
Tæve 2: Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1055 g
Han 3: Ebony Moor´s Believable Bozz 1070 g

... Bonzo har i dag taget 55 g på fra i går, det er mere end han plejer, så det er fint. 🤩😋

Onsdag den 2. november 2011

Hvalpene er nu 2 uger gamle!!!
Motorikken bliver bedre og bedre, og hvalpene kan nu gå et længere stykke på alle fire poter før de trimler omkuld. Man kan se de små rullepølser bruger sanserne meget mere nu, de snuser og søger. De har også fundet ud af, hvor indgangen til kassen er, når de er sultne og Fie ikke lige er der, så står de derhenne og piber, for de ved, at det er der hun kommer ind.
De kan også fornemme når vi sidder der, så stimler de sammen ved indgangen og vil snuse.
Et par stykker af dem er også begyndt at gø - og det ser ud som om de selv bliver voldsomt forskrækkede når de kan lave den lyd. 😋😙
Bettemand Bonzo der vægtmæssig er noget mindre end de andre får lidt tilskud nu, så han kan følge med de andre, for de er nu så store i forhold til ham, at de kan skubbe ham væk fra mælkebaren. Han er lille og kvik og bevæger sig fint med god motorik, og han følger stadig sin kurve, og har taget 50 g på i dag.🤩😀

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1250 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 860 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1150 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1065 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1200 g

Torsdag den 3. november 2011

Der er ved at være godt gang i hvalpekassen nu. Rullepølserne er begyndt at tumle rundt og lege. Det er endnu på klumpe-dumpestadiet, så det ser ret sjovt ud.
Hvalpene kan nu godt lide at komme i hænder, og de har flere gange i dag ligget i arm hos alle drengene på skift. For at være helt ærlig, så sidder Knud og jeg også tit med en hvalp, man kan simpelthen ikke lade dem være.
Fie vil gerne have flere pauser fra dem nu og forlader kassen når de er fodret af, hun har altid haft det varmt og vil helst bare ligge på parketgulvet, så hun ligger udenfor kassen når hun kan få lov. Kommer der folk hun ikke kender, knurrer hun fortsat, der er ingen der skal tage hendes babyer.Alba elsker hendes små søskende, og hun har også i dag været i hvalpekassen og har nusset og soigneret de små. Frida har i dag fået lov til at nusse med en hvalp, og hun går også helt i selvsving og halen logrer.
Der er i dag kommet en del nye billeder ind på hjemmesiden.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1320 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 940 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1225 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1140 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1240 g
... alle hvalpene har fine vægtstigninger, også mindstemand der har taget 80 g på det sidste døgn, det er flot 😀🙃

Fredag den 4. november 2011

Hvalpe og mor har det godt og der bliver mere og mere mylder i hvalpekassen. Når Fie træder ind kan hun næsten ikke få lagt sig, for de flokkes under maven på hende og vil have mad.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1390 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 1020 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1250 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1210 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1300 g
...lille Bonzo rykker nu opad på vægtkurven, igen 80 g på et døgn.

Lørdag den 5. november 2011

Stadig går den meste tid med at spise og sove, men tumlen bliver det også til. I morges vågnede jeg op og fandt kun 4 hvalpe i hvalpekassen - hmmm den sidste lå ude på stuegulvet hos mor Fie, den var kravlet over lågen der er 30 cm høj. Så Knud og Kristoffer har været igang med at lave en forhøjelse til lågen, og de har lavet en trappe til Fie, så hun kan komme ind, men så udbryderkongerne og - dronningerne ikke kan komme ud.
Her til aften har vi haft lågen til hvalpekassen til at stå helt åben, og så myldrer de små rullepølser frem og vil ud og opleve verdenen. De har gået rundt på et vattæppe på stuegulvet og er blevet vasket af Alba og snuset til at Frida - og de opsøger selv at komme i arm og blive nusset.
Hvalpene er nu registreret i DKK og man kan se dem og deres stamtavle på hundewebben, men kun hvis man er medlem af DKK.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1435 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 1080 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1310 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1260 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1400 g
... alle med fine vægtstigninger og alle følger den kurve de har lagt sig på. Disse vægtkurver vil følge hvalpene når de flytter hjemmefra.

Søndag den 6. november 2011

Der er mylder i hvalpekassen, nu vil de små poder rundt og undersøge verdenen. De kommer ud på gulvet indimellem, og så futter de klumpede afsted. Her har været gæster og de har været rigtig meget i hænder og opsøger nu selv at blive nusset.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1570 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 1190 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1400 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1380 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1480 g
... vilde vægtstigninger over hele linien.

Mandag den 7. november 2011

Altså som der er liv i huset nu. De små rullepølser suser nu rundt på deres små ben og undersøger alt. Man kan godt fornemme, at de ikke ser fantastisk godt endnu, men de bruger næsen meget. Når de kommer ud af kassen er de meget nysgerrige og opsøgende, de tager kontakt med det samme, og man kan mærke at de kender os og er trygge i vores nærvær. De holder sig mest på gulvtæppet og vattæpperne, for parketgulvet er faretruende glat - men alligevel skal det da lige undersøges også.
De er nu alle fem så store og sultne, og de er lidt voldsomme når de dier hos Fie, så lidt før tid er vi startet på opblødt hvalpefoder med A38, og det var en succes - de slubrede i sig. De var så ivrige at de stod oppe i tallerkenen. Heldigvis har vi jo både Fie og Alba til at rengøre poderne bagefter.
Der er kommet lidt nye billeder i albummet nedenunder.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1630 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 1250 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1480 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1430 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1560 g
... super!!!

Tirsdag den 8. november 2011

Nu er der gang i den og hvalpene tumler rundt. De har fået opblødt hvalpefoder to gange i dag og de guffer det i sig. De trapmer rundt i maden og det er et værre svineri, så vi må finde på en smartere måde at servere delikatesserne på.
hvalpene er ikke blevet vejet i dag, de tager så rigeligt på.

Onsdag den 9. november

Hvalpene er nu 3 uger gamle!!
Når hvalpene er vågne så VIL de ud af kassen, de gider ikke være derinde, selvom der er legetøj. De vil ud i den store verden på stuegulvet, og så vader de rundt og går på opdagelse. De er blevet meget mere stabile i deres bevægelser og kan nu løbe over meget længere afstande uden at vælte - lige indtil de kommer ud for enden af tæppet og ud på parketgulvet. Derude er de nu også ved at lære at komme fremad, der går de ligeså stille og kommer fint frem.
De er alle nogle små barylere nu, hvordan skal det da ikek blive de næste uger ha ha, vi får vist nok at se til med den lopperede Fie har skænket os.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 1850 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 1370 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 1680 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 1560 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 1770 g
... kan det mon passe at bob er så meget større end de andre, jeg må da lige tjekke ham igen i morgen 🤩😀

Torsdag den 10. november 2011

Nu er der liv i huset meget af dagen. De små tumlinge tumler rundt i hele stuen og er hele tiden på opdagelse.
"Hov der er en spand man kan kravle ind i", "hov der er et stoleben man kan bide i" osv.
Legetøj bruger de endnu ikke, men det stjæler Alba alligevel også hele tiden, hvorimod Fie samler sammen og kommer i kassen. 
Det er bevægelse, lyd, lugte og varme de reagerer på og tiltrækkes af - de bruger virkelig alle sanser nu. Der er ingen tvivl om, at de kan se og høre nu, kommer der en høj lyd reagerer de på det, og de vågner endda hvis de sover. De er meget opsøgende når man sætter sig hos dem, de snuser og kravler op og er glad for kontakt.
Ingen vægte i dag, men for at sige det som det er - de lider ingen nød, de er runde og velnærede allesammen, og får i dag opblødt tørkost ialt tre gange🙃😋😀

Fredag den 11. november 2011

Sikke en dag vi har i dag, vi har den 11.11.11.
Angående hvalpene så går det forrygende, ja for at sige det som det er - de er over det HELE. De har adgang til stuen og de vil IKKE være i hvalpekassen, heller ikke når de skal sove. De fiser rundt og undersøger alt og tumler og leger på deres kluntede facon. Når de bliver trætte falder de bare om spredt ud over gulvet - så ingen frygt eller utryghed.
Det bliver spændende at følge dem den næste tid, deres personlighed er nu ved at træde mere frem, men heldigvis er de alle fem fremme på poterne - skønne, skønne hver og en. 

Lørdag den 12. november 2011

I dag har vi fejret Kristoffers 12 års fødselsdag - hurra, hurra, hurra!!
Der har været vildt gang i Krudtuglerne hele formiddagen, så de kom ud meget kort på terassen - og uhhh det var en stor oplevelse for dem. Solen skinnede og det var lidt koldt, men de begyndte da at futte lidt rundt imelns de tre store collier patruljerede og passede på. de var kun ude i 5 minutter så kom de ind i sikkerhed igen og var meget trætte.
Senere på dagen fik vi mange gæster der alle har snakket og nusset hvalpe. Først kom drengenes far Michael og hans kæreste Jeanne og snakkede med de små vidundere. Senere kom mormor og hele familien fra Højbjerg onkel Bjørn og Linda og deres fire børn fætrene Emil, Magnus og Mikkel og kusine Julie - børn og unge mennesker i alle aldre der også snakkede med Rullepølserne.
Så sikke en begivenhedsrig dag - nu sover lopperne, men nu må vi se, hvor længe det varer, maverne bliver hurtigt slunkne.
Der er lagt en del nye billeder ind, så kig endeligt.

Søndag den 13. november 2011

Nu er der godt nok fut i de små poter - nu bliver banditterne væk, og vi tæller og tæller, de er over hele stuen.
Den mindste hvalp (han 2) Bonzo er en hvirvelvind, han fiser rundt og det foregår i susende fart, så nu kalder vi ham Speedy Gonzales. De andre fire er lidt mere rullepølseagtige endnu, men selvom de har mere på sidebenene er de IKKE stille, de løber også rundt og undersøger alt - tumler, vælter, løber, snuser, leger og bom så sover de på de mærkeligst måder.
De har fået tænder nu  - det er faktisk et stykke tid siden, så Fie synes ikke det er sjovt at give dem mælk mere - men de får da lov til at sutte - bider de sætter mor Fie dem på plads promte.
det er sjovt at se, som de er begyndt at lege med legetøj - tage det op i munden og løbe lidt med det. Hvis man kalder eller laver bevægelser foran dem, så komemr de også logrende og glade løbende.

Mandag den 14. november 2011

Nu har vi lavet nyt hvalperum - i bryggerset. I nat har vi IKKE lukket et øje pga skrig og skrål fra hvalpekassen, den har stået i stuen kun få meter fra vores soveværelse. Om dagen har de futtet rundt i hele stuen men om natten har de skulle være i kassen, så vi ved hvor de er. Men nu protesterer de, og nu får de så bryggerset+køkkenet, der er husets centrale rum. Vi har gulvvarme, så de små pus kommer til at gå med varme poter, og så har de fået bløde tæpper og en stor kurv derud, så kan de gå hvor de vil - også om natten (hvor vi andre vil sove)!!
Vi kommer stadig til at ligge få meter fra dem, så nu må vi se, hvordan natten forløber.
I bryggerset er der nye lyde og dufte som banditterne har skulle vænne sig til, bl.a vaskemaskinen (der også centrifugerer) og tørretrumbleren, og så går døren op og i flere gange - meget spændende.
Gulvet i de to rum er iøvrigt bedre for hvalpene, der er fliser på, som er lidt mindre glatte end parketgulvet i stuen, så nu kan terroristerne løbe endnu hurtigere - det ved jeg ikke lige om er en fordel.🤪😙🙃
Hvalpene får nu opløst tørfoder fire gange om dagen og så sutter de stadig hos mor Fie, men de har fået ALLE tænder, så det er forståeligt at hun ikke synes det er rart mere. Fordi tænderne er kommet, så bliver noget af foderet ikke opblødt så meget, så har de lidt at tygge i, men de får det ikke helt tørt endnu.

Tirsdag den 15. november 2011

Jamen altså, man har et standpunkt til man tager et nyt 😙.
Vi havde besluttet at hvalpene KUN skulle være i bryggerset og køkkenet, da de tisser over det hele - men hvad sker der så? Vi får gæster, Sarah, Kasper og lille Andreas på 10 måneder. Vi beslutter at Andreas får stuen at tumle rundt i, for det går ikke stille for sig når han er i sving, og så kan hvalpene få ro. MEN de vil ikke have ro, de vil være med - så de kommer ind i stuen og løber rundt og leger og opsøger alle - også aktive Andreas der smider rundt med legesagerne.
De er som små tonadoer, de flyver rundt og er her og der og allevegne. De sover over det hele, trygge og mættede af indtryg spredt ud over alle gulve - ingen gemmer eller putter sig, alle fem er med fremme og undersøger ALT.
Huset der normalt er rimeligt ryddeligt ligner nu en krigsskueplads med tæpper, legetøj, kurve, altivitetsting over det hele!!!
De løse tæpper må til rens når de kære små drager hjemmefra, nu er det for sent at gøre noget for at redde dem, de er indviet af barylerne🤪😎🙃

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 2550 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 2110 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 2320 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 2200 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 2370 g
... alle fem vokser flot og trives overordentligt godt - de er godt i stand for at sige det på den pæne måde 😋😀

Onsdag den 16. november 2011

Hvalpene er nu 4 uger gamle!!!!
Her er liv og glade dage over hele linien, de udvikler sig dag for dag. Når man fløjter så kommer de for det meste susende. I dag har de fået ormekur for første gang, de skal ahve panacour tre dage i træk og de tre voksne skal også behandles, da de deltager i yngelplejen og bl.a vasker hvalpene.

Fredag den 18. november 2011

Vi har ligget underdrejet pga sygdom det meste af familien, og derfor har jeg ikke fået opdateret hjemmesiden.
Hvalpene har det godt og de er nogle værre spilopper, de undersøger al ting og futter rundt.
Fie er ved at synes at det sutteri er lidt for meget, hvalpene har jo også meget skarpe tænder nu, så Fie er begyndt at sige fra  - og puuu det lyder drabeligt, men hvalpene forstår budskabet og stopper med at sutte/bide - og skriger som om de blev bidt, men det gør de ikke. 🤪 
Når de har fået skæld ud af deres hunde-mor så kommer de hen og får trøst af menneske-mor eller andre i familien, så bliver de så glade.😘😀
På de anden side, så bliver Fie sur på Alba og Frida, hvis de sætter hvalpene på plads, det skal de ikke gøre, det privilegie tilhører Fie 🤩😉
Hvalpene kommer lidt ud hver dag, som en spæd start på renlighedstræningen, men det er koldt udenfor, så de vil meget gerne hurtigt ind igen. Det er lykkedes at få dem til at tisse udenfor, men når der er så koldt som i dag, så kan de ikke finde ud af det, så skynder de sig ind og tisser på gulvet. Vi træner lidt videre og håber på lidt varmere vejr i fremtiden, men renlighedstræningen må fortsættes når de engang kommer hjem i deres nye familier.🤩😀

Lørdag den 19. november 2011.

Så har der igen været hvalpekøber på besøg og der er nu afsat 4 hvalpe og der er kun én hanhund tilbage, foreløbig er Bob, Babett og Bibi reserveret, og så en hanhund som der ikke er sat navn på endnu. Hvalpene mentaltestes den 8. december, og der bliver pigerne fordelt til deres familier.
Jeg synes der har været nogle rigtig dejlige familier og se på vores hvalpe, og det glæder mig meget, det er så vigtigt at man finder gode og kærelige hjem til sine hvalpe. Tre af familierne har lige mistet deres elskede gamle collie, og må bare have collie igen, den sidste hvalpekøber har haft border collie før og ønsker sig nu en mere afdæmpet hyrde at arbejde med.
I dag har hvalpene været ude flere gange, og de er begyndt at kunne lide det, og finder mange sjove ting derude - en ny og stor verden har åbnet sig. Der er dog noget koldt udenfor, så de er ikke ude i mere end 10 minutter af gangen, så fryser de. Men sikke da frisk luft kan gøre en lille og nysgerrig hvalp træt, så snart de kommer indenfor så trimler de omkuld og sover - verden udenfor er godt nok stor.

Søndag den 20. november 2011

Vejret har været dejligt i dag med sol, og hvalpene har virkelig indtaget haven nu - de er her og der og alle vegne. Græsplænen blev også indtaget, og det var en oplevelse i sig selv, sikke man kan tumle. Græsset er ikke helt klippet pænt kort, så for en lille hvalp med korte ben var det en kraftpræstation at hoppe rundt derude. Hvalpene fandt også vores tæpper på terassen - de er rullet sammen og skal renses - ja gæt selv hvorfor!! - og de var sjove at klatre på.
Der er lagt 32 nye billeder ind af dagens begivenheder i haven.
Der har været to hold hvalpekøbere her i dag, og de kom da hvalpene lagde sig til at sove efter eftermiddagens strabadser, så de så nogle søde, sovende hvalpe🤩😙.. men SÅDAN ER DE IKKE ALTID!!!

Mandag den 21. november 2011

I dag har hvalpene ikke været meget ude, det har været meget tåget og iskoldt. Det sjove indslag i dag har været at hvalpene har fået en tunnel der er købt i Ikea, og den er skide skæg og så har de fået et skateboard, som er sjovt at hoppe op på, for det bevæger sig jo!!

Tirsdag den 22. november 2011

Igen en kold og tåget dag, men de små banditter kommer ud flere gange, ja de kradser nu selv på ruden når de vil ud.
Hvalpene har tumlet meget rundt i dag som de plejer, og de har hilst på mormor der har været på besøg, og hun havde nogle meget sjove sko med sløjfe på, DET er sjovt legetøj.

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 3400 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 2900 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 3060 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 2980 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 3170 g
... så Bonzo indhenter de andre nu vægtmæssigt, der er ikke den store forskel i vægt mere - nå jo bortset fra Bob, der stadig er den allerstørste - så han lever op til sit navn må man sige 😎😀.

Onssdag den 23. november 2011

Hvalpene er nu 5 uger gamle🤪
Der er ikke så meget at sige andet end at alle hvalpe trives og har det super godt. De leger, tumler, gnaver i alt - også ledninger (fyyyyy ha), så vi skal passe på alt nu. De spiser planterne, de spiser vores sko, de spiser drengenes skoletasker - ja de små spidse tænder kløer.
Det lykkes mange gange at få dem til at tisse udenfor nu, og ja en hunde-høm-høm lægger de også gerne i granitskærverne
 - hvis vi altså lukker dem ud LIGE når de vågner eller har spist.
Der er lagt billeder ind fra i går, af hvalpene der leger med den nye tunnel og skateboarded. Desværre var vejret meget tåget, så kvaliteten er ikke super god.

Torsdag den 24. november 2011

Hvalpene udvikler sig hver eneste dag, nu suser de ud i haven og er spredt for alle vinde. I dag kom der nogle store, larmende maskiner ude på vejen, og det var sjovt at se hvalpenes reaktion - de reagerede som små ulveunger der lurer en fare og løber tilbage til hulen i sikkerhed. Hvalpene kom løbende fra alle verdenshjørner og løb ind af terassedøren og sad i køkkenet og kiggede ud og lod de voksne tage affærde. Denne reaktion viste, at alle hvalpene har helt styr på haven nu, og de kan finde "hjem" i løbet af splitsekunder.
Tunnellen er et hit og den har stået inde i dag, den er en god hule og man kan tumle derinde - der er lagt billeder i albummet.

Mandag den 28. november 2011

Altså sikke en redelighed, at dagbogen ikke er blevet opdateret, men det skyldes, at jeg har haft en arbejdsuge på knap 70 timer, så hunde, børn og hvalpe har taget alt min tid derudover.
Heldigvis er Knud jo altid hjemme - han har hjemmearbejdsplads, så hvalpene har ikke lidt nød, de stortrives.
Haven er fortsat et hit, selv stormen kunne ikke holde de små terrorister inde, de krattede på køkkenruden og ville ud. Jeg var meget nervøs for, om uldtotterne mon ville flyve væk, men nej, de holdt heldigvis alle 20 poter på jorden.
Vi har fundet på en ny sjov leg, det er at gå med en sodavandsflaske i snor ude i haven. Flasken skramler rundt og larmer vildt når man går, og ALLE fem bøller stormer efter og skal fange byttet, og de er så gode jægere, at de fanger byttet hver gang - dygtiiiig.

Det lykkes nu meget ofte at få hvalpene til at besørge udenfor, de løber lige over i granit-bedet og sætter sig, så renlighedstræningen er godt begyndt.😀🙂

Nu har jeg en masse fridage, så der skal tages nogle flere billeder, jeg håber på lidt opklaring i vejret, så bliver billederne bedst.

Tirsdag den 29. november 2011

I dag har vi haft besøg af vores lille barnebarn Andreas på 10 måneder og hans far og mor😀😋
Andreas er en frisk og aktiv dreng der er overalt, og han kravler afsted i susende fart og kaster rundt med legetøjet og har det rigtig sjovt. Han er omringet af collier, når han er her, de er meget forsigtige og passer på, at der ikke sker noget med ham. Det eneste "klagepunkt" som Fie har når Andreas er her er, at han har en bold som hun ikke må få. Når Andreas er uopmærksom på bolden, lister Fie sig ubemærket  hen (næsten) og stjæler bolden, for alle bolde er jo Fies - i Fies verden!!!.
Hvalpene er meget nysgerrige og vil rigtig gerne i kontakt med Andreas, for han er da godt nok sjov og spændende, sikke alt det der sker i hans nærhed🤪😋🙃, legetøjet flyver i luften og der er gang i den - skide sjov underholdning for en lille knap 6 ugers nysgerrig hvalp.
Jeg fik taget et par billeder, der lægges ind i morgen, for nu er klokken mange og kennelmor er træt for i dag. nu skal hvalpene en tur i haven og have deres natmåltid, og så falder roen forhåbentlig over Søkrogen.

Onsdag den 30. november 2011

Hvalpene er nu 6 uger gamle!!
I dag er der taget nye "portrætter" og barylerne er blevet vejet.🤪😎.
Hvalpene kan beskrives med få ord:
Glade, tillidsfulde, modige, sjove, frække, nysgerrige, flotte, hurtige, søde, bedårende, kloge, lydhøre, fantastiske, ivrige, kælne, sultne, pæne, adrætte, berygtede, bidende, dejlige, fjollede, frodige, frejdige, finurlige, flittige, herlige, henrivende, ivrige, idésomme, jublende, kærlige, kære, larmende, nervefaste, rolige, kvikke, .... aj altså - det var vist ikke få ord 😀😉🙃

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 4500 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 4000 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 4050 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 4020 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 4180 g
... fine buttede hvalpe allesammen!!

Fredag den 2. december 2011

Så er hvalpene blevet chippet og jeg har fået stambøgerne. de har også fået ormebehandling nummer to.
De har været i gang stort set hele dagen - de har krudt i rumpetten, nu må de da snart trimle omkuld. Jeg troede strabadserne efter at chippe-manden havde været her ville lægge en dæmper på dem, men det har det ikke.
Så nu er I advaret - jer der skal overtage barylerne ha ha, de skal nok sætte jer i sving 😎😋😀.

Lørdag den 3. december 2011

I dag har vi igen haft gæster, og hvalpene fik hilst på to nye børn Mathias på 6 år og Kathrine på 3 år og deres mor og mormor.
Hvalpene blev leget med, nusset og tumlede rundt - så de var trætte bagefter. Senere har de været ude at søge guffere med de tre store hunde, man kan virkelig se, at de nu bruger deres næser nu og denne mentale stimulering er også rigtig sundt for dem.
Vejret har været rigtig træls i dag med regn og rusk, men en frisk og glad colliehvalp lader sig nu ikke slå ud af det, de kradser på vinduet og vil ud. De er blevet rigtig gode til at besørge udenfor, de kan endda sidde på ræd og række og tisse ude under buskene.
Der er lagt et par billeder ind med banditterne og Mathias og Kathrine.

Søndag den 4. december 2011

Sikke noget møgvejr vi har for tiden med regn, slud og blæst - føj altså hvor træls.
Hvalpene er nu lidt ligeglade, de vil ud, og de suser bare rundt i hele haven, mens vi dovne sidder inde i varmen. Selvom aftenen, hvor der er bælg ragende mørkt, vil de ud og tisse, og de bevæger sig rundt overalt. Som regel er det storesøster Alba der er med ude og "holde øje", men også Frida vil gerne med.
Mor Fie er lidt træt af dem nu, og nyder vist at have barnepiger til lømlerne. Fie har dem så også hele natten, hvor hun sover med dem i køkken/bryggers.
Når hvalpene er ude, får vi dem ind ved at fløjte...så kommer de susende fra alle verdenshjørner i fuld galop.
Jeg må indrømme, at det er svært at holde pinligt rent med tre voksne hunde og fem livsglade og livlige hvalpe, der vil ud og ind hele tiden - men jeg gør mit bedste og vasker og vasker og vasker gulve og hundetæpper i et væk.
Mormor har været her til aften til gløgg og æbleskiver og adventskransen har været tændt - rigtig hygge, så mormor har vist siddet med en hvalp på skødet konstant hele aftenen, de vil allesammen meget gerne være hendes allerbedste ven.

Onsdag den 7. december 2011

Hvalpene er nu 7 uger gamle!!
Sikke mange ting hvalpene har oplevet i dag. Da de stod op havde der været sne og slud om natten og pga frostvejr var der stadig et drys hvidt på terassen. Så banditterne har oplevet deres første sne - sådan da.
Senere på dagen har de for første gang været uden for matriklen, idet de en ad gangen har været ude at gå tur i snor.
De var alle fem rigtig dygtige til at gå i snor, vi kom fremad med lidt lokken og lidt guf. Alle vapserne var nysgerrige og snusede og gik på oplevelse, og sikke mange naboer vi fik snakket med, de vrimlede frem og faldt i svime over skønhederne 🤩😀. Alle hvalpene stoppede op ind imellem og forsøgte at kradse det dumme halsbånd af, det var da noget irriterende noget af få på, men så glemte de det igen og vraltede videre.
Der er sat enkelte billeder ind fra de sidste par dage, men kvaliteten er ikke super pga det triste, grå og tågede vejr.
Vi har forsøgt at veje hvalpene her til aften, men køkkenvægten siger "ERROR", så de vejer over 5 kg, for det er hvad vægten kan tage, men meget mere end 5 kg tror jeg så heller ikke de vejer.

Fredag den 9. december 2011

Sikke nogle dage vi har haft på det sidste, der er sket så meget.
I går blev hvalpene øjenlyst og har fået en ECVO attest på det, som vil medfølge ved køb. Resultaterne bliver lagt på hundewebben på DKK´s hjemmeside, og jeg vil informere køberne individuelt om resultaterne🤩🙂.
I går blev der også lavet en uofficiel mentaltest på hele kuldet, og disse resultater vil hvalpekøberne også bliver gjort bekendt med.
Når man laver sådan en mentaltest udsætter man hvalpen for stress, idet den testes på et fremmed sted af mennekser den aldrig har hilst på før. Man vil teste hvordan den reagerer udenfor sin trygge og kendte flok.
Generelt fik jeg at vide, at ALLE hvalpene klarede mentaltesten rigtig flot, de vil alle kunne arbejde og er ikke nervøse nogen af dem. Der er små individuelle forskelle på, hvordan de går til opgaverne, men dejligt at de alle klarede det så godt og er psykisk stabile og imødekommende🙃😋😉😀

I dag har de så været hos dyrlægen og har fået lavet sundhedsbog og er vaccineret første gang. De fik også lavet pas.
ALLE hvalpene er super sunde og raske, han roste deres hud og pels samt deres temperement. De skal vaccineres næste gang når de er 12 uger, og der kan man så også vælge at få dem rabies vaccineret, det er et krav, hvis man vil til udlandet med dem.
 
Dyrlægen havde en vægt der kunne veje mere  en de 5 kg vores vægt går til, så her er resultaterne:

Dagens vægte:
Ebony Moor´s Bom Bastic Bob 5700 g
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo 5060 g
Ebony Moor´s Beloved Babett 5130 g
Ebony Moor´s Breathtaking Bibi 5200 g
Ebony Moor´s Believable Bozz 5310 g
... jamen, jamen som de da vokser de små terrorister!!

Lørdag den 10. december 2011

I dag var der voldsomt snevejr i morges, så hvalpene fik lige den oplevelse med. De tre store Fie, Frida og Alba blev ellevilde og spænede rundt blandt de store snefnug, og det gejlede de 5 små banditter op, så de spurtede også frem og tilbage. Det blæste meget, men det gjorde åbenbart ikke noget - der var liv og glade dage på matriklen.
Jeg prøvede at fotografere, men det var i morges, og der var stadig ikke helt lyst, men billederne er blevet lagt ind.

Søndag den 11. december 2011

Hvalpene har haft en travl dag i dag. I morges vækkede de os kl 6.30, der ville de ud - og det er jo rigtig godt 😙, for det betyderjo, at de er kommet meget langt i deres renlighedstræning 😋.
Senere på formiddagen tog Knud og jeg ALLE 8 hunde med på tur - de tre store og de fem rollinger.
Vi kørte ud til træningsbanerne i DcH i Odder, for der kunne alle hunde løbe løs. Hvalpene fik både en køretur og kom på helt fremmed territorie med rigtig mange nye dufte.
De spurtede af sted på deres små ben - ingen havde line på, men de holdt sig i rimelig nærhed af os. De oplevede at gå i sand, de gik på en balanceplade der gynger, de løb og legede og de var helt trætte da vi kørte hjem igen.
Det var dejligt at se, at ingen af hvalpene var spor bange for alt det nye, de løb i alle retninger og snusede og undersøgte det hele - de er nysgerrige og oplevelsesivrige og går til det hele med åben sind - skønt, skønt, skønt!!
Her til aften kom Sarah og Kasper med lille Andreas, og ham Andreas på 10 måneder er altså SÅ sjov, hvalpene spurter efter ham og vil lege, men det kan godt blive lidt for meget for Andreas, så vi må gribe ind og redde ham fra terroristerne.
Så nu er her stille i stuen, de ligger og sover roligt og mangler bare lige en sidste tissetur og lidt mad inden de skal rigtig i seng.
Billeder fra vores dag kommer først ind senere, der er taget knap 200, så de skal da lige sorteres og redigeres.

Onsdag den 14. december 2011

Hvalpene er nu 8 uger gamle.
De fik tredie ormekur i går.
Pu-ha da, i dag skal første lille basse afhentes, det er Ebony Moor´s Bom Bastic Bob der skal hjem til hans nye mor der bor her i Østjylland, det bliver lidt underligt.
Heldigvis ved jeg, at Bob kommer hen et sted, hvor han bliver rigtig glad for at være, et hjem fyldt med kærlighed og mangeårig erfaring med collie - så kan man som kennelmor ikke ønske sig mere 😀
. Held og lykke til Bodil og Bob, der nu hedder Dusen (Fidusen), jeg håber I vil få det rigtig godt sammen.

Fredag den 16. december 2011

Altså hvor et møgvejr - det er ikke lige noget der passer kennelmutter her - tåget, mudret, mørkt og smattet - ufff altså.
Banditterne til gengæld er fuldstændig lige glade, de vil gerne ud - tra-la-lu-la-lej hvor det går over stok og sten, og sikke mudret en lille sød colliehvalp kan blive -
det er LIGE DET DER ER LIDT TRÆLS🤪😋🙃, for forestil jer lige mit køkkengulv!!!.
Tunnellen er de vildt glade for, de render frem og tilbage og leger gemmeleg - og det nye er, at de nu kaster sig oveni den og buldrer over den.
Og så kan det godt være, at der snart kommer et efterkrav til de kommende hvalpeejere - for nu er terroristerne så frække, at de har gravet store huller i græsplænen, og pga det våde vejr er de huller fyldte med vand - og puuuu ha så får jeg nogle små mudderboller ind.
Jeg har hørt fra Bølle Bob-ski der blev hentet i onsdags, han har det godt og tog køreturen i stiv pote, han hygger sig med ny ejer, hun er SÅ glad for ham 🤩😀🙂.


Lørdag den 17. december 2011

I dag har hvalpene været ude at gå i snor rundt om vores lille sø. Selvom turen ikke er så lang, så tog det lang tid, for sikke alt det der sker. Faktisk gik Knud alene med dem, så han måtte gå to gange - først med Alba og de to drenge og bagefter med Frida og Fie og de to piger.
Der er taget nye portrætter af banditterne i dag, dem af Bonzo og Babett er blevet meget gode, men Bibi og Bozz gad ikke rigtig, og Bozz var endda lige gledet en lang rutchetur hen af den våde græsplæne, så han lignede noget der var løgn. Men vi fik da lidt billeder, der bliver lagt i albummet.
I morgen bliver Babett hentet, sikke tiden den flyver. Babett skal bo hos Christina i Nordjylland, og den lille pige vil få det rigtig godt, for Christina har planer om at gå til agility og dogdancing med hende, det glæder jeg mig til at høre mere om😋😙😎🙃.


Søndag den 18. december 2011

Så er Ebony Moor´s Beloved Babett draget til Nordjylland, hun skal bo hos Christina og vil få det rigtig godt hos hende, Babett hedder nu Maggie. Christina og hendes familie har før haft border collie, men nu vil Christina hellere have collie, og DET forstår vi jo godt herhjemme😎😋. Christina vil gå til agility med Maggie og de skal også forsøge sig ud i den svære kunst med dog dancing, det bliver spændende.
Lige inden Christina kom var alle hvalpene ude at lege, de var løbet ud på græsplænen og spænede rundt - og ja de lignede små mudderpølser. Så ind i bruseren med Babett-ski, så hun kunne se bare nogenlunde pæn ud inden hendes nye familie kom og hentede hende🤪🙃.
Der er stille nu med "kun" tre hvalpe og tre voksne hunde, sikke nemt det er at have en flok.
I morgen er det så Bibi der skal hjem til hendes nye familie, de kommer fra Sjælland.


Mandag den 19. december 2011

Her til aften er tredie hvalp draget ud i den vide verden, det er Ebony Moor´s Breathtaking Bibi, hun skal bo på Sjælland hos Lise og Steen, der har haft collie før, og som nu har to katte. Bibi skal stadig hedde Bibi, nu må vi se, hvad hun siger til misserne, sådan nogle har hun aldrig set før🤪😮😎, men jeg er sikker på at lille Bibi nok skal hygge sig i det sjællandske både med to og firbenede😀🙂, hun får et rigtig dejligt og kærligt hjem.


Tirsdag den 20. december 2011

Så har jeg hørt fra Babett/Maggie, Bibi og Bob/Dusen og de tre barylere har det godt i deres nye familier. Dusen sover i sengen om natten for så er der ro, Bibi må ikke sove i sengen, men om morgenen ligger hun der sørme alligevel. Maggie sover de mærkeligste steder, bare ikke i den fine kurv Christina har invisteret i.
Her er der uro om natten pludselig - Bozz og Bonzo rumsterer rundt i køkkenet - måske leder de efter deres søskende?

Fredag den 23. december 2011

Så fik jeg pyntet juletræ, og der er blevet pyntet rigtig fint op i hele huset med nisser, blomster og lys.
Knud fik fjernet hvalpekassen i går - DET VAR DEJLIGT - nu har vi en stue igen med gulvplads.
Bonzo og Bozz synes juletræet er SÅ flot. Der er sølvguilander og lametta på og masser af elektriske lys og fine julekurve, kugler og hjerter - nåååå det er jo legetøj for små colliehvalpe -  lige til at ruske og bide i!!!
Nu har Knud så siddet på gulvet i ½ time og sagt NEJ hver gang de to barylere bed i en julekugle eller en grangren, og det er som om de har forstået budskabet, men om de kan huske det i morgen, tja det ved jeg ikke rigtig, det kan jo også være, at fristelsen til bare at nippe lidt i træet bliver for stor😎🤪🙃.


Lørdag den 24, december 2011

Og fortsættelsen på juletræshistorien er så - at NEJ hvalpene kunne ikke huske, at juletræet kun skal vises og IKKE spises - eller hvad er det nu der står i den gamle julesang?
Vi har haft en skøn juleaften med huset fyldt af gæster og ialt 7 børn og unge. To af gæstebørnene er bange for hunde, så hundene havde fået bryggerset som deres domicil med et gitter for, så de kunne følge med i, hvad vi andre lavede.
Alle 5 hunde havde i løbet at dagen fået to ture, hvoraf den ene var lang, så de led ingen nød af at være lukket bag gitteret. De fik deres hundemad og lidt and - det var guf.
Efter at dansen og gaverne var overstået kom hundene ind i stuen, og de store sov med det samme, de har oplevet meget i løbet af dagen - bl.a kom julemanden forbi - men hvalpene synes bare det juletræ er fantastisk og de kan ikke lade det være, så det står nok ikke mange dage endnu, så får Knud og jeg da ingen ro, for de bider i alt bl.a også ledningerne - og det duer ikke.
Men spændende at se Bonzo og Bozz første jul, den nød de.
Rigtig glædelig jul til alle - og specielle juletanker til vores 3 babyer der nu holder jul i deres nye familier - og selvfølgelig også en ritig glædelig jul til deres mennesker Bodil, Christina, Lisa og Steen.


Mandag den 26. december 2011

Vi har haft nogle stille juledage ovenpå al ræset før jul med mange gæster.
Iben arbejder både 1. og 2. juledag i 12 timersvagter, så drengene er sendt til deres far I Risskov i Århus og fortsætter jule-tam-tam´et der.
Knud går så alene rundt herhjemme med alle fem hunde, og de hygger sig og nyder freden.
I går var de på træningsbanerne ved DcH, de store piger spillede boldt og apporterede på livet løs, og de to små drenge Bonzo og Bozz løb med efter bedste evne på deres små ben. Der er mange nye og spændende lugte sådan et sted, så hvalpene var trætte, da de kom hjem.
I dag 2. juledag har Knud gået strøgtur på gågaden i Odder med alle hundene, og de vagte jo opsigt - i særdeleshed de to små bamser Bonzo og Bozz, de fik hilst på mange søde mennesker, der ville snakke, klappe og nusse.
Bagefter kørte Knud med alle hundene til Saksild Strand, så for første gang var de ved havet og fik spænet rundt i al sandet og hørte blæstens susen og så bølgerne slå ind over stranden. En begivenhedsrig dag med masser af frisk luft og nye indtryk.
Både Bonzo og Bozz går nu rigtig fint i snor og de er også nogenlunde vant til at køre i bil, de har ihvertilfælde prøvet det mange gange nu.


Søndag den 1. januar 2012

De to banditter Bonzo og Bozz klarede nytåret med bravour, de lagde slet ikke mærke til alt det skyderi der var.
Faktisk var de i byen for første gang, de tog med os til Fyn sammen med Fie, Alba og Frida, så de fik oveni hatten en lang køretur på 1½ time hver vej. Vi holdt nytår i Aarup i den nye præstebolig, så den blev indviet med maner må man sige.
Hele nytårsaften legede Bonzo og Bozz med to australske terrier Holger og Charlie. De fire drenge havde nogenlunde samme størrelse, så det gik rigtig godt.
I dag - første dag i det nye år, har vi været ved Saksild Strand med alle vores collier. For ikke at forstyrre andre folk på stranden, går vi altid lidt væk, så vi kan være for os selv, men det varede ikke 10 min, så var folk valfartet over til vores lille plet, der ligger afsides på stranden op af en lille skov. Alle skulle se og klappe hvalpene, og nyde synes at de store colliepiger. Der blev snakket, leget og alle børnene aede og legede med hvalpene - sikke et tilløbsstykke vi lige blev, men det var hyggeligt, for alle folk var rolige og imødekommende og hvalpene nød opmærksomheden.
Der er lagt lidt billeder ind af dagens tur.


Lørdag den 7. januar 2012

Vi har fået gået rigtig mange ture med hundene på det sidste, det er meget nemmere nu med kun to hvalpe tilbage.
Vi har været ved Saksils Strand flere gange nu, og i går var jeg ved Hølken Strand med hele flokken. Vandstanden ved Hølken strand var dog så høj, at hele strandbredden var væk, så vi måtte gå oppe i græsset. Hvalpene hoppede som små kænguruer over græstuerne, så de var trætte da vi kom hjem.
Hvalpene er ude at gå morgentur og aftentur med Knud hver dag. Jeg forstår ikek hvordan Knud kan holde styr på 5 hunde i snor, men det går vist rimeligt godt, så hvalpene er nu ret gode til at gå i snor, det er rigtig dejligt at se.
Jeg er også begyndt at klikkertræne de to hvalpe, det er nu en lille uges tid siden vi startede på det. De er vildt gode begge to og forstår bare med det samme, hvad man vil have dem til. Vi øver fri ved fod, sit, dæk, rul og gi´pote. De er meget ivrige og elsker den træning, de er nogle seje og dygtige små fyre.🙃😀😎.
I dag skal de ned og gå en lille tur på gågaden, det har de kun været en enkelt gang før, men der er meget spændende dernede, der sker SÅ meget.
Der er sat fire billeder ind fra vores tur til Hølken strand. Klokken var 8.30 om morgenen, så der var lidt mørkt, så igen er kvailiteten ikke den bedste.


Tirsdag den 10. januar 2012

I dag har Bonzo og Bozz været ved dyrlægen til vaccination og sundhedstjek - og igen var alt fint, så nu er de færdigvaccinerede og skal først vaccineres igen om et år.
Igen var der ros fra dyrlægen over deres flotte pels og deres temperement, og ja de var begge to sunde og raske og de vejer begge to 9.5 kg, nu 12 uger gamle.
Bagefter tog vi til Saksild Strand, der var Frida, Fie og Alba med, så alle fem fik de løbet og leget og var rigtig trætte da vi kom hjem. Vi tager til stranden ca 4 gange om ugen, og der findes ikke noget bedre at komme ned i sandet og det høje græs. i dag soppede Bonzo og Bozz lidt rundt i vandkanten, men de små bølgesvulp var lidt farlige, og så blev man jo våd på poterne!!!

I dag har vi talt om, at der egentlig ikke har været nogle "uheld" inde igennem længere tid. Høm høm´er har vi ikke set inde den sidste måned ihvertilfælde, men de to hvalpe har heller ikke tisset indenfor længe - heller ikke om natten - og hvor er det egentlig dejligt. Vi er dog også meget opmærksomme på at få dem ud når de vågner, har spist og har leget, det er rart at kunne være over dem hele tiden.

At gå i snor er en leg - det kan de bare, tju-hej og fremad det går. De to dagelige ture med Knud morgen og aften på stierne i området, har virkelig hjulpet rigtig meget.

Onsdag den 11. januar 2012

I dag startede jeg med at tage de 3 store collier med til stranden, hvor vi gik en times tid og spillede bold. Til sidst var de så trætte, at de ikke gad at aflevere den igen. Vi kom derned allerede kl 8.15, så der var halvmørkt, og der var ikke en sjæl dernede, det var skønt at have stranden for sig selv og nyde stilheden og den smukke natur.
Da jeg kom hjem, tog jeg de to drenge med over i vores lokale skov, og nøøøj de spænede rundt i alle bladene og op og ned af skrænterne. Jeg havde ikke kamera med, og der var stadig noget mørkt, så da kl var 13 gik vi derover igen, så der kunne tages billeder.
Der er en bred å der bruser igennem skoven, der er meget strøm, fordi skoven er så kuperet. I starten soppede hvalpene lidt i vandkanten, men pludselig gik de ud i vandet - noget en labradorejer ikke vil synes er noget særligt, men for en collie betragtes vand i så store mængder som noget opreklameret pjat - så det at de gik ud i vandet, det var en stor ting. Det var svært at fotografere Bonzo og Bozz, fordi de spurter rundt i skovbunden, men lidt billeder kom der i kassen, de ses nederst på siden.

Fredag den 20. januar 2012

Der sker meget med hvalpene Bozz og Bonzo, de er i en rivende udvikling. De bliver nu sat meget på plads af de store piger, især Alba synes hun lige skal vise sin rang som storesøster.
Indbyrdes slås de to små kamphaner også om rang, ingen giver sig, der er power i dem begge to, men lige så stridslystne de to drenge kan være overfor hinanden, ligeså kærlige kan de være. De kan lege, tumle rundt, løbe rundt og drille hinanden. Når vi er ude på tur, har de det vildt godt sammen, de spæner rundt på stranden eller inde i skoven og leger tagfat og skiftes til at finde ting at løbe rundt med, så den anden følger efter.
Om aftenen vil de gerne op på skødet og kæle, så Knud og jeg sidder som regel med en hver, og se DET er virkelig hygge, nøj de to små terrorister kan svømme helt hen i velvære så.
I morgen bliver Bonzo hentet, han flytter op til en dejlig familie i Ålborg der består af mor Sille, far og tre søde piger - og en kat. Familien har erfaring med jagthund fra år tilbage, men nu vil de have collie, og det forstår jeg godt. Bonzo kommer til at hedde Diesel i hans nye familie.
Så er det kun Bozzemanden tilbage der mangler en familie - men jeg er sikker på, at den familie nok skal dukke op, Bozz er bare en sød og fantastisk lille vaps, sød, kærlig, fræk og meget, meget smuk og så selvfølgelig sund og rask.


Mandag den 23. januar 2012

Så er der kun Bozz tilbage, Bonzo rejste til Ålborg i lørdags. Bonzo hedder jo Diesel nu, og han har det rigtig godt i hans nye familie, de er rigtig glade for ham og han trives og er glad.
Herhjemme har flokken ændret sig efter at Bonzo rejste. Bozz har fået mere plads nu han ikke har sine opgør på broderlig vis med Bonzo. Bozz har nu fået sat fut i de tre gamle damer herhjemme mor Fie, søster Alba og tante Frida. Han tager deres ting og suser afsted, så de hele tiden må efter ham og have det tilbage. Før var fokus på brormand, men nu driller han de store piger.
Det er spændende hvor Bozz skal bo, vi håber vi finder nogle dejlige mennesker, der vil dele deres liv med ham, han er sådan en dejlig og sød hvalpe, fyldt med energi og glæde, en krudtugle, en spagsmager og ja en hyggetrold.

Mandag den 30. januar 2012

Vi har jo fået sne nu, og for søren, hvor collierne da nyder det. de vil gerne være ude hele dagen, selv lille Bozz suser rundt og er rigtig i sit es. Nogle gange skraber han på døren, så lukker vi ham ud, og så lægger han sig bare i sneen og snuser op mod vinden.
Vi har i dag været to gange i skoven, der er utrolig smukt nu, hvor himlen er blå og solen skinner, der er lagt nye billeder i albummet, som kan ses nederst.

Der er lavet en gruppe på Facebook der hedder Kennel Ebony Moor, der har alle hvalpekøberne foreløbigt meldt sig ind, så de kan dele glæder, billeder og erfaringer med hinanden.
Alle andre med interesse for collie er også velkomne i gruppen, man kan bare søge medlemskab, så kommer man ind.
Gruppen er oprettet af mig, da jeg mener, at det er af interesse, at man har mulighed for at følge kuldsøskende og halvsøskende til ens hvalp.
Gruppen vil også kunne bruges til at lave arrangementer,  træf og hvalpekøberne kan lave individuelle aftaler om at mødes. Desuden er det muligt at slå interessante nyheder op, som andre kan få glæde af.

I morgen kommer der en familie fra Sønderjylland og ser på Bozz, det er spændende om der er gensidig sympati og kærlighed mellem dem.


Tirsdag den 31. januar 2012

Så rejste Bozz til Sønderborg i Sønderjylland, han skal hedde Tjuk og bor nu hos Jutta og Mads.
Jutta og Mads har haft 3 eller var det 4 collier tidligere alle zobel/hvide hanner, der alle har heddet Tjuk.
Vi ønsker dem alle tre det bedste, vi er sikre på, at Bozz får det rigtig godt på Als.

Dagbogen her for B-kuldet stopper her, nu vil alle nyheder skrives under sidste nyt.