Onsdag den 31. december 2014

Nytårsaften

Vi vil gerne ønske alle et rigtig godt nytår, vi håber i får et godt og spændende 2015.

Vi vil også gerne sige tak til alle vores collievenner for året der gik, vi har været så heldige at hilse på mange af vores hvalpekøbere og hvalpene af huset. Det varmer altid at se barylerne igen, altså hvalpene, for de vokser sig jo store og flotte, det er spændende at få lov til at følge dem.
Vi har jo verdens bedste hvalpekøbere, det har de bevist mange gange, og vi er så heldige at kunne følge de fleste hvalpe i vores Facebookgruppe, dejligt med opdateringer og billeder af Ebony Moor hvalpene.


Vi har også haft gode stunder med andre collieejere og opdrættere, vi har haft nogle gode arrangementer igennem collieklubben, så hermed en opfordring til at melde sig ind i klubben, så det er muligt at deltage i de arrangementer der laves igennem LAU (lydigheds- og aktivitetsudvalget), som jeg er medlem af.
I 2015 har vi flere arrangementer på bedding, så kom og vær med og mød nogle andre collieejere og glade collier.

Her hos os har der på hundefronten været stille i året der er gået.

Vi havde håbet på et kuld hvalpe i foråret, men Fie gik tom.
Det var måske held i uheld, for først på sommeren blev Fie dårligt gående, hun har fået gigt i forbenet pga en gammel skade hun har pådraget sig. Fordi hun har haft smerter, har hun kompenseret og går nu dårligt på begge forben. Fie får fast smertestillende, og så længe hun er en glad hund, så får hun lov at blive her, begynder hun at blive trist må vi sige farvel til hende.

Alba og jeg har gået til træning helt indtil efteråret. Alba elsker at træne både agility og rally og er dygtig til det.
Vi havde fået meldt til konkurrence i efteråret, men en diskusprolaps med afklemning af nerven til benet for mit vedkommende, har sat en stopper for det.
Vi håber meget at komme i gang til foråret igen og sætter vores lid til, at fysioterapeut, læge og smertestillende kan få den ryg næsten så god som ny igen.

Frida er alderspræsidenten her hjemme blandt de firebenede, hun fyldte 9 år i november og trives i bedste velgående, hun fejler intet og er glad og frisk.

Fra 2015 bliver der lavet en ny side med nyheder, da denne blev startet i 2007 og er blevet temmelig lang, så være opmærksom på den nye side, den bliver oprettet, når der næste gang kommer nyt.

Godt nytår og held og lykke i 2015 til alle.

Godt nytår, håber I springer lige så flot ind i 2015, som Alba gør :-)

Lørdag den 24. december 2014


Kære alle.

Vi her i

Kennel Ebony Moor

vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul.


Håber I alle får en hyggelig aften med dem I holder af.


Lørdag den 1. november 2014.

I dag har

Ebony Moor´s Charismatic Cato

været på
DKK´s Internationale Udstilling i Herning
og han klarede sig super flot.

Cato vandt mellemklassen og fik følgende placering: 
Excellent  1. vinder med CK (champion kvalitet)
og en super flot kritik.

Her er hans kritik:
17 months old, good head, beautiful eyeset, nice expression, good ear set, nice neck and shoulders, correct topline, correct tailset, good bite, correct coat, little narrow in the front, correct rear angulation, moves with ease.

Dommer: Edy Dykstra-Blum, USA.

Den 2. november 2014 stiller Cato igen til udstillingen i Herning og får følgende kritik:

I største størrelse, rigelig lang, kileformet hoved med nydelig parallelitet, lidt bredt ansatte ører, fine øjne, acceptabel underkæbe, korrekt bid, udmærket hals, stabil overlinje, lidt for fladt og affaldende kryds, normal vinklet fremme og bag, benstammerne passer til til det øvrige, samlede poter, sunde bevægelser, fin pels.

Placering:

 Very Good, 1. vinder.

Dommer: Hanne Laine Jensen, Danmark.Vi siger tusind tak til Catos ejere Heidi og Brian, fordi I udstillede ham og så endda med så flotte resultater.
Kritikkerne er kommet på Catos egen side, se under
"Hvalpenes egne sider"

😎 🙃 🙂 😀

DKK Internationale udstillinger i Herning, Cato 1. vinder i mellemklassen med Excellent og CK sammen med ejer Heidi.

Torsdag den 30. oktober 2014

Sikke et vådt efterår vi har haft, det er ikke spor sjovt, når man har langhårede hunde.

Collierne kommer dog på flere ture dagligt, men i dag var der sol, og så tog vi på træningsbanerne i DcH i Odder med kameraet, for at prøve det nye sanseområde.

Det gik lidt op i hat og briller, for alle tre hunde vil det samme samtidigt, så de løb lidt i vejen for hinanden, men vi havde det sjovt og der blev løbet, leget og prøvet diverse forhindringer.


Der er lavet et lille album med billeder fra sansepladsen
se under
"Oplevelser"

Alba i fuld firspring over forhindringen.

Søndag den 12. oktober 2014

I dag er søde Maggie rejst hjem igen, hun har været vores feriebarn i 14 dage.
Maggie er datter af vores Fie og fra vores B-kuld.
Maggie har haft det godt. Hun var urolig det første halve døgn især om natten, men efter at hun fik lov til at sove i smørhullet har der ingen problemer været med hende.
Hun fandt hurtigt sin plads i flokken, der har ingen uoverensstemmelser været mellem hende og vores tre colliepiger. Maggie har leget tumleleg med dem alle sammen, men altid en af gangen, de kunne ikke finde ud af at lege alle fire hunde sammen, der var altid to der stod og så på.

Det er altid dejligt at gense vores dejlige hvalpe, se hvordan de udvikler sig både fysisk og mentalt - tak fordi vi måtte passe Maggie og opleve hende igen.

Ebony Moor´s Beloved Babett kaldet Maggie

Onsdag den 8. oktober 2014

I dag har vi fået resultaterne af Catos hoftefotografering, og han har fået status E.
Det kommer helt bag på os, og vi er meget kede af det på Catos og hans families vegne.
Heldigvis suser Cato rundt som en gazelle, han har ingen smerter, og han er meget aktiv og glad. Collien er jo heldigvis en let hund, så forhåbentlig får han aldrig gener af det.
Begge forældrene til Cato har hoftestatus A og på parringstidspunktet havde de begge to et hofteindex der var i orden at avle på, men naturen kan vi ikke altid styre.
Familierne til de to andre hvalpe i kuldet er selvfølgelig også opfordret til at få deres hunde fotograferet, og det har de også tilbagemeldt, at de vil få gjort.

Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Tirsdag den 30. september 2014

I søndags fik vi besøg af en af vores hvalpe fra vores B-kuld

Ebony Moor´s Beloved Babett

 også kaldet Maggie.

Maggies skal være her hos os i to uger, fordi de er ved at renovere huset derhjemme fra top til tå.

Maggie er faldet godt til i flokken her hjemme, hun spiser med stor glæde, og hun leger med de andre, og så har hun fundet hendes plads i sofaen, noget vores hunde undrer sig over, for de kunne aldrig finde på at hoppe op i møbler eller senge.

😎🤩

Men Maggie ligger i møblerne med største selvfølgelighed. derfra har hun et godt overblik over de tre ældre damer.

Ebony Moor´s Beloved Babett søger efter mad i haven, der er også guf på stakittet.

Lørdag den 13. september 2014

I dag arrangerede lydigheds- og aktivitetsudvalget (LAU) i Collieklubben et
soignerings- og ringtræningskursus for klubbens medlemmer og andre interesserede med DKK collier.
Da jeg er medlem af udvalget, kom jeg uden hund, da der var flere praktiske opgaver at tage vare på.
Vi havde en rigtig god dag, der var knap 20 collier der stillede op til soignering og ringtræning med deres to-benede ejere.
Vi spiste morgenmad sammen, hyggede en masse, fik snakket og udvekslet erfaringer og så lærte vi mange nye ting og vejret var helt fantastisk smukt.

Vi i LAU vest siger TUSIND TAK for det store fremmøde, vi har flere spændende arrangementer på programmet.

Ebony Moor´s Charismatic Cato sammen med ejer Brian til soignerings- og ringtræningsdag med Collieklubben.
Her øver de sig i at stille op foran en dommer, det er ret svært at gøre det rigtigt, men de er dygtige begge to.

Søndag den 7. september 2014

Vi har fra i går til i dag passet en hvalp fra vores opdræt
Ebony Moor´s Charismatic Cato
og hans halvbror Liam fra Lapinette collies.

Cato er nu 1 år og 3 måneder og har vokset sig stor og flot.

Når vi passer hvalpe herfra, plejer vi at lave en masse sjovt, tage på spændende ture osv, men denne gang skulle Knud arbejde (godt nok hjemmefra), og jeg lå med hold i ryggen, så turene blev i snor i vores kvarter sammen med Knud, og billederne blev kun taget i vores have.
Nu var det kun knap et døgn de to dejlige colliedrenge var her, så vi klarede det uden problemer, og de var da også trætte da de kom hjem, for der havde været meget nyt at forholde sig til her hos os.

Der er sat et par nye billeder ind af Cato på hans egen side.

Ebony Moor´s Charismatic Cato

Torsdag den 4. september 2014

Hip, hip, hurraaaa - i dag fylder Fie 7 år.

Vi har været på tur ved Hølken strand til morgen, hvor vi nød det dejlige vejr.

Desværre har Fie det ikke så godt.
Hun har haltet nogle måneder nu, og røntgen har vist, at hun har en gammel skade i den ene forpote og der er kommet nogle gigtforandringer. Samme røntgen viste at albuer og skuldre var fine. Fies halten er over et par måneder blevet værre og værre, så hun har nu også fået røntgenfotograferet ryggen, og det viser sig, at hun også har spondylose i fire led.
Det hele er gået meget hurtigt, over nogle måneder er det gået fra, at vi havde en frisk og glad hund til vi nu har en invalideret hund.
Fie får fast smertestillende medicin, og så tager vi en dag af gangen. Det er umuligt at sige, hvor længe vi har hende endnu, men så længe hun er glad og vil lege, så får hun lov til at leve, men den dag hun mister lysten til livet, så må vi gå den tunge gang til dyrlægen.

Fie 7 år i dag.

Lørdag den 16. august 2014

I dag fylder yngste hund Alba 4 år.

Alba er vores første hvalp af eget opdræt, hun var enehvalp og vores hjerter smeltede det sekund vi så hende første gang.
Selvfølgelig skulle hun blive boende hos os, og den beslutning har vi ikke fortrudt et eneste sekund, hun er en fantastisk hund, sød, sjov, legesyg, dygtig, lærevillig og en kæmpestor kælepot.

Alle tre hunde fik osso buco råt, store stykker med masser af kød, det var guf og lige det Alba ønskede sig på sin fødselsdag.

Ebony Moor´s Adorable Alba fylder 4 år.

Mandag den 4. august 2014

"I dag er det Jonas´fødselsdag, hurra, hurra, hurra"!

I dag bliver Jonas 18 år - wauw, så er han blevet voksen og fornuftig, som tiden da flyver.
Vi har fejret dagen i haven med kage og grillmad om aftenen sammen med vores store og dejlige familie - tak for en rigtig god dag.


🤩 😀 🙃

Jonas 18 år, selvfølgelig havde vi fantastisk vejr og kunne grille i haven.

Lørdag den 26. juli 2014.

I dag har vi været i det nordjyske og besøge to hunde fra vores B-kuld, Maggie og Diesel, det var rigtig hyggeligt.
De to kuld-søskendes ejere hjælper hinanden med at passe hunde i ferierne, og det er jo fantastisk. Denne gang var det Maggies ejer Christina der passede Diesel hjemme hos Diesel, imens hans familie er på ferie.

Der er ingen tvivl om, at Diesel kan genkende os, men han boede også her til han var 12 uger, vi fik rigtig mange kys og kram af ham. Maggie vil også gerne snakke og nusse, men husker os ikke på samme måde som Diesel, der i øvrigt også har været passet her flere gange.

Tak fordi vi måtte kigge forbi Christina, og tak for foderet.

🙃

Der blev taget lidt billeder af både Maggie og Diesel, men Diesel var svær at fange, for han susede glad omkring og var slet ikke i ro, han var rigtig glad og ville lege. Maggie var mere rolig og viste os lidt tricks.

Ebony Moor´s Beloved Babett (Maggie) viser tricket "at vinke" mens Ebony Moor´s Braveheart Bonzo (Diesel) kigger interesseret på.

Onsdag den 23. juli 2014

Så har vi fået sommerferie, og sikke en start med fantastisk vejr.
Vejret fås ikke bedre, blå himmel og sol, varmegrader på 30 grader og havvand på over 20 grader.

Vi har været ved stranden en del gange og har både drengene og vores tre collier med. De er nu alle tre ved at være rigtig glade for vandet - selv Fie og Alba svømmer rundt og nyder at blive afkølet.

I dag var vi ved Følle Strand som er perfekt til hunde fordi de er så lavvandet, at de kan gå langt ud inden det bliver dybere og så er der ikke så mange bølger.

Der er lavet et album, se under

"Oplevelser"
... og derefter
" Badeglade hunde 2014"

Fie og Alba svømmer ved Følle Strand.

Lørdag den 12. juli 2014

Vi har været på en lille miniferie på Rømø med vores tre collier.
Vi havde i den grad vejret med os, temperaturer over 30 grader hver dag. Heldigvis er der jo lange og meget brede strande på Rømø, sandstrande uden sten overhovedet, og så det dejligste klare vand.

Vi var ved vandet hver dag, og collierne var selvfølgelig med og kom også ud at svømme alle tre - og det på trods af, at racen generelt ikke er særlig glad for vand.
Vores Frida har altid elsket vandet og svømmer gerne, men Alba og Fie går kun ud, hvis vi er med, de vil jo nødig stå tilbage alene på strandbredden, så hellere risikere liv og lemmer og tage svømmeturen ud til os andre.

🙃😮😀

Hundene var også med på restaurant hver dag, vi fandt nogle hyggelige steder både i Ribe og i Havneby på Rømø, hvor vi kunne sidde udenfor i skygge og spise lækkert mad både til frokost og aften.

Der er lavet et lille album under fanen
"Oplevelser"
der hedder
"Rømø 2014"

Alba forrest og Fie bagerst - på den kæmpestore og flotte strand på Rømø ved Lakolk.

Lørdag den 31. maj 2014

I dag fylder C-kuldet 1 år

HIP HIP HURRA

🙃😀

Tænk at de små crocodiller er blevet så store nu, hvor tiden flyver afsted. For præcist et år siden sad vi med et kuld bitte små hvalpe med meget lav fødselsvægt, men med et livsmod og en energi der gjorde, at de klarede den første kritiske tid helt på egne konditioner.
Nu er de blevet store og smukke, ja faktisk har de alle en rigtig fin størrelse i forhold til racestandarden, jeg er meget glad for, at deres gener for størrelse er slået igennem, jeg elsker store collier.

Vi var så heldige at få besøg af

Ebony Moor´s Charming Coco

... idag, lige på hendes 1 års fødselsdag. Det er altid dejligt at se vores afkom og hilse på vores søde hvalpekøbere. Coco bor til daglig med hendes familie på Sjælland, men kom forbi Odder, da de alligevel var i det jyske - tusind tak for det.
Vi dækkede op til fødselsdag med kage og flag, og der var også lidt hunde"lagkage" i form af leverpostejshapsere.

🙂

Der er sat nye billeder ind af Coco på hendes egen side, se under

"Hvalpenes hjem"
og derefter
"Coco"

Ebony Moor´s Charming Coco viser hun kan kommandoen "BAMSE"

Søndag den 25. maj 2014

I dag har vi haft besøg af Cato

Ebony Moor´s Charismatic Cato

... fra vores C-kuld og hans dejlige familie, der bor i Grena. De havde Catos lillebror Liam med, der også er en collie og som er halvbror til Cato.

Både Cato og Liam blev soigneret, de skal udstilles her i weekenden og så hyggede vi ellers med en god frokost. Bagefter tog vi ned til Norsminde og gik en tur i det dejlige vejr.

Det var fantastisk at se, hvor glad Cato blev for at se både Knud og mig, det var en overstrømmende gensynsglæde og det varmer en om hjertet.

Der er lagt lidt billeder af Cato ind på hans egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og derefter under
"Cato"

Vi ønsker det bedste for både Cato og Liam i weekenden, hvor de skal udstilles..

Ebony Moor´s Charismatic Cato i fuld fart ved Norsminde Strand.

Fredag den 23. maj 2014

Vi har modtaget et smukt billede af Maggie

Ebony Moor´s Beloved Babett

... og hun er lige blevet børstet så flot af hendes ejer Christina.
Maggie er nu 2½ år, og hun er bare den sødeste og dejligste colliepige, der samtidig også er rigtig dygtig ifølge hendes ejer.
Træningen skrider rigtig godt frem for dem, blandt andet træner de at "gå fri ved fod", altså at hunden går ved siden af ejer uden snor på, og det går ifølge Christina rigtig godt - også selvom de møder katte.

🙃

Ebony Moor´s Beloved Babett alias Maggie.

Søndag den 18. maj 2014

Så har collierne været på St. Bededagsferie, og vi havde helt fantastisk vejr med høj sol, blå himmel og nærmest varmegrader som vi kun ser midt på sommeren.

Vi havde lejet sommerhus i Hornbæk i Nordsjælland, og vi besøgte vores familie, som har et dejligt sommerhus i Tisvildeleje, hvor vi havde en hel familiedag med en masse sjove aktiviteter og konkurrencer.
Vi var på tur til Bakken, hvor vi så de flotteste hestevogne og spiste frokost. Vi vandt tre bamser, som faldt i god jord hos især Fie, hun er vild med bamser.
Vi oplevede også Kronborg Slot i Helsingør, hvor vi hilste på Holger Danske, den store viking der sidder nede i kasematterne og passer på os og vågner op den dag, hvor Danmark har brug for styrke.
 Collierne var ikke med nede i kasematterne, de måtte pænt vente udenfor, men vi kunne gå på voldene og se det flotte bygningsværk og alle kanonerne.
Vi var i Gilleleje, og vi besøgte familie i Vejby lige syd for Tisvilde, så en rigtig dejlig ferie for os alle.

Der er lavet et lille album med lidt af billederne fra colliernes tur til Nordsjælland, alle familiebillederne skal andre skånes for.

😀🙃

 Albummet ligger under fanen

"Oplevelser"


Collierne indtager Kronborg Slot.

Søndag den 20. april 2014

Så er det sidste aften med kliken.
Diesel
 Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
skal hjem igen til hans egen familie der bor i Nørresundby i Ålborg.

Det har været nogle rigtig dejlige dage med Diesel, han har nydt det sammen med mor Fie, søster Alba og  gamle Frida.
Diesel er fuld af krudt og elsker leg, han er meget glad for især børn, og så elsker han at putte tæt om aftenen. Han kommer selv og skal holde i pote (noget hans mor Fie også elsker) eller hopper op i sofaen og skal ligge tæt, gerne oppe på skødet af folk, hvilken giver nogle udfordringer pga størrelsen.

🤩😀

Vi har været i skoven hver dag med den lille flok, så der er brændt noget krudt af, men også hjemme i haven har de alle leget og hygget, Diesel er indgået i flokken uden problemer.

Diesel er en utrolig glad og kærlig collie, vi er meget stolte af, at han er søn af huset, og at vi må passe ham ind i mellem, det er helt trist, når han skal hjem igen.

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo kaldet Diesel 2½ år.

Lørdag den 19. april 2014

Vi har Diesel på påskeferie, han hedder på stamtavlen
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
og han er søn af vores Fie.

Diesel er en fantastisk dejlig hund, der bare er fyldt med godt humør og glæde og så er han en stor kælepot.
Han indgår uden problemer i vores lille flok herhjemme, så vi er så glade for at have ham på besøg, han er et meget kært barn af huset.


Der er sat lidt nye billeder ind af ham på hans egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og derefter under
"Diesel"

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo alias Diesel.

Søndag den 2. marts 2014

Vi nyder det spirende forår og har haft collierne med på flere ture, bl.a til Lundby Krat i Ålborg i dag, og til Gudenåens Udspring i går sammen med børnebørnene Andreas på 3 år og Alexander på 1½ år.
Collierne har været ved både Norsminde og i Balle skov i ugens løb, så de oplever meget og de nyder foråret og det dejlige vejr vi har haft.

Her er vi ved Gudenåens Udspring sammen med collierne og børnebørnene.

Søndag den 23. februar 2014

Igen har vi modtaget et skønt billede af en af vores hvalpe

Ebony Moor´s Courageous Chico

der er fra vores C-kuld og efter vores egen Alba

Ebony Moor´s Adorable Alba

Ebony Moor´s Chourageous Chico 8½ måned gammel.

Lørdag den 22. februar 2014.

Det vrimler ind med billeder af smukke collie fra vores opdræt.

I denne uge har Maggies ejer været barnepige for en kuldbror til Maggie, nemlig Diesel, og det er forløbet fint.

Her er et billede af de to kuldsøskende

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
kaldet Diesel
og
Ebony Moor´s Beloved Babett
kaldet Maggie

...smukke collier begge to

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo (Diesel) og Ebony Moor´s Beloved Babett (Maggie) der er kuldbror og -søster fra B-kuldet, de bor begge to i det nordjyske.

Fredag den 14. februar 2014

Nu har vi igen fået et fantastisk billede af en af vores hvalpe, som simpelthen bliver nødt til at kommer med her under "sidste nyt", det er et billede af

Ebony Moor´s Charismatic Cato

der nu er 8½ måned gammel.
Cato har udviklet sig til at blive en stor og flot hanhund. Han er ikke færdigudviklet endnu, men alt tegner rigtig godt med ham, han er smuk som en Gud og har et fantastisk temperament. Se flere billeder af ham på hans egen side under
"Hvalpenes hjem"

Ebony Moor´s Charismatic Cato efter Ebony Moor´s Adorable Alba og Lapinettes Back In Black. Cato er fra vores C-kuld.

Mandag den 10. februar 2014

Vi går mod lysere tider, dagene er allerede blevet længere, det mærker vi om eftermiddagen, hvor man kan tage til stranden og gå en tur sidst på efter middagen og så nå at komme hjem inden det er mørkt - DET er skønt.

Cato har været til sin første udstilling i Fredericia, det var ikke nogen succes, ingen yderlige kommentarer, da man ikke må kritisere nogen eller noget.
Vi nøjes med at konstatere, at hans ejere fik nøjagtig den samme sjove, glade og flotte fyr med hjem, som de havde haft med.

Her i Odder er alt som det plejer, vi går ture og er igen begyndt at komme en del til Norsminde. Hen over jul og nytår stod det lidt på stand by at tage derned, da der tit var for mørkt inden vi kom derned og hjem igen - men nu kan vi nå det - og det nyder collierne!

Vi har fået det dejligste billede af 

Ebony Moor´s Beloved Babett

... som hjemme hos hendes ejer hedder Maggie.
Maggie skal pryde opdateringen denne gang, hun er den sødeste og sjoveste colliepige man kan tænke sig, fuld af godt humør, liv og træningsiver.
Hun skal til at gå til agility her til foråret, det bliver rigtig spændende at følge.
Vi håber på flere billeder fra vores dejlige hvalpekøbere.

 

Ebony Moor´s Beloved Babett fra vores B-kuld efter Fie og Axel.

Lørdag den 1. februar 2014

Så er der igen super godt udstillingsnyt fra vores hvalp herfra nemlig

Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Cato er
efter
 Ebony Moor´s Adorable Alba og Lapinettes Back In Black,
 og han bor til daglig i Grenå hos hans nye familie.

I dag blev Cato udstillet i Nørager i Kreds 7, han deltog i hvalpeklassen og fik flot placering og super kritik:

Særdeles Lovende og BIR (bedst i race)

Kritikken lød således:
Korrekt størrelse, særdeles god højde længde forhold, fortrinlig type, korrekt forløbende overlinje, let faldende kryds, korrekt underlinje, særledes velvinklet lemmer, lige benstammer, flydende taktfaste bevægelser.

Stor tak fordi du stillede ham Heidi - og handlede ham så flot

🤩 😀 😉 🙃 🙂

En anden Ebony Moor collie

Ebony Moor´s Beloved Babett

kaldet Maggie, er lige startet til agility og det går bare super godt. Ejer Christina siger, at Maggie bare er så dygtig og lærenem, de har fundet den helt rigtige hundesport for dem, det varmer at høre at hvalpene herfra glædes ved at arbejde.
Vi håber der kommer billeder på et tidspunkt af det smukke par.

😀🙂🙃🤩😎

Her er Ebony Moor´s Charismatic Cato til skue og handles af hans ejer Heidi.

Lørdag den 4. januar 2014

Så fik vi skudt det nye år i gang, og vi kom rigtig godt fra start.

Ebony Moor´s Charismatic Cato
har deltaget ved DKK´s Nytårsskue i Gjern i dag og sikke en debut.
Her er hans flotte kritik:

"7 and a half months dog presented in exellent condition. Super coat, exellent deapth correct head and good shoulderplacement, good deapt of ribbs whith plenty of heartroom, move ok, will seattle more while he matures."

Og hvis jeg oversætter bliver det sådan her:

7½ måned gammel hund i exellent stand. Super flot pels, excellent dybt og korrekt hoved og skulderplacering, god ribbenshvælving med masser af rum, bevæger sig OK, kroppen vil sættes sig i takt med at han modnes.

Placering:
Særdeles Lovende hvalp, bedste hanhvalp og BIM 

Vi vil gerne takke Catos søde familie i Grenå, fordi I har ladet ham udstille. Det betyder meget som opdrætter, at ens afkom vurderes, så man ved om man er på rette vej.

Vi har fået søde jule- og nytårshilsner fra ALLE vore hvalpekøbere enten som julekort, julebrev eller som hilsner på facebook i vores Ebony Moor gruppe derinde.
Alle vores hvalpe fra de kuld vi har lavet er blevet store og trives godt i deres familier, det er vi meget taknemmelige for og vi glæder os til at møde nogle af dem i det nye år.

Vi har fået et flot billede af både Coco og Chico der er lagt på deres sider og catos kritik fra skuet er lagt på hans side også.

Her er jeg til skue og udstiller Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Tirsdag den 17. december 2013

Her fra
Kennel Ebony Moor
vil vi gerne ønske alle en

Rigtig Glædelig Jul
samt et
Lykkebringende Nytår.

Vi har haft et dejligt hundeår her i vores familie, da vi jo fik et fantastisk kuld hvalpe den 31. maj efter

Ebony Moor´s Adorable Alba
og
Lapinettes Back In Black.

Hvalpene er kommet i nogle fantastiske familier, som vi har god kontakt til - mere kan vi ikke ønske os som opdrættere.

Hvalpene fra vores B-kuld trives også rigtig godt i deres familie, de hvalpe er nu fyldt to år.

Ebony Moor´s Beloved Babett
blev i år hoftefotograferet og med super resultat, nemlig A- hofter.

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
 gennemførte unghundementaltesten(UHM) med super resultat, han var en stjerne den dag og klarede prøven til UG med kryds og slange.

Her i efteråret havde vi et lille 
Kennel Ebony Moor træf
arrangeret af en sød hvalpekøber, med gåtur ved Fussingø. Nogle af vores hvalpe kom med deres søde familier, men også andre collievenner deltog, det var rigtig dejligt at møde dem alle sammen og gå i den utrolig flotte natur.

Som opdrætter er det fantastisk at opleve opbakning fra hvalpekøberne, og det har vi i den grad gjort. Vi takker dem der har været med på tur eller har stillet deres Ebony Moor hvalp til rådighed for enten HD fotografering eller mentaltest - på den måde hjælper de os med at lave fysisk og mentalt sunde hvalpe også i fremtiden.

Ebony Moor´s Charismatic Cato
skal sammen med hans ejere og os deltage ved hans første skue til januar.
 
Ebony Moor´s Adorable Alba
... altså vores egen Alba starter op igen med rally og agility til foråret, hun har haft en lang pause, da hun havde hvalpe her i sommer.

Så vi lægger hårdt ud i det nye år, hvor er det skønt, vi glæder os til det hele.
Et liv med collie er bare fantastisk.

😀🤩🙃

Søndag den 20. oktober 2013

I dag har vi haft kenneltræf med interesserede hvalpekøbere. Turen var faktisk arrangeret af en hvalpekøber fra
B-kuldet, nemlig Maggies ejer, men hun blev desværre syg og meldte afbud.
Heldigvis kom både Cato og Chico fra
C-kuldet og deres dejlige familier, og så kom der to andre collier Baloo og Monty med deres søde ejere.

Vi gik tur ved det smukke Fussingø vest for Randers. Vejret var overskyet, men vi fik gået et par timer og sluttede af med den medbragte kaffe og kage.

De tre hvalpe der var med fræsede rundt hele tiden og havde det fantastisk sammen, og man kunne tydelig se, at Cato og Chico genkendte hinanden, de er kuldbrødre og havde virkelig krudt i rumpetterne.

Vi vil gerne takke for en super dejlig dag, vi vil gentage succesen til foråret engang.

Kennelfar Knud med de to barylere Cato og Chico fra C-kuldet, der heldigvis genkendte os igen.

Torsdag den 17. oktober 2013

Vi holder efterårsferie i denne uge og det får collierne stor glæde af, idet vi får gået flere ture end vanligt.
Vi har været ved Norsminde Strand hver dag og gået lange ture ud til Ajstrup Strand. Der er smukt derude og så er Alba begyndt at synes, at badebroer er noget af det mest sjove, så vi går rundt på den meget lange badebro der ligger ved lystbådehavnen. Når vi nærmer os den løber hun i forvejen og kigger forventningsfuldt tilbage for at se, om vi nu er med.

I dag har vi sammen med en opdrætter af Japansk Spids gået en tur ved Ørting på en natursti, hvor der i gamle dage gik en jernbane. Jernbaneskinnerne og jernbanesvellerne er der ikke mere, nu er der græsbund, og der kan man gå en tur på 6 km fra den ene ende til den anden. Vi fik ikke taget billeder fra den tur, for der var meget overskyet, men vi skal derud igen og så må vi have kameraet med.

På søndag den 20. oktober skal vi have et lille kenneltræf. Der mødes vi med flere af vores hvalpekøbere og andre interesserede til en gåtur ved Fussingø ved Randers. Vi glæder os meget til at gense nogle af vores hvalpe igen. Deltagerne i turen er nogle af dem der er med i vores kennelgruppe på Facebook, er man interesseret i at være med i gruppen, kan man bare søge medlemskab ved at søge på Kennel Ebony Moor
.

Efterårsferie ved Norsminde - her Kristoffer og Fie på broen i lystbådehavnen.

Lørdag den 28. september 2013

Her på matriklen flyver dagene af sted i susende fart. Collierne nyder det dejlige efterår, vi har haft mange solskinsdage med sol og blå himmel.

Vi har været en del ved stranden, flere gange om ugen faktisk, og det nyder hundene i den grad. Vi plejer at tage til Norsminde eller Hølken strand her ved Odder, men den anden dag prøvede vi Kysing Strand, den var mindre god, for der er stejle skrænter ned til vandet. Stranden er meget smal, så ved højvande kan man næsten ikke gå der, så er der kun nogle store sten man kan gå på, måske vi skulle tage derned en dag ved lavvande, naturen er ihvertilfælde fantastisk.

I ugens løb har hundene været med i Ålborg, da Rasmus, vores ældste dreng, er flyttet hjememfra. Vi gik tur i Lundby Bakker  og det nød collierne også i stor stil.

Der er godt nyt fra alle hvalpene i C-kuldet (Coco, Cato og Chico),
de vokser og trives godt alle tre. De er alle sammen kommet til aktive familier der flittigt træner med dem, og vi får også tilsendt nogle skønne billeder af barylerne.

Vi hører også ofte fra Diesel og Maggie fra B-kuldet, de har det også super godt oppe i det nordjyske - vi er så glade for alle vores dejlige hvalpekøbere, der gør så meget for deres collier, så kan man ikke ønske sig mere som opdrætter.

😀🙃

De fleste af vores hvalpekøbere er med i vores Ebony Moor gruppe på Face Book.
Her snakkes og diskuteres, her deles gode oplevelser og træningsmetoder, og her lægges billeder op af hundene.
Gruppen er lukket, men har nogen lyst til at være med, kan man søge om optagelse, og dermed følge med i, hvad der rører sig i vores kennel og blandt vores hvalpekøbere, og man kan måske blive lidt klogere på racen og dens fantastiske egenskaber.
 

Coco træner på elefantfoden hjemme i Lynge.

Lørdag den 7. september 2013

Fantastisk dag i dag 7.9.13. det må betyde held og lykke!
Her i familien betød det, at Sarah og Kasper blev gift på rådhus. Børnebørnene Andreas og Alexander deltog, og de var til fotograf bagefter allesammen, så vi er meget spændte på at se de billeder.

Herfra skal lyde et
STORT TILLYKKE TIL BRUDEPARRET

Dagen bød også på spændende nyt på hvalpefronten.
Ebony Moor´s Charismatic Cato, der nu er flyttet til sin nye familie, var med til vandtræning for første gang.
Familien har en newfoundlænder, som de vandtræner med sammen med andre newfoundlændere, og de sejler ud i små både og lader hundene svømme ud og redde mennesker i land.
Collien er jo normalt ikke så begejstret for vand, den skal i hvert tilfælde vænnes til det fra lille af, for at blive en rigtig vandhund, så vi var spændte på, hvad Cato sagde til den form for aktivering.
Heldigvis var Cato med på løjerne, han gik i vandet fra stranden to gange og svømmede ud til sin ejer der lå og plaskede rundt i vandet med våddragt på.
Det er bare så sejt af lille Cato - men han bliver virkelig motiveret af sin "storebror" newfoundlænderen Noa.

Cato til vandtræning - han går selv ud i vandet og svømmer hen til sin ejer.

Tirsdag den 27. august 2013

Alt vel her hos os, Cato (Ebony Moor´s Charismatic Cato) vokser og trives rigtig godt. Han ser sin nye familie mindst en gang om ugen og han har været med dem på tur til skov og strand. De glæder sig meget til at få ham hjem, hvor han jo skal bo med en newfoundlænder og 3 main coon katte.

Vi har hørt fra både Chico og Coco, de har begge to været til hvalpetræning for første gang og det var gået godt. Det er så godt for hvalpene at komme ud og opleve verdenen, snakke med andre hunde både voksne og hvalpe - og så er det også rigtig godt for ejerne, at komme ud og lære en masse om, hvordan man træner og stimulerer sin hvalp.

Vi har fået nogle billeder tilsendt af Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett) fra vores B-kuld. Maggie er nu 1 år og 10 måneder, altså knap 2 år, og hun har virkelig udviklet sig til at blive en skønhed - og så har hun et dejligt temperament.
Billedet nedenunder er af Maggie, og der er også sat et par stykker på hendes egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og herefter under
"Maggie"

Ebony Moor´s Beloved Babett kaldet Maggie.

Onsdag den 17. august 2013

Cato har i dag været ved stranden ved Norsminde strand ved Odder, og det var en stor oplevelse med alt det vand. Han plaskede rundt i vandkanten med de tre store collier, men da Knud gik i vandet hoppede Cato i og svømmede ud til ham. Collier er ikke de store vandhunde, men tre gange hoppede Cato i og svømmede rundt, så vi håber han bevarer interessen for vand.

Cato 11 uger svømmer ved Norsminde Strand.

Mandag den 12. august 2013

Vi kom hjem fra en dejlig ferie i går, hvor drengene og jeg har været med mormor på krydstogt. Vi lagde fra kaj i Kiel i Tyskland og sejlede til Stockholm i Sverige, Tallinn i Estland, Skt Petersborg i Rusland, vi kom til København og tilbage til Kiel.
Vi er kommet hjem med fantastiske indtryk, bl.a var Vinterpaladset jo så ubeskriveligt smukt, så man mangler ord.

Imens vi var af sted på luksuriøs ferie, så var Knud hjemme hos hundene. Han har skulle passe fire firbenede - for Cato bor her endnu.
Cato er solgt til en skøn familie der ligger i flytterod, så når de engang er færdige skal han hjem til dem og bo.
Familien kommer på besøg her hver uge, og Cato kender dem rigtig godt allerede.

Cato vokser sig stor og flot, og vi er begyndt at træne lidt med ham herhjemme. Han er yderst lærevilligt og vil gøre alt for et klik og en guf.

De andre hvalpe Coco og Chico har det godt i deres nye familier, som heldigvis holder kontakt med os og sender lidt billeder ind i mellem.

Fra vores B-kuld er der også nyt.
Vi har jo verdens bedste hvalpekøbere og de kan hjælpe hinanden.
Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett)
har været på ferie hos
Diesel (Ebony Moor´s Braveheart Bonzo)
 i en uge, og det skulle være gået rigtig godt, det er jo skønt at høre for os som opdrættere.

Maggie til venstre og Diesel til højre - to kuld søskende der holder ferie sammen.

Onsdag den 31.juli 2013

Cato er nu 8½ uge gammel og han bliver her hos os lidt endnu. Cato er afsat til en familie, men det varer lige lidt inden han kan flytte hjem til dem.
Vi er i fuld gang med socialisering og er også så småt gået i gang med klikkertræningen.

Cato har været på gågaden og ved Odder Museum, hvor der er vand og flere broer. Hver dag er han ude at gå tur, så han oplever trafikken og dens larm og uro, og han er blevet ret skrap til at gå i snor.

Vi har haft en del gæster i alle aldre, så Cato har leget med alt fra babyer til mennesker lidt op i alderen, og han er med, når de store teenagedrenge spiller frisbee eller fodbold i haven eller hopper på trampolinen.

Vi har hørt fra både Chicos og Cocos familier flere gange, og det går super godt med de to banditter i deres nye hjem. Vi får at vide at de er glade og legesyge og meget lærenemme. De er kommet hjem til nogle super familier der virkelig går op i at socialisere dem godt - så kan man ikke være mere taknemmelig som opdrætter.

Diesel og Maggie fra B-kuldet har det også godt, Maggie bliver passet hjemme hos Diesel for tiden, så der har de nok at se til med to vakse hunde fyldt med energi - skønt at hvalpekøberne kan hjælpe hinanden.

Iben og Cato på socialiseringtur.

Søndag den 28. juli 2013

I dag er Coco flyttet hjem til sin nye familie i Lynge på Sjælland, nu er her godt nok ved at være tomt.
Coco havde en lang køretur hjem, det klarede hun super fint. Hun har hilst på familiens anden collie og virker til at være faldet godt til.
Vi ønsker også Coco og hendes nye familie alt det bedste fremover.

Coco 7½ uge.

Lørdag den 27. juli 2013

I dag er Chico rejst hjem til hans nye familie i Støvring, tænk at der allerede er gået 8 uger.
Vi har fået billede og melding om, at hjemturen er forløbet uden problemer, og at Chico går glad rundt og inspicerer sit nye hjem og har taget haven i sin besiddelse.
Vi ønsker Chico og hans nye familie det bedste fremover.

Chico 8 uger

Onsdag den 24. juli 2013

Der sker meget med hvalpene, der nu er 7½ uge.
De er med på gåtur hver dag nu, vi har en lille sø de har været omkring flere gange, og i dag har de været i skoven.

De er øjenlyst ved øjenekspert i Århus, de har også været hos dyrlægen og er vaccineret 1. gang og de er blevet hvalpetestet. Vi skal næsten noget hver dag, så de oplever rigtig meget. Hvalpene har nu været ude at køre i bil 3 gange, det er ikke det bedste de ved, men øvelse gør mester.

Det bedste de ved er haven. De har kun oplevet hedebølge, så de er vant til at dørene står åbne hele dagen, så de løber bare ud og ind som det passer dem. De leger over det hele - på græsplænen, under de store buske, på terrassen og omme bag ved huset, deres verden er blevet stor. I dag har de fået en lille hvalpepool i haven, så de kan vænne sig lidt til det våde element, de har jo slet ikke oplevet regn og vådt underlag.

Man kan læse om hvalpene på deres egen side der hedder
"C-kuldet"
...se under...
"Dagbog"

Coco i hvalpepoolen.

Fredag den 19. juli 2013

Hvalpene er nu 7 uger gamle.

Tiden flyver af sted for os, og hvalpene udvikler sig hver dag.
Vi er startet med at lære dem at gå lidt i snor, men det er ikke nemt med tre krudtugler. De vil hver sin vej, indimellem bakker de for at komme ud af halsbåndet, der bare er i vejen og ja så skal de forholde sig til den nye verden der åbner sig for dem.

I dag var vi ude at gå tur ved vores lille sø og vi valgte bare at lade dem løbe med snoren efter sig, så gik det meget bedre og de susede fremad.
Alle tre var meget interesseret i søen og var også i med forpoterne og ja et par stykker blev våde på maverne.

Chico undersøger vandet i søen, det hele er meget spændende.

Fredag den 12. juli 2013

Hvalpene er nu 6 uger.

Sikke et liv her er i huset. Hvalpene har nu indtaget haven. Først var de kun lige udenfor terrassedøren, så var de ovre i buskene, nu løber de over i sandkassen og ned på græsplænen. Verdenen er SÅ spændende og alt skal udforskes.
De har meget skarpe tænder, så går man forbi dem med flagrende kjole eller bukseben eller måske snørebånd, så angriber de og trækker til.

Alba vil ikke give dem mælk mere, det gør simpelthen for ondt, så de får hvalpefoder 4-5 gange om dagen og de spiser godt - især når der kommer lidt andet godt i som kylling, bøf eller oksepate.

Vi har haft mange gæster, både hvalpekøbere og venner, og hvalpene er blevet nusset og klappet af voksne og børn i alle aldre og det er noget de nyder.

Der er sat flere billeder ind på deres side, se under
C-kuldet/HVALPE
og herefter
Dagbog.

Coco

Fredag den 5. juli 2013

Hvalpene er nu 5 uger, som tiden da flyver af sted.

Vores 3 skønne hvalpe vokser og bliver store. De kommer ud flere gange om dagen og udforsker nu haven. De løber stadig ikke langt væk, men sikke mange spændende ting der er derude.

De får nu opblødt hvalpefoder 3 gange om dagen, men de vil nu stadig helst have mors mælk. Hvalpene har dog nogle skarpe tænder og skarpe kløer, så Alba synes ikke længere det er det bedste i verden at fodre de små bøller.

Cato leger i haven

Mandag den 1. juli 2013

I dag har vi måtte gå den meget tunge gang til dyrlægen for at få den ene af vores hvalpe aflivet. Connor blev øjenlyst af en øjenspecialist i Århus og han bekræftede os i vores mistanke, nemlig af Connor var blind.
Hvis man skal sige noget positivt i en sådan trist situation er det, at Connors blindhed ikke skyldes en arvelig lidelse, han havde fået en blødning i det ene øje og synsnerven i det andet øje var underudviklet.

Connor

Fredag den 21. juni 2013

Hvalpene er i dag 3 uger - hip hip hurra.
De vokser og vokser og der ses små udviklinger hver dag.
Motorisk bliver de bedre og bedre, nu går de rundt på alle fire, men vælter stadig indimellem. De bruger deres sanser mere, de kan se lidt og de kan høre og så bruger de næsen virkelig meget.
De er begyndt at tumle lidt - de bider lidt i hinanden og tumler rundt - men ikke længe af gangen, så pludselig falder de i søvn.
Cato har fået hjørnetænder, de andre får og så om nogle dage.

Alle fire tager stadig flot på, de er store nu - synes vi - men alle der kommer og ser dem siger "ihhh hvor er de små".

Se billeder og læs mere om de fantastiske fire på deres egen side, se under
C-kuldet/HVALPE

Chico og Connor

Søndag den 9. juni 2013

Hvalpene trives og vokser med ekspres fart, Alba laver noget fantastisk mælk, tror hun tilsætter substral.
Alba har en helt ufattelig tålmodighed med hvalpene, hun elsker at ligge i hvalpekassen med hendes babyer, det er skønt at se.

Se dagbogen for hvalpene under emnet
C-kuld.

Alba nyder hendes barselsperiode og hygger med hvalpene.

Fredag den 7. juni 2013

I dag er hvalpene i C-kuldet blevet 1 uge
HURRAHURRAHURRA

Det går bare super godt med dem alle fire, de spiser og sover og vokser og vokser - de gør lige det de skal. Alle fire hvalpe har mere end fordoblet deres fødselsvægt på under en uge, det er da utroligt.

Der er sat lidt nye billeder ind på deres side, se under
"C-kuldet"
og derefter
"dagbog"

Tilfredse hvalpe 1 uge gamle.

Onsdag den 5. juni 2013

Så er dagbogen med billeder kommet op at stå. Her kan man følge hvalpene og deres udvikling dag for dag.

Klik på C-kuldet og følg med
... her kan vælges
 "dagbog"
"stamtavle" 
"køb af hvalp"

Mormor Fie passer godt på hvalpene imens mor Alba er ude at få lidt at spise og strække benene.